keskiviikko 14. elokuuta 2024

Muutama sana Tuomiopäivän saarnaajista

TV-ohjelma 'Tuomiopäivän saarnaajat' amerikkalaisesta kultista, johon presidenttiehdokas Donald Trump olisi ohjelman mukaan osallinen, oli varmasti monelle pelottava skenaario tulevasta. Mutta olivatko kaikki ohjelmassa esitetyt väitteet täysin totta? 

Suureen Amerikan maahan mahtuu monenlaisia kultteja ja fanaattisuutta. Osa niistä on uskonnollisia ja osa perustuu johonkin muuhun kuin uskontoon. En käy tässä läpi koko TV-ohjelmaa, mutta kommentoin lyhyesti tavallisen uskovan näkökulmasta. 

Ohjelmassa esiintyneet, isoja miekkojansa kiillottavat motoristit ovat ilmeisesti tulkinneet Ilmestyskirjaa kuin fantasiapohjaista roolipeliä. He ottavat kirjaimellisesti Ilmestyskirjan tekstin, että Jeesus tulee takaisin sotimaan valkoisella ratsulla ja miekalla. Motoristit haluavat ohjelman mukaan olla eturintamassa sotimassa yhdessä "Jeesus-sotilaan" kanssa. He uskovat, että ihminen voi toimillaan nopeuttaa Jeesuksen uutta tulemista aloittamalla maailmassa suursodan. Vastaan tässä neljä perustetta, miksi tuo kultti on hyvä jättää omaan arvoonsa.

1. En usko, että kukaan ihminen voi päättää Jeesuksen paluun ajankohtaa, sillä Jeesus sanoi, että vain ISÄ yksin sen tietää. Ihminen ei koskaan voi olla Jumala, eikä tehdä päätöksiä Hänen puolestaan. Uskovilla on oikeus antaa siunauksia ja synninpäästöjä ja esirukoilla muiden puolesta. Uskoville annetaan taivaasta armolahjoja parantamiseen ja profetoimiseen, jotka nekin toimivat muiden ihmisten parhaaksi. Mutta näin suuressa asiassa kuin Jeesuksen paluu, ei ole kenelläkään ihmisellä päätäntävaltaa. Ei varmasti ole. Ilmestyskirjassa sanotaan, että ennen Jeesuksen paluuta tapahtuu tiettyjä asioita maailmassa, mutta Hän ei kehoita ihmisiä jouduttamaan niitä tapahtumia tai sotimaan.

2. Ilmestyskirja on symbolinen, sillä Johannes eli aikaa jolloin ei ollut nykyajan varustelua, eikä hän olisi ymmärtänyt realistisesta näystä kaikkea. Johannekselle näytettiin näyssä valkoinen hevonen jolla Jeesus ratsasti, uskoakseni siksi, että siihen aikaan hevosilla kuljettiin paikasta toiseen. Uskon, että Jumala luottaa siihen, että me nykyajan uskovat tunnistamme osan Ilmestyskirjasta symboliseksi. Osittain profetia on kirjaimellisesti totta. Jos kuitenkin Jeesus tulee takaisin ratsastaen valkoisella hevosella alas taivaalta, niin sitten olkoon niin, Herra sen päättää. Näen valkoisessa hevosessa joka tapauksessa symbolin Jeesuksen totuuteen, pyhyyteen ja oikeamielisyyteen. Jeesuksen miekka voi tarkoittaa Sanan miekkaa ja sitä jakoa, että uskottomia ei oteta Jeesuksen mukaan. Johanneksen näkemä profetia ennustaa kyllä sotia lopun aikoina, kuten muitakin koettelemuksia, mutta se ei ole Jumalan 'kehoitus' toteuttaa niitä tarkoituksellisesti. 

3. Jumala sääti kymmenen käskyä meille ihmisille ja ne ovat edelleen voimassa. Yksi Jumalan käskyistä on: 'Älä tapa'. Se on erittäin tärkeä käsky ja se ohitetaan kuitenkin maailmassa jatkuvasti. Maailman suurjohtajat, jotka puhuvat Jumalasta, aloittavat kuitenkin sotia ja hirveää teurastusta, jossa viattomat kuolevat. Joka ei kunnioita Jumalan käskyjä, ei oikeasti kunnioita Jumalaa, puhuivat he mitä tahansa Jumalasta. 

4. Ihanko oikeasti D.T. haluaisi aloittaa suursodan? Hän ajattelee aina ennen kaikkea rahaa, joten olisiko hän valmis tuhlaamaan rahaa turhiin sotiin? Epäilen tuota asiaa, vaikka tästä henkilöstä voikin koitua muuta vahinkoa maailmalle. 

Raamatussa sanotaan lopun ajoista; 'älkää odottako sitä päivää, sillä se on pimeyden päivä'. Me uskovat kaipaamme Jeesusta, mutta Hän on kanssamme joka päivä Hengessä. Me emme toivo sotia, maanjäristyksiä, tulvia, metsäpaloja, vihaa, eroja, moraalittomuutta, kuolemaa, katastrofeja, lasten ja aikuisten kärsimystä, emmekä mitään muutakaan, mitä Ilmestyskirja profetoi. Me vain yritämme pysyä lujina uskossa ja siinä mitä koettelemusta maailmaan on tulossa, jotta emme pelkäisi tai eksyisi. Sitä varten profetiat on kirjoitettu muistiin Raamattuun, tiedoksi tämän ajan uskoville. Me uskomme Raamatun profetioihin hyvässä ja pahassa ja näemme jo maailmassa niiden toteutumista. 

Me voimme aina rukoilla, että Jumala puuttuisi asioihin ennen kuin maailmanlaajuinen sekasorto tapahtuu. Me voimme tehdä hyviä päätöksiä ja valintoja, estääksemme pahaa tapahtumasta. Ei kai ole Jumalan tarkoitus, että istuisimme vain passiivisena odottamassa loppua, saati että edesauttaisimme pahaa tapahtumaan. Jälkimmäinen on tietysti sielunvihollisen päämäärä.

Jeesus sanoi useita kertoja: ÄLKÄÄ PELJÄTKÖ. Se tarkoittaa, että meidän tulee luottaa Hänen apuunsa kaikessa vaivassa, mitä elämässä kohtaamme, sillä vain Hän voi viedä meidät voittoon.

Pyhä Henki avasi nyt nämä jakeet Paavalin kirjeestä:

"Sillä minä en häpeä evankeliumia; sillä se on Jumalan voima, itsekullekin uskovalle pelastukseksi, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle. 

Sillä siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon, niinkuin kirjoitettu on: 'Vanhurskas on elävä uskosta'.

- Paavalin kirje roomalaisille 1: 16-17 

Evankeliumi on tarkoitettu kaikille kaikkialla, jotka haluavat sen ottaa uskossa vastaan. Kuten Paavali sanoo, evankeliumissa on Jumalan voima ja pelastus. Ne eivät ole vain kauniita sanoja, vaan Jumalan voiman saavat kokea omakohtaisesti he, jotka uskaltavat uskoa Jeesukseen. Usko tuo oikeanlaista rohkeutta, sillä Jeesus ei lähetä meille pelkuruuden henkeä. Jeesus kutsuu meitä rauhaan, toivoon ja rakkauteen, ei sotimaan ja sortamaan. Ei lopettamaan, vaan aloittamaan hyvyyden ilmentymistä ihmiseltä ihmiselle. Jeesus kutsuu opetuslapsiaan lohduttamaan toivottomia, antamaan vettä ja leipää nälkäisille, ja levittämään ilon evankeliumia, joka pelastaa pimeyden varjoista. 

Valtamediat eivät kerro kristillisyyden hyviä puolia. Uutisoidaan lähinnä niistä ihmisistä, jotka ovat ymmärtäneet Raamatun sanoman väärin ja aiheuttaneet vahinkoa ihmisille uskon varjolla. Mediat eivät edes halua haastatella sellaisia uskovia, jotka ovat vapautuneet riippuvuuksista tai pelastaneet avioliittonsa ja elämänsä Jeesuksen avulla. He haastattelevat mieluummin ihmisiä, jotka kehoittavat kaikkia miehiä pettämään vaimojaan tai jotka kapinoivat Jumalaa vastaan muuten. Se ei tietenkään ole tasapuolista uutisointia jos kristinusko näytetään vain negatiivisessa valossa suurelle yleisölle. 

Ihmisten virheet eivät ole Jumalan syytä. Periaatteessa kuka tahansa voi aloittaa oudon kultin, joka johtaa ihmisiä harhaan vaikka käytetään Raamattua sen välineenä. Sielunvihollinen harhauttaa suuria joukkoja ihmisiä pois oikeasta Jeesuksesta. Eksytyksiä ovat mm. harhaoppiset enkeliopit, jooga (jolla 'korvataan' Jeesuksen kestävä rauha), kaikenlaiset noituudet ja magiat, jumalattomat ennustelut, kristalliopit, harhaopit, numerologia ja samanismi, joista pahimmillaan voi koitua demonisia vaikutteita; sairautta, masennusta ja itsetuhoisia ajatuksia. Näistä eksytysten ikävistä seurauksista mediat eivät juurikaan uutisoi, mutta saamme kuulla niistä ihmisten omakohtaisina todistuksina hengellisissä ohjelmissa ja kirjoissa. 

Ainoa oikea Jumala on pyhä kolminaisuus Isä, Poika ja Pyhä Henki. Vain heidän kauttaan ihminen syntyy oikeasti uudeksi, Jumalan mielen mukaiseksi ja puhtaammaksi sielultaan ja elintavoiltaan. 

  • Ei ole muuta totuutta kuin Jumalan totuus. 
  • Ei ole muuta rakkautta kuin Jumalasta virtaava rakkaus ihmiseltä ihmiselle. 
  • Ei ole muuta toivoa kuin Jeesus Kristus, meidän pelastajamme. 

Jeesus on toivomme kaiken kurjuuden keskellä. Kuva: Pixabay

Suositus

Mikrosirun suunnittelija varoitti : Älä ota sirua ihosi alle !

Onko mikrosiru Ilmestyskirjan pedon luku 666 ? Kirjoitin tästä aiheesta entisessä blogissani ja kirjoitan nyt uudestaan, sillä tämä on tärke...

Kuukauden luetuimmat