sunnuntai 4. elokuuta 2024

Pelasta perheesi ja ystäväsi uuteen ihanaan elämään

Syntejä voi pyytää anteeksi papin kautta Jumalalta, tai suoraan Jumalalta rehellisessä rukouksessa, mutta myös tavallisilla uskovilla on mahdollisuus antaa synninpäästöjä sitä pyytäville. Tämä perustuu siihen, mitä Jeesus sanoi opetuslapsille kun Hän ilmestyi heille ristiinnaulitsemisen jälkeen:

"Samana päivänä, viikon ensimmäisenä, myöhään illalla, kun opetuslapset olivat koolla lukittujen ovien takana, juutalaisten pelosta, tuli Jeesus ja seisoi heidän keskellään ja sanoi heille: 'Rauha teille!'

Ja sen sanottuaan hän näytti heille kätensä ja kylkensä. Niin opetuslapset iloitsivat nähdessään Herran. Niin Jeesus sanoi heille jälleen: 'Rauha teille! Niinkuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minäkin teidät.'

Ja tämän sanottuaan hän puhalsi heidän päällensä ja sanoi heille: 'Ottakaa Pyhä Henki. Joiden synnit te anteeksi annatte, niille ne ovat anteeksi annetut; joiden synnit te pidätätte, niille ne ovat pidätetyt."

- Johannes 20: 19 - 23

Uskovalla itsellään tulee olla Pyhä Henki, jonka kautta toisten synnit voi anteeksi antaa.

Syntien pidättäminen tarkoittaa, ettei uskova voi antaa synninpäästöä sellaiselle, joka ei vilpittömästi kadu syntejään, tai ei usko Jeesukseen ja Raamatun Sanaan. Kaikkia syntejä ei tarvitse erikseen luetella, sillä yksi synnintunnustus riittää; 'olen tehnyt syntiä Jumalan tahtoa vastaan'. Mutta jos jokin erityinen synti painaa kovasti mieltä, sen voi tunnustaa papille tai uskovalle, johon on luottamus syntynyt.

Synninpäästö pitää tapahtua lähimmäisenrakkaudella, ilman muita ehtoja kuin edellämainitut. Synninpäästöä pyytävältä voi kysyä: 'Tahdotko antaa elämäsi Jeesukselle?' Jos hän vastaa 'kyllä', synninpäästön saa antaa Jeesuksen nimessä ja armoveressä. Uskova voi lausua myös Herran siunauksen:

"Herra siunatkoon sinua ja varjelkoon sinua;

Herra valistakoon kasvonsa sinulle ja olkoon sinulle armollinen;

Herra kääntäköön kasvonsa sinun puoleesi ja antakoon sinulle rauhan.

Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aamen"

4. Mooses 6: 24 - 26

Suomessa on paljon heitä, joiden mieltä synnit painavat, eivätkä he tiedä, miten vapautua häpeästä tai tuhoisista riippuvuuksista. Syntiä on myös eläminen ilman Jumalaa, mikä aiheuttaa sisäisen tyhjyyden tunnetta ja tyydytyksen etsimistä vääristä asioista. Synti ei välttämättä näy kaikista ihmisistä ulospäin. Kukaan ihminen ei ole synnitön ja jokaisella on mahdollisuus pelastua Jeesuksen rakkauden kautta syntien määrästä riippumatta.

Olisi hienoa, jos tavalliset uskovat rohkenisivat puhua enemmän Jeesuksen armosta. Ensin olisi hyvä aloittaa omasta perheestä, jos perheessä on vielä uskosta osattomia. Sen jälkeen armon sanomaa voisi viedä suvussa eteenpäin serkuille ja pikkuserkuille, tai kenelle hyvänsä, joka haluaa ottaa pelastuksen evankeliumin vastaan. Ehkä voisi mennä ihan suoraan asiaan: 'Haluatko saada synninpäästön?' Ja sen jälkeen voisi kertoa, että Jeesus kuoli puolestamme, jotta me saisimme rauhan Hänen kauttaan ja Hänessä.

Kun saa kokemusta ensin omien läheisten kanssa, kuinka armosta on parasta puhua, sen jälkeen voi puhua ystäville. Sen jälkeen voi ehkä rohkaistua puhumaan jopa tuntemattomille. Tärkeää on muistaa, ettei painosta ketään, vaan lähestyy ilosanomalla lempeästi. Painostus tai pelottelu voi saada ihmiset karkaamaan kauemmas Jumalasta.

Me uskovat tiedämme, kuinka tärkeää on pelastua Jeesuksen kautta. Uskottomat eivät sitä vielä ymmärrä, mutta Pyhä Henki auttaa heitä ymmärtämään, kun he saavat kokea ensin armon vapauttavan kokemuksen. Yleensä Pyhä Henki synnyttää janon Raamatun Sanaa kohtaan ja myös Sanan kautta avautuu sitten Jumalan totuus. Mitä hurjemmin sielunvihollinen eksyttää ihmisiä, sitä enemmän on tarvetta viedä evankeliumia eteenpäin ja siihen tehtävään Jumala kutsuu jokaista joka uskoo. 

Ei pidä lannistua, jos joku tyrmää hyvän tarkoituksesi, eikä ota pelastusta vastaan. Olet kuitenkin kertonut asiasta ja epäileväkin voi kääntyä joskus myöhemmin. Ehkä helpoiten voit käännyttää heidät, jotka ovat eläneet vähän samanlaista elämää kuin sinä, jos kerrot omista kokemuksistasi, kuinka Jeesus pelasti sinut.

Jeesus ei syytä sinua, jos joku ei käänny todistuksesi tähden, mutta jos et yritäkään pelastaa yhtään ketään, joudut vastaamaan siitä kerran Jeesukselle. Tämä kerrotaan Raamatussa, mutta vähän eri sanoin. Emmehän me halua, että läheisemme - tai kukaan ihminen - joutuisi kadotukseen. 

Jeesuksen armo pelastaa jo tässä elämässä, johdattaa uudelle tielle ja uudistaa ihmisen sisältäkäsin. Elämällä on sen jälkeen siunaus, tarkoitus ja sisältö. Sen lisäksi me saamme unelmoida uudesta Jerusalemista, joka taivaasta laskeutuu.

Raamattu lupaa Herran omille uudessa Jerusalemissa rauhaa, iloa, terveyttä ja onnellista elämää:

"Silloin avautuvat sokeain silmät ja kuurojen korvat aukenevat.

Silloin rampa hyppii niinkuin peura ja mykän kieli riemuun ratkeaa; sillä vedet puhkeavat erämaahan ja aromaahan purot. 

Hehkuva hiekka tulee lammikoiksi ja kuiva maa vesilähteiksi. Aavikkosutten asunnossa, missä ne makasivat, kasvaa ruoho ynnä ruoko ja kaisla.

Ja siellä on oleva valtatie, ja sen nimi on "pyhä tie": sitä ei kulje saastainen; se on heitä itseänsä varten. Joka sitä tietä kulkee, ei eksy - eivät hullutkaan.

Ei ole siellä leijonaa, ei nouse sinne raateleva peto; ei sellaista siellä tavata: lunastetut sitä kulkevat. 

Niin Herran vapahdetut palajavat ja tulevat Siioniin riemuiten, päänsä päällä iankaikkinen ilo. Riemu ja ilo saavuttavat heidät, mutta murhe ja huokaus pakenevat."

- Jesaja 35: 5 - 10

"Sillä katso, minä luon uudet taivaat ja uuden maan. Entisiä ei enää muisteta, eivätkä ne enää ajatukseen astu; vaan te saatte iloita ja riemuita iankaikkisesti siitä, mitä minä luon. Sillä katso, iloksi luon minä Jerusalemin, riemuksi sen kansan."

- Jesaja 65: 17 - 19 

"He rakentavat taloja ja asuvat niissä, he istuttavat viinitarhoja ja syövät niiden hedelmät; he eivät rakenna muitten asua, eivät istuta muitten syödä; sillä niinkuin puitten päivät ovat, niin ovat elinpäivät minun kansassani. Minun valittuni kuluttavat itse kättensä työn.

He eivät tee työtä turhaan eivätkä lapsia synnytä äkkikuoleman omiksi, sillä he ovat Herran siunattujen siemen, ja heidän vesansa ovat heidän tykönänsä. 

Ennenkuin he huutavat, minä vastaan, heidän vielä puhuessaan minä kuulen. 

Susi ja lammas käyvät yhdessä laitumella, ja leijona syö rehua niinkuin raavas, ja käärmeen ruokana on maan tomu; ei missään minun pyhällä vuorellani tehdä pahaa eikä vahinkoa, sanoo Herra."

- Jesaja 65: 21 - 25

 

kuva: Pixabay


Suositus

Mikrosirun suunnittelija varoitti : Älä ota sirua ihosi alle !

Onko mikrosiru Ilmestyskirjan pedon luku 666 ? Kirjoitin tästä aiheesta entisessä blogissani ja kirjoitan nyt uudestaan, sillä tämä on tärke...

Kuukauden luetuimmat