sunnuntai 6. lokakuuta 2024

Raamatun Sanan Voima

Nettikirppiksillä on joskus myynnissä Raamattuja, joita kukaan ei ole koskaan avannutkaan. Ehkä myyjillä on useampi Raamattu kotonaan, sitähän ei voi tietää, mutta vähän surullista se on, kun niin ihana elämän opas jää monilta käyttämättä. Etsin kerran käytettyä Raamattua antikvariaatista ja kysyin sitä myyjältä. Myyjä kysyi heti: 'niin Mustaa raamattuako etsit?' Vastasin, että etsin tavallista Raamattua ja myyjä katsoi minua ihmetellen ja vastasi minulle, ettei sellaista ole. Onko Pyhän Raamatun ostajia niin vähän? Ihmettelin itsekseni myyjän asennetta.

En ole lukenut Mustaa raamattua, enkä aio lukeakaan. Se ei liity mitenkään oikeaan Raamattuun, vaikka se niin väittääkin. Se sisältää manauksia, loitsuja ja muuta pimeyden voimien sisältöä. Nimensä se on saanut siitä, että teksti on painettu valkoisilla kirjaimilla mustalle paperille. Paholaisen väri on aina musta, mikä kuvaa pimeyttä. Demonit voivat vaikuttaa ihmisiin minkä tahansa kanavan kautta; musiikin, elokuvien, kirjojen tai toisten ihmisten kautta. Aina pitää kääntää heti selkänsä sen vaikutuksille, eikä edes uteliaisuudesta pidä ottaa pimeyden valheita vastaan.

Pyhän Raamatun 'taika' on Jumalan Sanan Valon voimassa. Etsitpä vastausta mihin tahansa elämän tilanteeseen, Raamattu vastaa rohkaisevasti ja joskus ojentavasti kuten Isä lapsiaan opettaen. Ehkä ateisti ei näe Sanan valoa, mutta uskova jolla on Pyhä Henki, näkee Jumalan valon Sanassa ja se kirkastaa synkänkin päivän ihmeellisesti. Sana poistaa pelkoja ja lievittää ahdistusta. Sana antaa voimia kestää elämän haasteet ja muistuttaa toivosta.

Juuri nyt Henki avasi nämä Raamatun jakeet:

"Koska me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet, niin meillä on rauha Jumalan kanssa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, jonka kautta myös olemme uskossa saaneet pääsyn tähän armoon, jossa me nyt olemme, ja meidän kerskauksemme on Jumalan kirkkauden toivo.

Eikä ainoastaan se, vaan meidän kerskauksenamme ovat myös ahdistukset, sillä me tiedämme, että ahdistus saa aikaan kärsivällisyyttä, mutta kärsivällisyys koettelemuksen kestämistä, ja koettelemuksen kestäminen toivoa; mutta toivo ei saata häpeään; sillä Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta, joka on meille annettu.

Sillä meidän vielä ollessamme heikot kuoli Kristus oikeaan aikaan jumalattomien edestä."

- Room. 5: 1 - 6

Paavali kirjoitti korinttolaisille:

"Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima."

- 1. Kor. 1: 18

Jumala valitsi uskovat jo ennen maailman perustamista, mikä tuo suurta turvaa ja lohtua varsinkin heille, jotka pelkäävät joutuvansa eroon Taivaan Isän laupeudesta. Sana lohduttaa Paavalin kautta:

"Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka on siunannut meitä taivaallisissa kaikella hengellisellä siunauksella Kristuksessa, 

niinkuin hän ennen maailman perustamista oli hänessä valinnut meidät olemaan pyhät ja nuhteettomat hänen edessään, rakkaudessa, 

edeltäpäin määräten meidät lapseuteen, hänen yhteyteensä Jeesuksen Kristuksen kautta, hänen oman tahtonsa mielisuosion mukaan, 

sen armonsa kirkkauden kiitokseksi, minkä hän on lahjoittanut meille siinä rakastetussa, jossa meillä on lunastus hänen verensä kautta, 

rikkomusten anteeksisaaminen, hänen armonsa rikkauden mukaan."

- Ef. 1: 3 - 7

Sana kertoo Jumalan voimallisesta lahjasta meille:

"Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta - se on Jumalan lahja - ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi.

Sillä me olemme hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa hyviä töitä varten, jotka Jumala on edeltäpäin valmistanut, että me niissä vaeltaisimme."

- Ef. 2: 8 - 10 

 Sana kertoo seurakunnan yhteydestä Paavalin kirjeen kautta:

"Niin kehoitan siis minä, joka olen vankina Herrassa, teitä vaeltamaan, niinkuin saamanne kutsumuksen arvo vaatii, kaikessa nöyryydessä ja hiljaisuudessa ja pitkämielisyydessä kärsien toinen toistanne rakkaudessa ja pyrkien säilyttämään hengen yhteyden rauhan yhdyssiteellä: 

yksi ruumis ja yksi henki, niinkuin te olette kutsututkin yhteen ja samaan toivoon, jonka te kutsumuksessanne saitte;

yksi Herra, yksi usko, yksi kaste;

yksi Jumala ja kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa.

Mutta itsekullekin meistä on armo annettu Kristuksen lahjan mitan mukaan."

- Ef. 4: 1 - 7

Jumala antoi lupauksen Abrahamille siunauksista ja suuresta jälkipolvien paljoudesta. Jumala toteutti minkä Hän lupasi, sillä Jumalan Sana on vahva kuin kallio ja muuttumaton ajassa. Jumalan voima ja rakkaus meitä kohtaan on sama aikojen alusta ikuisuuteen asti. Ihmiset voivat tulla ja mennä, mutta Jumalan Sana pysyy. 

"Se toivo meille on ikäänkuin sielun ankkuri, varma ja luja, joka ulottuu esiripun sisäpuolelle asti, jonne Jeesus edelläjuoksijana meidän puolestamme on mennyt, tultuaan ylimmäiseksi papiksi Melkisedekin järjestyksen mukaan, iankaikkisesti."

- Hepr. 5: 19 - 20

Pietari kehoitti janoamaan väärentämätöntä Jumalan Sanaa, hän käytti sanaa: 'halatkaa' joka tarkoitti ennen samaa kuin halutkaa tai janotkaa.

"Pankaa siis pois kaikki pahuus ja kaikki vilppi ja ulkokultaisuus ja kateus ja kaikki panettelu, ja halatkaa niinkuin vastasyntyneet lapset sanan väärentämätöntä maitoa, että te sen kautta kasvaisitte pelastukseen, jos 'olette maistaneet, että Herra on hyvä'.

- 1. Piet. 2: 1 - 3 

Ilman Jumalan Sanan tuntemusta Jeesus voi tuntua kaukaiselta kuin hento kangastus, mutta Sanan kautta Hän elää meissä ja mitä enemmän uskomme Häneen, sitä enemmän Hän todistaa itsestään sanoin ja teoin. Jeesuksella on aikaa jokaiselle, joka Hänen puoleensa rukouksessa kääntyy. Sukulaisilla voi olla kalenterit niin täynnä, etteivät he ehdi juttelemaan, mutta Jeesuksen aika ja rakkaus meitä kohtaan on ääretöntä. Ole runsaasti siunattu ja lepää Jeesuksen armollisessa ja vahvistavassa rakkaudessa.


Jeesus on esirukoilijamme. Kuva: Pixabay

Suositus

Mikrosirun suunnittelija varoitti : Älä ota sirua ihosi alle !

Onko mikrosiru Ilmestyskirjan pedon luku 666 ? Kirjoitin tästä aiheesta entisessä blogissani ja kirjoitan nyt uudestaan, sillä tämä on tärke...

Kuukauden luetuimmat