torstai 19. syyskuuta 2024

Israelin pitää kääntyä heti Herran puoleen

Herra on nuhdellut Israelia moneen otteeseen historian aikana, vaikka Israel on Herran valittu kansa. Herra nuhtelee, koska rakastaa ja haluaa oman kansansa kulkevan oikeaa tietä.

Kuinka paljon Israel tänä päivänä kuuntelee Herran tahtoa? Tai sanotaan paremminkin, että onko Herra Israelin johtajien sydämissä? Kansa tekee vain mitä johtajat käskevät. 

Onko Herran tahto se, että viattomia tapetaan puolustuksen nimissä? 

Me kristityt olemme varovaisia siinä, miten suhtaudumme Herran valittuun maahan ja kansaan. Me emme halua Israelia tuomita vaan siunata. Mutta Israelin pitää kuunnella Herran tahtoa myös kriisien keskellä. Herran tahto ei ehkä tarkoita alistumista viholliselle, vaan kestävään rauhaan pyrkimistä. Herra antaa siihen keinot, jos Hänen puoleensa käännytään ja Häntä kuullaan.

Profeetta Hoosea varoitti Israelia noin 722 vuotta ennen Kristuksen syntymää. Herra käytti häntä oikaisemaan Israelin väärät tiet. Tämän Herra teki rakkaudesta Israelia kohtaan.

"Kuulkaa Herran sana, te israelilaiset, sillä Herralla on oikeudenkäynti maan asukasten kanssa; sillä ei ole uskollisuutta, ei laupeutta eikä Jumalan tuntemusta maassa.  

Vannotaan ja valhetellaan, murhataan, varastetaan ja rikotaan aviot, murtaudutaan taloihin, ja verityö verityötä seuraa. 

Sentähden maa murehtii, ja kaikki siinä asuvaiset nääntyvät, metsän eläimet ja taivaan linnut; myöskin kalat merestä katoavat."

- Hoosea 4: 1 - 3 

Monet uskovat varmasti rukoilevat rauhaa Israeliin, jo yksistään sen lasten kärsimysten tähden. Siunausta on luvattu heille, jotka itse siunaavat Herran kansaa. Rukouksia pitää vielä voimakkaammin lähettää Jumalan korviin, että pienokaiset pääsevät sodan jaloista rauhaan ja turvaan. Rukoile sinäkin uskossa rauhaa Israeliin ja Ukrainaan. Älä koskaan väheksy rukouksen voimaa, vaan luota Herran rakkauteen.
Meidän tehtävämme ei ole valita puolia ja tuomita. Meidän tehtävämme on tuoda rauhan ja rakkauden sanomaa kaikille. Meidän oma rakkautemme ei yksin riitä, mutta Jeesuksen rakkaus on voimallisempaa. 

Rukoukset lähettävät Isän, Pojan, Pyhän Hengen ja suuret enkelit rauhantyöhön. Siihen täytyy vain uskoa, vaikka seuraus ei välittömästi näkyisikään. Jumala kuulee meitä aina, mutta Hän katsoo, kuinka kauas uskomme kantaa ja olemmeko itse Hänelle uskollisia. Jeesuksen uskollisuus on meidänkin uskollisuuttamme suurempaa. Hänen voimansa tulee suureksi meidän heikkoudessamme. 

Sotien täytyy jo loppua, sillä ne ovat suurinta syntiä ihmisyyttä vastaan. Sodat särkevät lapsia ja aikuisia henkisesti ja fyysisesti, ja tuhoavat asuinympäristöjä ja maiden taloutta pitkäksi aikaa. Jotkut sanovat, että 'sehän on vain sotaa, sota on sellaista'. Ei pidä hyväksyä vääryyttä sen takia, että sitä on ennenkin tehty. Muutokset hyvää kohti eivät tapahdu hälläväliä-asenteella. Jumala sanoi: 'älä tapa'. Tämä on selkeä viesti siitä, mitä Jumala sodista ajattelee. On yksinkertaisesti väärin pakottaa ihmisiä tappamaan toinen toisiaan. Monet kristitytkin joutuvat sodissa asevelvollisina tekemään syntiä Jumalan tahtoa ja omaa tahtoaan vastaan. Kenenkään ei koskaan pitäisi joutua tarttumaan tappavaan aseeseen mistään syystä. 

RUKOILE RAUHAA MAAILMAAN


Jeesus on voittaja. Kuva: Pixabay


Suositus

Mikrosirun suunnittelija varoitti : Älä ota sirua ihosi alle !

Onko mikrosiru Ilmestyskirjan pedon luku 666 ? Kirjoitin tästä aiheesta entisessä blogissani ja kirjoitan nyt uudestaan, sillä tämä on tärke...

Kuukauden luetuimmat