sunnuntai 22. syyskuuta 2024

Jeesus opetti, miten Hänen tuloonsa pitää valmistautua

Koko maailman ajanlasku alkaa Jeesuksen syntymästä, vaikka sitä ennenkin maailmassa oli ihmisiä. Myös niissä maissa eletään nyt vuotta 2024, joissa ei edes uskota Jeesukseen, vaan palvotaan epäjumalia. Tämä on yksi merkille pantava yksityiskohta Jumalan suunnitelmassa.

Jeesus opetti ihmisille valmistautumista Hänen uuteen tuloonsa, joka voi tapahtua milloin tahansa, yöllä tai päivällä. Hän opetti siitä vertauksin ja profetioin.

1. Jeesus kertoi vertauksen viisaista ja tyhmistä neitsyistä. (Matteus 25:1-13) Viisaat pitivät riittävästi öljyä lampuissaan ja menivät ylkää eli sulhasta vastaan, jonka kanssa he pääsivät häihin ja ovi suljettiin heidän peräänsä. Tyhmät neitsyet eivät olleet ottaneet öljyä mukaansa ja heidän lamppunsa sammui, eivätkä he päässeet sulhasen häihin.

"Ja myöhemmin toisetkin neitsyet tulivat ja sanoivat: 'Herra, Herra, avaa meille!' 

Mutta hän [Jeesus] vastasi ja sanoi: 'Totisesti minä sanon teille: minä en tunne teitä.'

Valvokaa siis, sillä ette tiedä päivää ettekä hetkeä."

Matteus 25: 11 - 13 

Öljy on Jumalan Sana ja sitä on 'uskon lampuissa' vain silloin, kun Sanan tuntee, siihen uskossa luottaa ja sitä elintavoissaan noudattaa. 

2. Jeesus kertoi vertauksen uskollisesta ja pahasta palvelijasta. (Matteus 24: 45-51) Paha palvelija lyö laimin velvollisuuksiaan, koska ei usko herransa pian saapuvan ja alkaa lyömään kanssapalvelijoitaan ja juo juopuneiden kanssa. Pahalle palvelijalle käy huonosti, koska hän ei ole pitänyt herransa käskyjä ja herra yhtäkkiä arvaamatta saapuu. Herra asettaa hyvän palvelijan kaiken omaisuutensa hoitajaksi.

Vaikka Jeesusta ei vielä näy saapuvaksi, ei pidä ajatella, ettei Hänen opetustaan tarvitse noudattaa. Jumala näkee kaiken ja armo on vain ensimmäinen askel uskon tiellä. Sen jälkeen alkaa Jumalan voimalla pyhitys, johon kuuluu Jumalan tahdon noudattaminen. Mitä uskollisempi palvelija olet Herralle, sitä enemmän Hän antaa luottamustehtäviä ja sitä paremmin Hän sinut tuntee omanaan.

3. Jeesus opetti rakastamaan Herraa. (Matteus 22: 34-40) Jeesus käski rakastamaan Herraa kaikesta sydämestäsi, kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi. Sydän tarkoittaa rakkautta tunteiden kautta. Sielu tarkoittaa ikuista olemustamme, josta hyvä ja paha käyvät keskenään jatkuvaa kamppailua. Mieli tarkoittaa tahtoamme ja järkeämme. Näiden kaikkien kautta meidän täytyy olla sitoutuneina hyvään Jumalaan vilpittömästi rakastaen ja kunnioittaen. Tätä Jeesus pitää kaikkein tärkeimpänä käskynä, sillä siitä riippuu Jumalan laki meidän parhaaksemme. Kuten Jeesus opetti, toiseksi tärkeintä on rakastaa lähimmäistä kuten itseään. Jos rakastaa Jeesusta, ei voi olla rakastamatta toista ihmistä.

4. Jeesus kertoi vertauksen palvelijoiden leivisköistä (Matteus 25: 14-30) Ne palvelijat, joille uskotut leiviskät (rahat) kasvoivat voittoa, saivat kiitoksen herraltaan ja he saivat lisää luottamustoimia. Se palvelija, joka piilotti leiviskän maahan, ajettiin ulos ja hänen leiviskänsä annettiin hyvälle palvelijalle. 

"Sillä jokaiselle, jolla on, annetaan, ja hänellä on oleva yltäkyllin; mutta jolla ei ole, siltä otetaan pois sekin, mikä hänellä on."

- Matteus 25: 14-30

Ehkä joku samaistaa tämän vertauksen Suomen nykytilaan; köyhät menettävät sen vähäisenkin ja rikkaat saavat lisää. Tämä Jeesuksen kertoma vertaus taitaa kuitenkin tarkoittaa uskoa. Kun luotat Jumalaan ja toimit Hänen tahtonsa mukaan, saat lisää hengellistä omaisuutta, ehkä jopa maallistakin. Jos vain piilotat uskosi etkä toimi sen mukaan, menetät sen vähäisenkin uskosi, etkä saa Luojan siunauksia.

Nämä kaikki valmistavat Jeesuksen tulemiseen. Luota Herraan ja ole Hänelle uskollinen.

Ennen Jeesuksen tuloa nousee vääriä profeettoja ja Jeesus varoittaa seuraamasta niitä:

"Jos silloin joku sanoo teille: 'Katso, täällä on Kristus', tahi: 'Tuolla', niin älkää uskoko. 

Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin.

Katso, minä olen sen teille edeltä sanonut.

Sentähden, jos teille sanotaan: 'Katso, hän on erämaassa', niin älkää menkö sinne, tahi: 'Katso, hän on kammiossa', niin älkää uskoko.

Sillä niinkuin salama leimahtaa idästä ja näkyy hamaan länteen, niin on oleva Ihmisen Pojan tulemus. 

Missä raato on, sinne kotkat kokoontuvat."

- Matteus 24: 23 - 28

Viimeinen lause kai tarkoittaa, että missä ovat heikkouskoiset tai uskottomat, sinne väärät profeetat tulevat eksyttämään. Olen kuullut sellaisen väitteen, että Jeesus olisi jo tullut maailmaan salaa. Tämä Jeesuksen opetus kumoaa tuollaiset hassut väitteet. Jeesuksen uusi tuleminen ei jää keneltäkään huomaamatta. Väärät kristukset ja väärät profeetat voivat tarkoittaa harhaoppisia uskon suuntauksia. Sen tähden on hyvin tärkeää jokaisen uskovan tuntea Raamatun Sana ihan itse, ettei kukaan ihminen tai mikään oppisuunta voisi johtaa harhaan. Täydellistä seurakuntaa ei tosin ole olemassa, eihän ole täydellistä ihmistäkään. Mutta yksi on täydellinen; Jumalan Sana, ja sen kautta voimme oppia oikean suunnan Jeesuksen jalanjäljissä.

Jeesus varoittaa; älä hae mitään omaisuutta mukaasi kun Jeesus tulee. Kun näet Jeesuksen tulevan, älä lähde noutamaan matkaeväitä, kännykkää tai rahalompakkoa mukaasi. Siellä, mihin Jeesus meidät vie, ei niitä tarvita. Meistä huolehditaan siellä kaikin mahdollisin tavoin. Entä jos tulee hätäpisut housuun, voiko vaihtaa ensin puhtaat vaatteet? Ei. Jeesuksen valtakunnassa saat puhtaat vaatteet. Älä mistään syystä käänny poispäin hakeaksesi jotain mukaasi, vaan lähde heti Jeesuksen kyytiin. Et tarvitse mukaasi edes lääkkeitä, sillä Jeesus hoitaa terveeksi omansa.

"Kun te siis näette hävityksen kauhistuksen, josta on puhuttu profeetta Danielin kautta, seisovan pyhässä paikassa - joka tämän lukee, se tarkatkoon - silloin ne, jotka Juudeassa ovat, paetkoot vuorille; joka on katolla, älköön astuko alas noutamaan, mitä hänen huoneessansa on, ja joka on pellolla, älköön palatko takaisin noutamaan vaippaansa. 

Voi raskaita ja imettäväisiä niinä päivinä! Mutta rukoilkaa, ettei teidän pakonne tapahtuisi talvella eikä sapattina. Sillä silloin on oleva suuri ahdistus, jonka kaltaista ei ole ollut maailman alusta hamaan tähän asti eikä milloinkaan tule.

Ja ellei niitä päiviä olisi lyhennetty, ei mikään liha pelastuisi; mutta valittujen tähden ne päivät lyhennetään."

- Matteus 24: 15 - 22

Ennen Jeesuksen saapumista maailmassa on sotia, nälänhätää ja maanjäristyksiä monin paikoin ja kristittyjä tapetaan. Ihmiset vihaavat toinen toisiaan ja monet menettävät uskonsa. Monien rakkaus kylmenee koska laittomuus valtaa maailman. (Matteus 24: 6-12) Näitä asioita jo tapahtuu maailmassa ja nämä ovat ensimmäiset lopun ajan merkit. 

"Mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu.

Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu."

-  Matteus 24: 13 - 14

Ahdistuksen päivien jälkeen Jeesuksen merkki näkyy taivaalla. Aurinko ja kuu pimenevät ja tähdet putoavat taivaalta ja taivaitten voimat järkkyvät. Joku on tulkinnut tämän profetian niin, että Kristuksen valo on niin voimakas, että se häivyttää taivaankappaleiden valon. Tähdet tarkoittavat enkeleitä. 

"Ja silloin Ihmisen Pojan merkki näkyy taivaalla, ja silloin kaikki maan sukukunnat parkuvat; ja he näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suurella voimalla ja kirkkaudella.

Ja hän lähettää enkelinsä suuren pasunan pauhatessa, ja he kokoavat hänen valittunsa neljältä ilmalta, taivasten ääristä hamaan toisiin ääriin."

- Matteus 24: 30 - 31

Jeesus sanoi lauseen, joka on joskus tulkittu väärin: 'Totisesti minä sanon teille: tämä sukupolvi ei katoa, ennenkuin kaikki nämä tapahtuvat.' (Matt 24:34) Hän ei tarkoittanut omaa sukupolveansa, vaan viimeisten aikojen sukupolvia, joista Hän juuri puhui. Tästä ymmärrämme, että lopun ajat tapahtuvat yhden sukupolven aikana.

Jeesuksen profetia on varma, sillä Hän sanoi:

"Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät koskaan katoa.

Mutta siitä päivästä ja hetkestä ei tiedä kukaan, eivät taivasten enkelit, eikä myöskään Poika, vaan Isä yksin. 

Sillä niinkuin oli Nooan päivinä, niin on Ihmisen Pojan tulemus oleva. Sillä niinkuin ihmiset olivat niinä päivinä ennen vedenpaisumusta: söivät ja joivat, naivat ja naittivat, aina siihen päivään asti, jona Nooa meni arkkiin, eivätkä tienneet, ennenkuin vedenpaisumus tuli ja vei heidät kaikki; niin on myös Ihmisen Pojan tulemus oleva. 

Silloin on kaksi miestä pellolla; toinen korjataan talteen, ja toinen jätetään. Kaksi naista on jauhamassa käsikivillä; toinen korjataan talteen, ja toinen jätetään. 

Valvokaa siis, sillä ette tiedä, minä päivänä teidän Herranne tulee."

- Matteus 24: 35 - 42

Vertauksessa kerrotaan Jeesuksen ajan työmenetelmiä, kuten käsikivillä jauhamista. Tähän päivään verraten voisi sanoa vaikka: kaksi naista on ajamassa polkupyörillä töihin, toinen otetaan ja toinen jätetään. Ne, jotka jäävät Jeesuksen kyydistä pois, jäävät pahojen ihmisten ja Luciferin valtakuntaan. Kuka sellaista kohtaloa itselleen haluaa ?

Valvominen tuossa Jeesuksen opetuksessa tarkoittaa uskossa valvomista, ettei uskomme väljähtyisi, tai ettemme paatuisi synteihimme. Paatumus tarkoittaa sitä, ettei koe enää huonoa omaatuntoa vääristä teoista. Jotkut ihmiset paaduttavat tietoisesti omaatuntoaan tottumaan synnin tekemiseen, koska synti heitä houkuttaa tai siitä koituu heille jotain hyötyä, esimerkiksi rahantuloa.

Maailmanlopusta ei saisi enää nykyaikana puhua, vaikka olemme selkeästi sitä lähempänä kuin ihmiskunta on koskaan aiemmin ollut. Ei ole kiihkomielisyyttä nostaa sekin Jeesuksen opetus esille, sillä jos ei tiedä vedenpaisumuksen tulevan, ei osaa pelastautua. 

Kukaan ei pelastu omilla hyvillä töillään, vaan ainoastaan uskomalla omat synnit Jeesuksen kautta puhdistetuiksi. Voit rukoilla tämän yksinkertaisen rukouksen:

Rakas Taivaan Isä

Olen rikkonut sinun tahtoasi vastaan ajatuksin, teoin ja tekemättä jättämisin. 

Kadun syvästi syntejäni.

Anna anteeksi Poikasi Jeesuksen sovintoveren tähden.

Tahdon, että Jeesus tulee elämäni Herraksi ja muokkaa minusta taivaskelpoisen.

Kiitos armostasi ja rakkaudestasi. Rakastan sinua Jeesus.

Aamen 

 

Jeesus valtaistuimellaan. Kuva: Pixabay

Suositus

Mikrosirun suunnittelija varoitti : Älä ota sirua ihosi alle !

Onko mikrosiru Ilmestyskirjan pedon luku 666 ? Kirjoitin tästä aiheesta entisessä blogissani ja kirjoitan nyt uudestaan, sillä tämä on tärke...

Kuukauden luetuimmat