perjantai 9. elokuuta 2024

Linnut tuovat suruviestejä

Taitaa olla hyvin vanha sanonta: 'Pikkulinnut sen kertoivat', kun joku tietää asiasta, mitä ei ole hänelle kerrottu. Sitä voisi helposti pitää taikauskona, mutta olen huomannut useinkin, että linnut tuovat suruviestejä vähän ennen kuin joku läheinen kuolee. Se ei ole magiaa, vaan Luojan ilmoitus.

Luoja elää kaikessa minkä Hän on luonut; ihmisissä ja luonnossa ja Hän käyttää viestintuojina joskus luonnon eläimiä tai pilvimuodostelmia yhdessä Pyhän Hengen ilmoituksen kanssa. Ehkä tästä syystä muinoin erehdyttiin luulemaan, että luonto on Jumala, vaikka niinhän ei asia ole. Luoja ilmentää itseään luonnossa, mutta luonto ei itsessään ole Jumala. Eläimet eivät myöskään ole jumalia tai enkeleitä, vaikka ne tuovatkin Jumalan viestejä. Nämä asiat pitää osata erottaa toisistaan, sillä Jumala ei jaa kunniaansa minkään tai kenenkään kanssa.

Lintuja lentelee joka puolella ilmassa päivittäin, mistä siis voi tietää, milloin niillä on suruviesti?

Vastaus: Pyhä Henki ilmoittaa siitä, milloin linnut tuovat viestiä. Viesti on aina ollut täysin selvä, eikä siitä ole ollut epäilystäkään, mistä on kyse. Olen joka kerta rukoillut, etteivät linnut toisi juuri sillä hetkellä suruviestiä, mutta parin viikon sisällä on aina tullut sen jälkeen kuolinilmoitus henkilöstä, jonka kuolemaa ei ole itse osannut ennakoida. Tähdennän, että ei pidä itse kuvitella lintujen tai luonnon viestejä. Se ei toimi niin, sellainen kuvittelu voi aiheuttaa vaan turhia pelkoja. 

Tarvitaanko näiden enteiden aistimiseen erityistä luonteen herkkyyttä? 

Vastaus: Ei mielestäni tarvitse olla erityisen herkkä luonne aistiakseen näitä Luojan viestejä. Riittää, kun on usko Jeesukseen, suora yhteys Pyhään Henkeen ja alttius kuunnella Hengen sanomia, mistä kautta ne milloinkin tulevatkaan.

Pyhä Henki ei ole kertonut joka kerta etukäteen, kenen poismenosta on ollut kyse, kun linnut ovat ilmoittaneet siitä. Lintujen viesti on usein ollut vain se, että joku läheinen lähtee täältä pian pois toiseen maailmaan. Pilvimuodostelmassa näin kerran selkeästi nuolen muotoisen pilven, jonka kärki osoitti minusta päin katsoen ylöspäin. Se oli vastaus minun rukoukseeni ja kysymykseen, pääsikö silloin kuollut läheinen taivaaseen. Ymmärsin sen myönteisenä vastauksena.

Eläimillä on tunnetusti herkkä vaisto. Taivaan linnut ovat ilmoittaneet minulle etukäteen myös lemmikkien kuolemista. Lemmikit todistetusti vaistoavat omistajiensa sairauksia, stressiä tai jopa kaukanakin olevien ihmisten hätätilanteita, kuten on saanut lukea monia tositarinoita siitä, että koirat ovat lähteneet pelastamaan hädässä olevia omistajiaan siihen maailman aikaan, kun koirat saivat vielä kulkea vapaina. Bernhardilaisia koiria on käytetty etsintätehtäviin lumisissa vuoristoissa. Niiden kaulapannoissa oli pienet tynnyrit, jotka sisälsivät uhreja lämmittävää rommia. Siinäkin tehtävässä hyödynnettiin eläimen vaistoa ja herkkää hajuaistia.

Vapaat taivaan linnut vaistoavat meidän maassa elävien ihmisten ihmissuhteita ja kuolemia. Se on ihmeellistä, mutta ne ovat Luojan tehtäviä siinä suorittamassa, kun ne tuovat meille viestejä. Kunpa me ihmisetkin osaisimme aina luottaa Luojan ohjaukseen kaikessa.

Minkälaiset linnut ovat tuoneet viestejä ja miten?

Vastaus: Ennen viestejä tuovat linnut olivat tavallisia pikkulintuja, mutta viime vuosina ne ovat olleet useimmin mustia korppeja. Kerran, kun odotin bussia pysäkillä, viereeni laskeutui iso parvi mustia korppeja ja ne seisoivat siinä suhteellisen liikkumattomina. Tuli mieleeni Hengen viesti: ne symboloivat hautajaisväkeä. Alle parin viikon päästä siitä sain suru-uutisen erään henkilön kuolemasta. En tuntenut tätä henkilöä kuin nimeltä, mutta hän oli läheinen minun tuntemalleni ihmiselle. En koskaan kerro näitä lintujen viestejä etukäteen kenellekään ja kuten kerroin, suru-uutisen kohdetta ei Luoja aina kerro, Hän valmistaa näillä ilmoituksilla vain surun kohtaamiseen.

Jokin aika sitten korpit saartoivat minut joka puolelta eräässä puistossa. Ne tulivat hyvin lähelle ja yksi niistä istui puun oksalle lähelle minua ja raakkui siinä jonkin aikaa. Ymmärsin sen olevan suruviestin, vaikka rukoilin tietysti heti, ettei se sitä olisi. Viikon päästä sen jälkeen kuulin vanhan sukulaiseni poismenosta. Herra antaa elämän ja ottaa sen, sitten kun aikamme tulee täyteen. 

Erään kerran suloinen pikkulintu koputti nokalla ikkunaani, kun istuin keittiön pöydän ääressä. Tätä tapahtuu monille ehkä muulloinkin, mutta silloin tiesin taas Hengen ilmoituksen kautta, että lintunen toi suruviestin. Jonkin ajan päästä sen jälkeen iäkäs koiramme sairastui ja se täytyi nukuttaa pois. Sukulaiseni kissan poismenosta varikset ilmoittivat minulle kokoontuen isoksi parveksi ulko-ovemme yläpuolelle, kun menin ulos ovesta. Ne lentelivät siinä oudosti ympyrää ja raakkuivat epätavallisen äänekkäästi. 

Paljon muitakin suruilmoituksia on linnuilta tullut 45 vuoden aikana.

Tiedän, että joku lukija saattaa ajatella tämän kaiken mielikuvitukseksi, mutta nämä lintujen viestit ovat aina pitäneet paikkaansa. Eihän kukaan halua saada suruviestejä, eikä ehdoin tahdoin halua nähdä siitä enteitä. Luojalla on kuitenkin hyvä tarkoitus ilmoittaa etukäteen, mihin tuleviin tapahtumiin milloinkin ihminen joutuu henkisesti varautumaan. Lintuja ei tarvitse sen takia pelätä. Linnut eivät hyökkää ihmisten päälle muutoin kuin silloin, kun niillä on poikasia jossain lähellä. Silloinkin ne yleensä vain varoittavat ja yrittävät häätää ihmistä kauemmas. 

Kun avasin juuri nyt Raamatun, ensimmäisenä avautui sivu, jossa kerrotaan Jeesuksen tyhjästä haudasta. (Johannes 20:1-10) Jeesus uhrautui puolestamme, jotta meillä olisi vapaus ja ikuinen elämä. Lopullinen kuolema ei kosketa heitä, jotka ovat ottaneet Jeesuksen Vapahtajakseen ja pysyneet Hänen sanassaan. Vielä kuolinvuoteellakin on mahdollisuus pelastua rukouksen kautta.

Kiitos Taivaan Isälle moninaisesta huolenpidosta! Ole sinä runsaasti siunattu ja täysin terve !

Korppeja. Kuva: Pixabay


Suositus

Mikrosirun suunnittelija varoitti : Älä ota sirua ihosi alle !

Onko mikrosiru Ilmestyskirjan pedon luku 666 ? Kirjoitin tästä aiheesta entisessä blogissani ja kirjoitan nyt uudestaan, sillä tämä on tärke...

Kuukauden luetuimmat