keskiviikko 24. heinäkuuta 2024

Jeesus ei ole satuolento - hänen elämällään oli paljon todistajia

Kun netin kommentteja lukee, täytyy ihmetellä tämän tästä, kuinka vääriä ja puutteellisia ihmisten tiedot Jeesuksesta ovat. Liian moni ei ole koskaan lukenut sanaakaan Raamattua tai käynyt kirkossa muuta kuin korkeintaan nuorena ripillä. Nämä ihmiset ovat niitä, jotka suurimpaan ääneen epäilevät Jeesusta. Ei pitäisi koskaan arvostella mitään sellaista asiaa tai ketään ihmistä, josta ei tiedä mitään. Arvostelun pitää aina perustua kunnolliseen tietoon ja tuntemiseen. Miten kukaan voi pilkata Jeesusta, joka kuoli meidän puolestamme ja paransi sairaita? Hän oli viaton kaikkeen pilkkaan. Jeesus sanoi itse, miksi Häntä pilkataan ja syy on siinä, että Hän paljastaa ihmisten synnit ja siitä tulee ihmisille epämukava olo.

Evankeliumit kirjoitettiin silminnäkijätodistusten perusteella. Evankeliumeiden kirjoittajista kirjoitin täällä. Jeesuksen elämä on historian tutkimuksissakin todistettu.

Ennen kuin Jeesus aloitti toimintansa, Johannes Kastaja kastoi hänet ja Jeesus sai taivaasta Pyhän Hengen voitelun. Sen jälkeen henki vei Jeesuksen ylös erämaahan perkeleen kiusattavaksi. Kun Jeesus vastusti kiusauksia, perkele jätti Hänet rauhaan ja enkelit tulivat Jeesuksen luo Häntä palvelemaan. Ehkä jokainen voideltu uskova kokee jossain vaiheessa vastaavanlaisia kiusauksia, ne ovat kuin uskon kestävyyskokeita. Kiusauksia on monenlaisia, tämän tapaisia voimakkaita kiusauksia ei tule kovin usein elämän aikana.

Jeesuksella oli satoja seuraajia, mutta Hän valitsi opetuslapsikseen tietyt miehet, muunmuassa kalastajat Simon Pietarin ja hänen veljensä Andreaan, sekä toiset veljekset Jaakobin ja Johanneksen, jotka olivat myös silloin kalastamassa. Nämä miehet seurasivat Jeesusta pian suosiolla.

Jeesuksen maine alkoi levitä:

"Ja hän kierteli kautta koko Galilean ja opetti heidän synagoogissaan ja saarnasi valtakunnan evankeliumia ja paransi kaikkinaisia tauteja ja kaikkinaista raihnautta, mitä kansassa oli. 

Ja maine hänestä levisi koko Syyriaan, ja hänen luoksensa tuotiin kaikki sairastavaiset, monenlaisten tautien ja vaivojen rasittamat, riivatut, kuunvaihetautiset ja halvatut; ja hän paransi heidät. 

Ja häntä seurasi suuri kansan paljous Galileasta ja Dekapolista ja Jerusalemista ja Juudeasta ja Jordanin tuolta puolen."

- Matteus 4: 23 - 25

Parannusten lisäksi Hän teki muitakin ihmetekoja, jotka todistivat, että Hän oli Jumalan Poika. Jeesus oli lihaa ja verta oleva ihminen ja samalla taivaallisen Jumalan Poika, joka tunsi taivaan valtakunnan asiat ja puhui niistä uudella tavalla, jollaista opetusta kukaan ei ollut sitä ennen kuullut. Hänen tietojaan hämmästeltiin jo silloin, kun Hän oli vain 12-vuotias. Kukaan muu kuin Jumalan Poika ei olisi voinut olla niin synnitön kuin Jeesus. Kenenkään muun veri ei olisi kelvannut Jumalalle uhriksi meidän syntiemme puolesta. Jeesus rakastaa meitä niin paljon, että Hän suostui uhriksi vapaaehtoisesti.

Jeesuksen hallintavalta ulottui myös sääilmiöihin:

"Ja hän [Jeesus] astui venheeseen, ja hänen opetuslapsensa seurasivat häntä. 

Ja katso, järvellä nousi kova myrsky, niin että venhe peittyi aaltoihin; mutta hän nukkui.

Niin he menivät ja herättivät hänet sanoen: 'Herra, auta, me hukumme.'

Hän sanoi heille: 'Te vähäuskoiset, miksi olette pelkureita?'

Silloin hän nousi ja nuhteli tuulia ja järveä, ja tuli aivan tyven.

Ja ihmiset ihmettelivät ja sanoivat: 

'Millainen tämä on, kun sekä tuulet että meri häntä tottelevat?' "

- Matteus 8: 23 - 27

Nämä ihmeet ovat todistetusti tapahtuneet ja monilla ihmeillä oli paljon silminnäkijöitä. Ihmeitä voi tapahtua Jumalan voimalla tänäänkin, mutta ihmisten usko on usein siihen liian vähäistä. Pelkuruus on sitä, ettei uskalla luottaa Jumalan voimaan. Jeesus lupasi, että vuoretkin siirtyvät, jos tarpeeksi uskoo. Yksi syy ihmisten pelkuruuteen on se, etteivät he ole tunnustaneet syntejään Jeesukselle. Vain rehellisen tunnustamisen kautta voi saada vapautuksen synneistä Jumalan edessä ja kun elää sen jälkeen Jumalan tahdon mukaan, uskaltaa rukoilla kaikessa Jumalaa ja luottaa Hänen apuunsa.

Kokeilin kerran, riittääkö uskoni oikaisemaan mutkalle taipuneen, pitkän ohutrunkoisen koivun. Rukoilin puun suoristumista, mutta välittömästi ei tapahtunut mitään. Unohdin asian ja kun seuraavan kerran - noin viikon päästä - kävelin uudelleen sen paikan ohi, koivun runko seisoi ryhdikkäänä pystyssä. En nähnyt missään kantoa, että puuta olisi kaadettu. Kaikki puut siinä paikassa olivat pystyssä, ei ollut yhtään taipunutta koivun runkoa. Itsestään se ei olisi voinut tapahtua, eikä myöskään tuulen vaikutuksesta. Jumalan voimaa ja omaa uskoa voi joskus kokeilla mihin se riittää, mutta asialla ei saa varsin leikkiä, ettei siitä tulisi jumalanpilkkaa.

Jeesus käveli veden päällä (Matteus 14: 22-33). Jeesus ruokki 5000 miestä sekä naiset ja lapset viidellä leivällä ja kahdella kalalla (Matteus 14: 13-21) ja toisen kerran Jeesus ruokki 4000 miestä sekä naiset ja lapset seitsemällä leivällä ja muutamalla kalalla (Matteus 16: 32-38). Jeesus paransi sairaita mm. vuorella (Matteus 16: 29-31). Paljon muitakin ihmeitä Jeesus teki ihmisten nähden ja ihmisille.

Nykyajan ihmiset uskovat ennemmin median valeuutisiakin kuin Raamatun totuuden Sanaa. Kuitenkin ihmiset sisimmässään kaipaavat totuutta ennen kaikkea, mutta Jumalan totuutta ei uskalleta ottaa vastaan, koska pitäisi sitten kohdata myös oman elämän totuus. 

Jo noin kahden vuosituhannen ajan ihmisille on annettu armon mahdollisuus Jeesuksen armoveren kautta, mutta sitä ei vieläkään osata ottaa vastaan, vaikka sitä tarjotaan TV:ssä ja Internetissä, katujen varsilla, kirkoissa, seurakuntasaleissa, kirjoissa, musiikissa ja sukulaisten ja ystävien kautta. Ihmiset vain kävelevät onnensa ohi kerta toisensa jälkeen. Sielunvihollinen järjestää 'kiireitä' ihmisten elämään, että ei olisi aikaa pysähtyä Jumalan Sanan ääreen kuuntelemaan, kuinka tärkeästä asiasta oikeasti on kyse. 

Uskottomat ateistit eksyttävät puheillaan ja nettikommenteillaan ihmisiä pois Jeesuksesta ja eksyttäjinä toimivat myös maailman monet väärät uskonnot ja aatteet. Tutustuin kerran intialaiseen nuoreen ihmiseen, joka oli kasvatettu hinduksi. Kun puhuin Jeesuksesta, hän päätti käydä kristillisessä kirkossa ja hän totesi pian sen jälkeen, ettei hän ollut koskaan kokenut hindulaisuudessa samaa rauhaa kuin siellä kirkossa. Jeesus elää ja Hän on siellä, missä kaksi tai kolme on kokoontunut yhteen Hänen nimessään.

Me uskovat voimme rukoilla uskottomien läheisten puolesta. Joskus rukouksella on suurempi voima kuin saarnalla tai Raamatulla. Jumala on Raamatun Sanassa, mutta Hän toimii myös rukousvastauksen kautta. Me ihmiset olemme erilaisia, jotkut lukevat kirjoitettua tekstiä mielellään, toisille lukeminen on jopa vaikeaa, vaikka lukutaito onkin koulussa opittu. Jotkut oppivat vain hyvien tekojen kautta, tai puheiden ja laulujen kuuntelun kautta. Kun rukoilemme muiden ihmisten puolesta, Jumalalla on monet keinot johdattaa heidät Jeesuksen luo. Rukouksen voimaa ei koskaan kannata väheksyä.

Jos et vielä tunne Jeesusta, ota Hänet vastaan vapaamuotoisella rukouksella ja synnintunnustuksella, tai rukoile Isä meidän-rukous. Anna Jeesuksen itse näyttää, mitä Hän voi tehdä elämällesi. Kaikki on hyvää, mikä Jumalalta tulee osaksesi, kun Häneen luotat ja pysyt Hänen Sanassaan. Ole siunattu ja vapaa kaikesta syyllisyydestä Jeesuksen nimessä ja veressä.

 

Jeesus kävelee veden päällä. Kuva: Pixabay


Suositus

Mikrosirun suunnittelija varoitti : Älä ota sirua ihosi alle !

Onko mikrosiru Ilmestyskirjan pedon luku 666 ? Kirjoitin tästä aiheesta entisessä blogissani ja kirjoitan nyt uudestaan, sillä tämä on tärke...

Kuukauden luetuimmat