sunnuntai 2. kesäkuuta 2024

Haureus loukkaa Pyhän Hengen temppeliä


Ihmiset ovat tehneet ihmisistä leikkikaluja, joita käytetään kerran ja heitetään pois, ja taas valitaan uusi leikkikalu vanhan tilalle.  Netin treffipalvelut ovat tehneet siitä helpompaa ja siihen menevät mukaan kaiken ikäiset, vapaat ja varatut ihmiset. Monet puolustavat tätä toimintaa sillä, että heillä on oikeus tehdä omilla kehoillaan mitä he haluavat. No, maallinen laki ei sitä kiellä, jos se perustuu vapaaehtoisuuteen, eikä ihmisillä käydä laitonta kauppaa. 

Mutta, kuten kaikki tietävät, Jumala ei pidä vapaista suhteista. Uskon, että monet kääntyvät pois Jumalasta tämän vaatimuksen takia, koska Jumala vaatii sellaista, mistä ihmisten himot eivät halua luopua. Lihan (=kehon) nautinnot eivät kuitenkaan kestä ikuisesti, mutta ihmisen henki elää ikuisesti ja sen vuoksi hengen hyvinvointiin pitää keskittyä enemmän kuin hetkellisiin hekumoihin. 

Seuralaispalvelua pyörittävät ihmiset väittävät, ettei heidän toimintansa vahingoita ketään. Se väite on itsepetosta, sillä vahinkoina voi pitää sukupuolitauteja, avioliittojen särkymisiä, itsekunnioituksen alentumista, maineen menetystä ja siitä seuraavaa masennusta, väkivallan riskiä, oikean rakkauden katoamista ja muita ikäviä seurauksia, puhumattakaan ikuisesta vahingosta, kun toimii Jumalan tahtoa vastaan. Monille jää irtosuhteista henkisesti paha olo jälkikäteen, voi tulla häpeää ja morkkista, ja aidon rakkauden merkitys vähenee. Luottamus muihin ihmisiin myös vähenee, kun ihmissuhteet ovat kertakäyttöisiä.

Aikuisviihteen katselusta on tullut monille addiktio, joka on vakavasti haitannut normaalia elämää ja heille on järjestetty sitä varten terapiaa, että he vapautuisivat siitä riippuvuudesta. Terapia ei yksin siihen riitä, vaan Jumalan Pyhä Henki puhdistaa Jeesuksen armon kautta kaiken väärän orjuuden ihmiseltä pois, kun rukouksessa suostuu ottamaan Jeesuksen Herrakseen.

Jumala ei kieltänyt meiltä haureutta ankaruuden vuoksi, vaan Hänen rakkautensa vuoksi, koska Hän tietää, mitä vahinkoja se ihmisille voi tuottaa. Avioliiton sisäiseen pariskunnan intiimiin yhteyteen sen sijaan Raamattu oikein kehoittaa, koska sillä voi välttää vääriä kiusauksia ja se ylläpitää pariskunnan rakkautta. Parisuhteen rakkaudesta saa iloita sekä hengen että ruumiin kautta, kun on kyseessä vakituinen, aidon rakkauden parisuhde.

"Täyttäköön mies velvollisuutensa vaimoansa kohtaan, ja samoin vaimo miestänsä kohtaan. Vaimon ruumis ei ole hänen omassa, vaan hänen miehensä vallassa; samoin ei miehenkään ruumis ole hänen omassa, vaan vaimon vallassa. Älkää vetäytykö pois toisistanne, paitsi ehkä keskinäisestä sopimuksesta joksikin ajaksi, niin että olisitte vapaat rukoukseen ja sitten taas tulisitte yhteen, ettei saatana kiusaisi teitä teidän hillittömyytenne tähden. Mutta tämän minä sanon myönnytyksenä, en käskynä."

- Paavalin 1. kirje korinttolaisille 7: 3 - 6 

Paavali kirjoitti Pyhän Hengen temppelistä näin:

"Ettekö tiedä, että teidän ruumiinne ovat Kristuksen jäseniä? Ottaisinko siis Kristuksen jäsenet ja ne tekisin ne porton jäseniksi? Pois se!

Vai ettekö tiedä, että joka yhtyy porttoon, tulee yhdeksi ruumiiksi hänen kanssaan? Onhan sanottu: 'Ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi'. 

Mutta joka yhtyy Herraan, on yksi henki hänen kanssaan. 

Paetkaa haureutta. Kaikki muu synti, mitä ikinä ihminen tekee, on ruumiin ulkopuolella; mutta haureuden harjoittaja tekee syntiä omaa ruumistansa vastaan. 

Vai ettekö tiedä, että teidän ruumiinne on Pyhän Hengen temppeli, jonka Henki teissä on ja jonka te olette saaneet Jumalalta, ja ettette ole itsenne omat? Sillä te olette kalliisti ostetut.* Kirkastakaa siis Jumala ruumiissanne.' "

- Paavalin 1. kirje korinttolaisille 6: 15 - 20

 *Kalliisti ostetut = Kristuksen kärsimyksen verellä lunastetut. 

Hyvään parisuhteeseen kuuluu toinen toistensa tarpeista huolehtiminen mahdollisuuksien mukaan. Mutta ensin täytyy parisuhteen olla hyvä henkisellä tasolla, muuten intiimit asiat eivät ehkä kiinnosta. Uskollisuus ja toinen toisensa kunnioittaminen pitää suhdetta kunnossa. Loukkaavia sanoja ei tarvitse sanoa, sillä ne voivat jäädä mieleen pitkäksi aikaa ja rikkoa yhteenkuuluvuuden tunnetta. Anteeksipyytäminen ja anteeksiantaminen hoitavat parisuhteen ongelmia. 

Yksin elävien uskovien on hyvä etsiä vakituinen kumppani, jos ei kykene pidättäytymään irtosuhteista. Joillekin ihmisille yksin eläminen voi olla jopa Jumalan tarkoittama elämän polku. Paavali oli Jumalan valitsema apostoli ja hän eli yksin:

"Soisin kaikkien ihmisten olevan niinkuin minäkin; mutta kullakin on oma lahjansa Jumalalta, yhdellä yksi, toisella toinen. Naimattomille ja leskille minä taas sanon: heille on hyvä, jos pysyvät sellaisina kuin minäkin; mutta jos eivät voi itseään hillitä, niin menkööt naimisiin; sillä parempi on naida kuin palaa."

-  Paavalin 1. kirje korinttolaisille 7: 7 - 9

Täytyy muistaa, että ainoastaan hyvillä teoillamme emme voi pelastua. Vaikka eläisimme kuin nunnat ja munkit, mutta meillä ei olisi Pyhää Henkeä, emme silloin olisi Jeesuksen tuntemia ja nimeltä taivaaseen kutsuttuja. Vain Pyhän Hengen kautta tulee pelastus ja Pyhän Hengen vuodatuksen voi saada vain Jeesuksen kautta, Jumalan ihmeellisellä voimalla ja kaiken anteeksiantavalla rakkaudella. Sen saavuttaakseen jokaisen uskovan täytyy nöyrtyä Jumalan eteen pyytämään anteeksi kaikkia rikkomuksia Hänen tahtoaan vastaan. Jumalan tahto on aina meidän parhaaksemme ja toimimme kuin uhmaikäiset lapset, jos emme kuuntele Hänen hyvää tahtoaan ja opastustaan. Raamattu on annettu meille opaskirjaksi, ettemme eksyisi maailman tuuliin. Ole siunattu ja ota Jeesus elämäsi Pelastajaksi juuri nyt. Jeesuksen tuoma ilo on suurempaa ja kestävämpää kuin hetkelliset hairahdukset kesäiltoina.


Jeesus on ilomme. Kuva: Pixabay


Suositus

Mikrosirun suunnittelija varoitti : Älä ota sirua ihosi alle !

Onko mikrosiru Ilmestyskirjan pedon luku 666 ? Kirjoitin tästä aiheesta entisessä blogissani ja kirjoitan nyt uudestaan, sillä tämä on tärke...

Kuukauden luetuimmat