sunnuntai 23. kesäkuuta 2024

Perisyntisyys ei tarkoita sitä, että vauvat tekisivät syntiä

Jotkut vapaat uskonsuuntaukset eivät kasta vauvoja, koska he eivät usko perisynnin olemassaoloon, koska sanaa 'perisynti' ei löydy heidän mielestään Raamatusta, eivätkä vauvat tee syntiä. He eivät ole vain ymmärtäneet, mitä perisyntisyys tarkoittaa. He mieltävät synnin vain aikuisten tekojen kautta. Kun aikuisena teet syntiä, saat heiltä aikuisten vesikasteen, jos tunnustat uskosi ja haluat parannuksen. Vesikaste ei ole kuitenkaan sama asia kuin Pyhän Hengen kaste, vaikka se joillekin voi tulla samaan aikaan. 

Perisyntisyys EI tarkoita sitä, että vastasyntyneet vauvat tekisivät syntiä, eivät he tietenkään tee. Perisyntisyys perustuu Aatamin ja Eevan, eli ensimmäisten Luojan luomien ihmisten syntiinlankeemukseen. Jumala puhalsi Aatamille Hengen sieraimiin. Se ei tarkoita kykyä hengittää keuhkojen kautta, vaan se tarkoittaa Pyhää Henkeä. Aatami ja Eeva saivat siis jo luomistyössä, tähän maailmaan syntyessään, Pyhän Hengen. Sen vuoksi luomiskertomus kertoo, että Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen. Samankaltaisuus Luojan ja ihmisen välillä tarkoittaa myös ikuista elämää. 

"Silloin Herra teki maan tomusta ihmisen ja puhalsi hänen sieraimiinsa elämän hengen, ja niin ihmisestä tuli elävä sielu."

- 1. Mooseksen kirja 2: 7

Oli kai Jumalan tarkoitus, että kaikki ihmiset saisivat jo syntymässä Pyhän Hengen ja jokainen eläisi täydellisessä symbioosissa Luojansa kanssa. Mutta käärme, eli sielunvihollinen, eksytti ensimmäiset ihmiset pois Jumalasta ja Jumala ajoi sen tähden ihmiset ulos Paratiisista, mikä tarkoittaa sitä, että he menettivät syntiinlankeemuksessa Jumalan Pyhän Hengen itseltään ja kaikilta heidän jälkeensä syntyneiltä, eli myös meiltä jokaiselta. Vain Jeesuksen kautta me saamme takaisin Pyhän Hengen, kun uskomme Hänen verensä kautta syntimme anteeksi.

Toisin sanoen, jokainen ihminen syntyy tähän maailmaan ilman Pyhän Hengen vuodatusta. Poikkeuksena oli Johannes Kastaja, joka sai Pyhän Hengen jo äitinsä kohdussa, mutta hänellä olikin suuri tehtävä kulkea Jeesuksen edellä ja avata Hänelle tietä. 

Ilman Pyhää Henkeä olemme alttiita syntiin ja emme näe totuutta niin selvästi kuin Pyhän Hengen valaisemana näemme. Siksi olemme jokaikinen perisyntisiä, koska perimme Aatamilta ja Eevalta ilman Pyhää Henkeä taipumuksen syntiin, riippumatta siitä, minkä ikäisenä synti alkaa elämässämme näkymään. 

Vauvakaste ottaa uuden ihmisen seurakunnan jäseneksi, toisin sanoen; hänelle annetaan jo syntymässä mahdollisuus löytää tie Jeesuksen luo ja se on kaunista, vaikka jokaisen täytyykin löytää se tie itse. 'Etsikää niin te löydätte', sanoi Jeesus. Jeesus kutsuu puoleensa myös lapsia, jos lapsille annetaan siihen mahdollisuus, kertomalla heille Jeesuksen rakkaudesta.

Uskomalla Jeesukseen saamme Pyhän Hengen kasteen ja palaamme hengellisesti takaisin Paratiisiin Isä Jumalan hoivaan ja ohjaukseen. 

"Niin Pietari sanoi heille: 'Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme kutsuu."

- Apostolien teot 2: 38 - 39 

Ensimmäiset kastetut saivat aikuiskasteen, koska vauvakastetta ei vielä ollut. Se ei tarkoita sitä, etteikö vauvoille voisi antaa kastetta. Jokainen uskova vanhempi toivoo, että heidän lapsensa ja muut jälkeläiset pelastuisivat ja vaikka vesikaste ei vielä yksin pelasta, se on vertauskuva Pyhän Hengen kasteelle, jonka uskova saa Luojan lahjana silloin kun on sen valmis vastaanottamaan. Maailmassa on lapsia, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen voitelun ja Luoja on antanut heille tärkeän elämäntehtävän, johon heitä valmistetaan jo lapsesta pitäen. Minut on kastettu yhden kerran vauvana ja sain Pyhän Hengen voitelun aikuisena, en siis tarvinnut aikuisen vesikastetta saadakseni Pyhää Henkeä Jumalalta. Ev.lut-oppi uskoo yhteen kasteeseen, kuten uskontunnustus kertoo, joten vesikastetta ei tarvita kahta kertaa elämän aikana. Jos et ole saanut vauvakastetta ja Jumala kutsuu sinua aikuiskasteelle, silloin se on hyvä asia.

Jokainen ihminen on Jumalalle tärkeä ja ainutlaatuinen, niin sinäkin olet. Sinulla on jotain sellaista, mitä muilla ihmisillä ei ole ja Jumala haluaa käyttää sinua johonkin tehtävään. Jotta voit ottaa tehtävän vastaan, tunnusta syntisi Jumalalle rukouksessa ja usko saaneesi syntisi anteeksi Jeesuksen nimen ja veren kautta. Sen jälkeen pyydä ja odota kärsivällisesti Pyhän Hengen vuodatusta, joka tuntuu lämpimänä aaltona päässäsi ja hartioillasi. Pyhän Hengen vuodatus antaa sinulle Totuuden Hengen, pyhityksen, sekä ohjausta ja tukea kaikilla elämäsi poluilla. Ole runsaasti siunattu, Jumala kuulee kaikki sinun rukouksesi.


Jeesus ja Pyhä Henki. Taidekuva: Pixabay

Suositus

Mikrosirun suunnittelija varoitti : Älä ota sirua ihosi alle !

Onko mikrosiru Ilmestyskirjan pedon luku 666 ? Kirjoitin tästä aiheesta entisessä blogissani ja kirjoitan nyt uudestaan, sillä tämä on tärke...

Kuukauden luetuimmat