sunnuntai 21. heinäkuuta 2024

Saako uskova rakastaa elämää ?

Jeesus kielsi rakastamasta 'maailmaa' eli maailman yleisiä arvoja, joihin sisältyy myös syntien normalisoiminen. Maailmaa rakastaessaan ihminen eksyy pois Jumalan tahdosta, sillä maailmaa hallitsee pimeyden herra, joka tekee mustasta valkoisen ja valkoisesta mustan, ilman, että uskottomat itse sitä huomaavat. 

"Ja hän [Jeesus] sanoi kaikille: 'Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon joka päivä ristinsä ja seuratkoon minua. Sillä joka tahtoo pelastaa elämänsä, hän kadottaa sen, mutta joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän pelastaa sen.

Sillä mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saattaisi itsensä kadotukseen tai turmioon? Sillä joka häpeää minua ja minun sanojani, sitä Ihmisen Poika on häpeävä, kun hän tulee omassa ja Isänsä ja pyhäin enkelien kirkkaudessa.

Totisesti, minä sanon teille: tässä seisovien joukossa on muutamia, jotka eivät maista kuolemaa, ennenkuin näkevät Jumalan valtakunnan."

- Luukas 9: 23 - 27 

Mitä Jeesus tarkoitti, että ihmisen pitää kadottaa elämänsä Hänen tähtensä? Hän tarkoitti, että maailmallinen elämä pitää jättää taakse ja ihmeellisen uudestisyntymisen kautta tulla Jumalan lapseksi. Ihminen ei yksin voi tehdä parannusta, vaan siihen tarvitaan Jumalan voimallinen teko Pyhän Hengen vuodatuksen kautta. Kun me 'kiellämme itsemme', kiellämme itseltämme maalliset synnin houkutukset ja kuuntelemme Jumalan ohjausta. Pyhän Hengen vuodatuksen saa tunnustamalla syntisyytensä Jumalalle ja etsimällä Jeesusta Raamatun evankeliumeista, sekä rukoilemalla ja ylistämällä Jumalaa.

Uskovan ristin kantaminen tarkoittaa Jeesuksen opetuksen mukaista elämää, sillä Hänkin kantoi oman ristinsä Golgatalle. Synnitön Jeesus otti vapaaehtoisesti vastaan julkisen häpäisyn ja kivuliaan kuoleman, jotta meillä syntisillä olisi ikuinen elämä Hänen armoverensä ja uskon kautta. Kun me olemme uskossa Jeesuksen opetuslapsia, meidänkin täytyy kantaa oma 'kristityn ristimme' kuvaannollisesti sanoen, vaikka maailma on kanssamme uskon asioista eri mieltä. Jeesus ei tarkoita sillä kultaista ristikorua jota kaulassa kannetaan, vaan Hän tarkoittaa rohkeutta olla kristitty kaiken maailmallisen pilkan keskellä. Toki ristikoru voi julistaa omalla tavallaan ihmisen uskoa. Jeesus jatkaa, että joka Hänen sanaansa häpeää, ei voi pelastua.

Jeesuksen viimeinen lause noissa jakeissa on joskus ehkä tulkittu väärin. Hän ei tarkoittanut, että opetuslapset eläisivät maan päällä ihmisruumiissa niin kauan kunnes Jeesus tulee takaisin, vaan että heidän henkensä ja sielunsa ei kuole. Jokainen, joka ei usko Jeesukseen, on jo hengellisesti kuollut pois Jumalasta, vaikka eläisi fyysisessä ruumiissa.

Saako siis maanpäällistä elämää ollenkaan rakastaa? Jumala loi meille ihmeellisen kauniin luonnon ja lahjoitti sydämiimme rakkauden. Jumala loi ihmisestä upean olennon, jolla on äly, sielu, henki ja toimiva fyysinen olemus. Kuten luomiskertomus kertoo; Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen. Me ihmiset olemme Jumalan kuvia! Se ei olekaan ihan vähäinen asia ja se kertoo siitä, että itseään tai muita ihmisiä ei saa tahallisesti vahingoittaa, sillä silloin vahingoitetaan samalla meidän Luojaamme.

Kun me kuljemme Jeesuksen jalanjäljissä ja Pyhän Hengen temppeleinä, me saamme rakastaa Luojan luomaa elämää ja ihmisiä. Me saamme rakastaa myös itseämme taivaallisen Kuninkaan veljinä ja sisarina. Elämä on lahja, vaikka se sisältääkin haasteita. Haasteista selviämme voittajina tavalla tai toisella, kun luotamme Jeesukseen joka päivä ja rukoilemme Jumalalta johdatusta.

Jeesus lupasi meille yltäkylläisen elämän. Se ei tarkoita välttämättä Lotto-voittoa, vaan ulkonaisesti vaatimattomassakin elämässä saamme kokea Jumalan hengellistä rikkautta ja silloin meiltä ei puutu mitään tärkeää, kun sielumme ja henkemme voivat hyvin. 'Etsikää ensin Jumalan valtakuntaa', sanoi Jeesus. Sen jälkeen saamme Jumalalta myös arjen turvaa. Jos etsimme ensin maallisia rikkauksia ennen kuin Jumalaa, nousemme kuin 'puuhun perä edellä' ja siitähän ei lopulta hyvää seuraa. Jeesus ensin, sitten vasta maalliset asiat.

Siunausta ja hyvää ensi viikkoa!

Mooses ja kahtiajakautuva vesi, joka kertoo Jumalan pelastavasta suunnitelmasta. Kuva: Pixabay


Suositus

Mikrosirun suunnittelija varoitti : Älä ota sirua ihosi alle !

Onko mikrosiru Ilmestyskirjan pedon luku 666 ? Kirjoitin tästä aiheesta entisessä blogissani ja kirjoitan nyt uudestaan, sillä tämä on tärke...

Kuukauden luetuimmat