perjantai 7. kesäkuuta 2024

Evankelistojen pitää varoa kateuden henkeä

Evankelistat ovat toisinaan mustasukkaisia Pyhästä Hengestä, joka toimii jonkun toisen uskovan kautta. Mustasukkaisuus tai kilpailuhenkisyys pistää muut vähättelemään tai epäilemään suotta Pyhän Hengen työtä toisen ihmisen kautta. Kateuden kautta sielunvihollinen pääsee vaikuttamaan asioihin, sillä kateus ei koskaan tule Pyhältä Hengeltä.

Olen kirjoittanut tässä blogissa, että Pyhä Henki avaa minulle Raamatun jakeita. Ymmärrän, että ei-uskovat epäilevät sitä, mutta ikävä kyllä, myös jotkin uskovat evankelistat ovat epäilleet tai vähätelleet tätä Pyhän Hengen kaunista työtä. 

Pyhä Henki auttaa silloin, kun en muista, millä sivulla jokin Raamatun jae on, josta haluan kirjoittaa. Hänen apunsa on täsmällistä ja olen aina ollut siitä suuresti kiitollinen. Raamatun avautuminen sopivasta kohdasta ei ole sattumaa tai taikauskoa. Saan ensin aiheen Pyhältä Hengeltä kirjoittaa jostakin asiasta ja Hän sitten sen jälkeen avaa juuri oikean kohdan Raamatusta ensi avaamisella ja se säästää minun aikaani, kun ei tarvitse selata isoa kirjaa. Se tapahtuu minkä tahansa Raamatun kohdalla ilman kirjanmerkkejä. Minulla on viisi Raamattua. Ei tämä tapahdu siksi, etten tietäisi itse mitään, vaan siksi, että haluan todistaa kirjoituksiani Raamatun Sanalla, sillä en halua kirjoittaa ainoastaan tyyliin; 'minusta tuntuu' tai 'minun mielestäni'. Kaiken opetuksen täytyy perustua Raamatun Sanaan, silloinkin, vaikka Pyhä Henki opastaa ihan suoraan ja henkilökohtaisesti. Siihen on hyvä syy; ettei sielunvihollinen pääsisi väliin, sillä se väistää kirjoitettua Sanaa.

Sielunvihollinen ei pidä siitä, että Pyhä Henki auttaa meitä uskovia ja sen vuoksi se aiheuttaa muissa evankelistoissa kilpailuhenkisyyttä, vaikka oikeasti uskovien pitäisi kiittää Jumalaa silloin, kun Pyhä Henki toimii kenen tahansa toisen uskovan kautta. Minua saa vähätellä, mutta ei saa vähätellä Pyhää Henkeä ja Hänen arvokasta työtään minun kauttani. Vähättely perustuu siihen, että muut puhujat eivät ole saaneet itse juuri samanlaista apua Pyhältä Hengeltä kuin joku toinen, vaikkapa minä. Pyhä Henki toimii monella eri tavalla, eikä välttämättä kaikkien uskovien kanssa samoin. 

Onhan kyse siitä tärkeästä asiasta, että mahdollisimman moni sielu pelastuisi useiden evankelistojen, pastorien ja maallikkojen kautta, joita Henki lähettää toimeen ympäri maailmaa. 

Pahimmillaan Pyhän Hengen työn vähättely voi vahingoittaa uskovan ja Pyhän Hengen välistä yhteistyötä ja se on silloin demoninen hyökkäys Jumalan palvelijaa vastaan. Älä suostu olemaan saatanan välikappale asettamalla kapuloita muiden uskovien rattaisiin, joiden kautta Pyhä Henki aidosti toimii. Kiitä Jumalaa siitä, että Pyhä Henki auttaa monin eri tavoin, monia uskovia, kaikkien yhteiseksi parhaaksi. Hän auttaa ja johdattaa jokaista, joka aidosti uskoo, myös sinua. 

Me, jotka todistamme Jeesuksesta, emme saa hakea omaa kunniaamme, 

vaan Jeesuksen Kristuksen kunniaa. 


Kunnia kuuluu Jeesukselle. Kuva: Pixabay.


Suositus

Mikrosirun suunnittelija varoitti : Älä ota sirua ihosi alle !

Onko mikrosiru Ilmestyskirjan pedon luku 666 ? Kirjoitin tästä aiheesta entisessä blogissani ja kirjoitan nyt uudestaan, sillä tämä on tärke...

Kuukauden luetuimmat