keskiviikko 17. heinäkuuta 2024

Ilmestyskirjan pedon yksi pää haavoittui, mihin se vertautuu nykyajassa

Ilmestyskirja on symbolinen profetia eli ennustus, jonka Johannes sai ilmestyksenä Jeesukselta. Johannes eli aikaa, jolloin ei ollut nykyisen kaltaista teknologiaa ja maailmanjärjestystä, ja on ymmärrettävää, että hänelle näytettiin tulevaisuuden tapahtumat symbolisina kuvina. Jumalalla on varmasti muukin syy siihen, että Ilmestyskirjan ennusteet ovat symbolisia.

Ilmestyskirjaa on yritetty tulkita monin eri tavoin aikojen kuluessa. Jokainen tulkitsija on löytänyt siitä jotain omaan aikaansa sopivaa, mutta monet uskovat, että elämme juuri nyt aikaa, jolloin Ilmestyskirjan monet profetiat käyvät toteen. En nimitä itseäni profeetaksi, mutta mielenkiinnolla huomioin tämän Ilmestyskirjan kohdan tällä hetkellä:

"Ja minä näin pedon nousevan merestä; sillä oli kymmenen sarvea ja seitsemän päätä, ja sarvissansa kymmenen kruunua, ja sen päihin oli kirjoitettu pilkkaavia nimiä.

Ja peto, jonka minä näin, oli leopardin näköinen, ja sen jalat ikäänkuin karhun, ja sen kita niinkuin leijonan kita. Ja lohikäärme antoi sille voimansa ja valtaistuimensa ja suuren vallan.

Ja minä näin yhden sen päistä olevan ikäänkuin kuoliaaksi haavoitetun, mutta sen kuolinhaava parantui. Ja koko maa seurasi ihmetellen petoa.

Ja he kumarsivat lohikäärmettä, koska se oli antanut sellaisen vallan pedolle, ja kumarsivat petoa sanoen: 'Kuka on pedon vertainen ja kuka voi sotia sitä vastaan?'

Ja sille annettiin suu puhua suuria sanoja ja pilkkapuheita, ja sille annettiin valta tehdä sitä neljäkymmentäkaksi kuukautta. 

Ja se avasi suunsa Jumalaa pilkkaamaan, pilkatakseen hänen nimeänsä ja hänen majaansa, niitä, jotka taivaassa asuvat. Ja sille annettiin valta käydä sotaa pyhiä vastaan ja voittaa heidät, ja sen valtaan annettiin kaikki sukukunnat ja kansat ja kielet ja kansanheimot. 

Ja kaikki maan päällä asuvaiset kumartavat sitä, jokainen, jonka nimi ei ole kirjoitettu teurastetun Karitsan [Jeesuksen] elämänkirjaan, hamasta maailman perustamisesta. 

Jos kenellä on korva, hän kuulkoon."

Johanneksen ilmestys 13: 1 - 9 

  

On mielenkiintoista pohtia, mitä sarvet ja kruunut symboloivat tässä profetiassa. Kruunut symboloivat ainakin valtaa ja sarvet ehkä tarkoittavat voimaa. Samalla pedolla on siis valtaa moneen eri suuntaan, koska sillä on monia sarvia, päitä ja kruunuja. Neljäkymmentäkaksi (42) kuukautta on suunnilleen jonkin maan hallitsijan valtakausi. Tarkoittaako Ilmestyskirjan pedon päät saman liittouman eri maiden johtajia? 'Kuka voi sotia sitä vastaan' on tuttu lause nykyajan uutisista, mutta voidaan pohtia sitä, tarkoittaako Ilmestyskirjan 'peto' puolustusliittoumaa vai jotain muuta liittoumaa eri maiden kesken. Lohikäärme tarkoittaa saatanaa. (Ilm. 12: 9)

Suuren maan johtajaksi pyrkivää tukee nyt miljardööri, joka suunnittelee arveluttavia keksintöjä. He kaksi voivat tehdä isoja muutoksia koko maailmaan, jonkin kansainvälisen liittouman tukemana. Lue myös tämä: 

Ilmestyskirja ennustaa ilmastonlämpenemisen ja jumalanpilkan:
"Ja ihmiset paahtuivat kovassa helteessä ja pilkkasivat Jumalan nimeä, hänen, jolla on vallassaan nämä vitsaukset; mutta he eivät tehneet parannusta, niin että olisivat antaneet hänelle kunnian." - Johanneksen ilmestys 16: 9
Ilmestyskirja on osittain vaikeaselkoinen. Kukaan uskova ei varmaankaan halua eksyttää kuulijoita kun tätä tekstiä tulkitsee, mutta tehtävä on haastava. Pyhä Henki antaa ymmärrystä Ilmestyskirjan tekstiin.  Joka tapauksessa se on varmaa, että kaikki, mitä Ilmestyskirja profetoi, tulee maailmassa tapahtumaan. Ilmestys on annettu meille uskoville tiedoksi, mitä maailmassa tapahtuu vähän ennen Jeesuksen uutta tulemista. Ensin tapahtuu ikäviä asioita, sen jälkeen alkaa uusi ihana aika yhdessä Jeesuksen kanssa. Pelkurit eivät pelastu Ilmestyskirjan profetian mukaan, sillä pelkuruuden henki tulee sielunviholliselta. Ole siis rohkealla mielellä ja luota Jeesukseen ja rukoile päivittäin. Älä anna maailman eksyttää sinua pois ainoasta todellisesta Pelastajasta, Jeesuksesta. Kaikki, jotka huutavat Jeesusta avuksi, pelastuvat.
Aika vie meitä vääjäämättä lähemmäs Jeesuksen uutta tulemista, se on ihan selvää. Jeesus hakee omansa maailmasta sitten kun sen hetken aika on. Pyhä Henki antaa rauhan sydämeen, eikä tulevaisuus pelota liian paljon, vaikka maailmassa kuohuu. Jeesus lupasi olla meidän kanssamme loppuun asti ja siihen lupaukseen saa luottaa. 


Ihana Jeesus on turvamme. Kuva: Pixabay


Suositus

Mikrosirun suunnittelija varoitti : Älä ota sirua ihosi alle !

Onko mikrosiru Ilmestyskirjan pedon luku 666 ? Kirjoitin tästä aiheesta entisessä blogissani ja kirjoitan nyt uudestaan, sillä tämä on tärke...

Kuukauden luetuimmat