sunnuntai 8. syyskuuta 2024

Jeesuksen tuli ja lasten turvallisuus

Monet evankelistat ovat puhuneet Jeesuksen tulesta ja se voi olla tietämättömille jopa pelottava käsite, koska tuli liitetään mielikuvissa usein paholaiseen ja helvettiin. 

Jeesuksen tulta ei tarvitse pelätä, kun rakastaa Jeesusta. Itse en ole kokenut valtavia näkyjä Jeesuksen tulesta, mutta koin kerran kynttilänliekin tapaisen näyn. Se tapahtui kun sanoin Jeesukselle: minä rakastan sinua. Sen jälkeen näin lepattavan liekin ja ymmärsin, että Jeesuksen liekki on rakkauden liekki. Se ei tuhoa, vaan parantaa, eheyttää ja puhdistaa.

Nuoret ovat tulevaisuuden rakentajia. Toivon ja rukoilen, että Suomen lapset ja nuoret löytäisivät tien rakastavan Jeesuksen luo. Jeesus antaa todellisen, kestävän rauhan ja hyvän itsetunnon. Hän näyttää oikean suunnan elämälle ja totuuden. Kun näkee kirkkaasti totuuden, ei voi eksyä, sillä Jeesuksen totuus on valo tässä pimeässä maailmassa. 

Yhä nuorempia lapsia houkutellaan nyt monin keinoin väärille teille. Lucifer ei tunne sääliä edes pieniä ihmisiä kohtaan. Rukoile sinäkin Suomen lasten puolesta joka päivä ja myös heidän vanhempiensa puolesta, että he saisivat Pyhän Hengen opastamaan heitä lasten kasvatuksessa. Vanhempien olisi hyvä ymmärtää, ettei lasten pidä mennä mukaan kaikkiin trendeihin, vaikka lasten kaverit menisivätkin. Lapset tarvitsevat turvallisia rajoja ja suojelua, sekä kotona, koulussa että koulutiellä. 

Koulutie oli turvaton jo minun lapsuudessani, oli pelkoja liikenteestä, irrallaan juoksevista vihaisista koirista ja kiusaajista, jotka seurasivat perässä koulumatkalla. En ollut sen enempää kiusattu kuin kukaan muukaan samassa luokassa, sillä kiusaamisesta saivat osansa monet muutkin. Nykyaikana lasten kiusatuksi tuleminen ja liikenteen vaarat varsinkin isoissa kaupungeissa ovat moninkertaiset minun lapsuuteeni verraten. Niiden lisäksi on lasten hyväksikäyttäjiä ja vihamielisiä aikuisia, joita vastaan lapset eivät voi puolustautua itse. Vanhempien tulee olla valppaina ja kysyä lapselta päivän kuulumiset ja puuttua epäkohtiin välittömästi. 

Jos mahdollista, aikuisten olisi hyvä saattaa lapset kouluun ja koulusta kotiin, ainakin etätyötä tekeville se varmasti luonnistuu. Reipas kävelylenkki aamuisin ja iltapäivisin olisi aikuisellekin terveellistä. Se antaa viestin kiusaajille, ettei lapsi ole yksin ja avuton. Uskon rukouksella on voimaa, suojelusenkelit ovat lapsia varten. Jokainen lapsi voi huutaa Jeesusta avuksi, jos joutuu hätätilanteeseen, tämä olisi hyvä lapsille opettaa.

Lapset ovat tulevaisuuden rakentajia ja työntekijöitä. Jos he eivät nyt opi kunnioittamaan koulurauhaa, koulutovereita ja aikuisia, millaisen työilmapiirin ja yhteiskunnan he itse tulevaisuudessa luovat? Nyt on aika toimia lasten ja nuorten turvallisuuden ja oppirauhan edistämiseksi. Moraali ei ole kirosana, vaan elämän järjestyksen ylläpitäjä ja sitä kuuluu opettaa jälkipolville ja aikuisten tulee näyttää itsekin hyvää esimerkkiä omalla käytöksellään. Olen tavannut opettajia, joiden omassa moraalissa olisi parantamisen varaa, lasten vanhemmista puhumattakaan. Lapset kuulevat ja näkevät kaiken ja ottavat aikuisista mallia. Aikuisten pitää olla hyviä roolimalleja, tehdäkseen hyvää kasvatustulosta.

"Ja tämä käsky meillä on häneltä, että joka rakastaa Jumalaa, 

se rakastakoon myös veljeänsä." 

- 1. Joh. 4: 21

Siunausta ja turvaa Jeesuksessa ❤

Jeesus rakastaa sinua. Kuva: Pixabay

Suositus

Mikrosirun suunnittelija varoitti : Älä ota sirua ihosi alle !

Onko mikrosiru Ilmestyskirjan pedon luku 666 ? Kirjoitin tästä aiheesta entisessä blogissani ja kirjoitan nyt uudestaan, sillä tämä on tärke...

Kuukauden luetuimmat