torstai 6. kesäkuuta 2024

Ilman Pyhää Henkeä monet eksyvät maailman valheisiin

Pyhä Henki on Totuuden henki. Kun ihminen saa Pyhän Hengen kasteen eli voitelun, Pyhä Henki laskeutuu Jumalan luota ihmiseen, kuten Jeesus lupasi. Pyhä Henki näyttää totuuden, ettei kukaan Jeesuksen oma eksyisi maailman valheisiin ja harhaoppeihin. Pyhä Henki osoittaa myös, että Raamatun Sana on totta ja erityisesti Sanassa mainitut Jeesuksen opetukset.

Jos jokin uskonoppi mitätöi Jeesuksen sanoja, se oppi ei ole silloin Jeesuksesta. Raamattu sanookin, että vain hän on Jeesuksesta, joka tunnustaa Jeesuksen Herraksi. Tunnustaminen tunnustaa myös Jeesuksen opetukset oikeiksi ja pyhiksi.

Ilman Pyhää Henkeä ihmisten kyky erottaa totuus valheesta tai tarusta on vaillinaista. Kirjoitin edellisessä artikkelissa siitä, kuinka monet katsojat uskovat kaiken olevan totta, mitä TV-lähetykset esittävät, uskotaan jopa fiktiivisiin tarinoihin. Artikkelissa lainasin myös Raamatun profetian siitä, kun lopun aikoina antikristuksen ihminen nousee Jumalan temppeliin julistamaan olevansa Jumala. Tällainen harhautus ei mene läpi niille, joilla on Pyhä Henki näyttämässä totuutta. Kukaan ihminen, tai jonkin harhaoppisen seurakunnan uskovat eivät voi koskaan olla jumalia, vaikka Jumalan Pyhä Henki aidoissa uskovissa asuukin. Jumala on Kaikkivaltias, ihminen on luotu. Ihminen saa uskovana Jumalan voimaa omaan käyttöönsä, mutta ihmisellä ei ole itsessään jumalallista voimaa.

Maailman historian diktaattorit ovat osoittaneet sen, että suuriakin ihmisjoukkoja voi harhauttaa. Eräs nainen kertoi olleensa kuulemassa Hitlerin puhetta ja paikan päällä puhe kuulosti uskottavalta. Kun nainen meni kotiinsa, hän ajatteli Hitlerin puhetta uudelleen ja totesi, ettei siinä ollut mitään järkeä. Nykyäänkin on diktaattoreja, joiden valheita suuret ihmisjoukot pitävät totena, koska heillä ei ole Pyhää Henkeä näyttämässä totuutta. Esimerkiksi rahan- ja vallanahneus sokaisee ihmisiä niin, että uskotaan valheellisia lupauksia.

Jeesuksen lupaukset ovat eri asia, niihin tulee uskoa, vaikka näyttöä ei ihan heti saisikaan. Jeesus täyttää lupauksensa kun on otollinen aika, sillä Jumalassa ei ole mitään pimeyttä:

"Ja tämä on se sanoma, jonka olemme häneltä [Jeesukselta] kuulleet ja jonka me teille julistamme; että Jumala on valkeus ja ettei hänessä ole mitään pimeyttä.

Jos sanomme, että meillä on yhteys hänen kanssaan, mutta vaellamme pimeydessä, niin me valhettelemme emmekä tee totuutta

Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä."

- Johanneksen 1. kirje 1: 5 - 7

Johannes todistaa edellisessä, että uskovien tie on totuuden ja valkeuden tie. Valkeus on sielun puhtautta ja synnin karttamista. Jumala antaa anteeksi synnit ja samalla kutsuu seuraamaan Jeesuksen opetuksia. Jeesus opetti, mikä on oikeaa ja väärää. Syntien karttaminen on uskollisuutta Jeesusta kohtaan, joka kärsi hirveitä tuskia ristillä meidän syntiemme puhdistamiseksi. Jokainen saa anteeksi, joka rukouksessa anteeksi pyytää Jeesuksen nimessä ja veressä. Jumalan armo vanhurskauttaa ihmisen ja pyhitys voi sen jälkeen alkaa. Pyhitys tapahtuu vähitellen ja lempeästi Jumalan rakkaudella. Joskus me kaadumme elämän tiellä, mutta Jeesus auttaa ylös. Hän lupasi, ettei Hän hylkää meitä koskaan. 

Rukoile, että saisit Herralta Pyhän Hengen voitelun. Siunausta.



Suositus

Mikrosirun suunnittelija varoitti : Älä ota sirua ihosi alle !

Onko mikrosiru Ilmestyskirjan pedon luku 666 ? Kirjoitin tästä aiheesta entisessä blogissani ja kirjoitan nyt uudestaan, sillä tämä on tärke...

Kuukauden luetuimmat