perjantai 11. lokakuuta 2024

Kolme yleisintä syytä, miksi ihmiset eivät halua tulla uskoon

Oletko uskossa ja oletko kokenut kuulijan vastarintaa, kun olet puhunut Jeesuksesta ? Jos ei ihan vastarintaa, niin ainakin kiusaantuneisuutta ja välttelyä kuulijassa ? Usko on tietysti vapaaehtoinen ja henkilökohtainen asia, mutta kristityillä on velvollisuus kertoa Jeesuksesta, otettiin Häntä vastaan tai ei.

Pyhä Henki avasi juuri nyt tämän Raamatun kohdan:

"Älkää rakastako maailmaa älkääkä sitä, mikä maailmassa on. 

Jos joku maailmaa rakastaa, niin Isän rakkaus ei ole hänessä.

Sillä kaikki, mikä maailmassa on, lihan himo, 

silmäin pyyntö ja elämän korskeus, 

se ei ole Isästä, vaan maailmasta.

Ja maailma katoaa ja sen himo; 

mutta joka tekee Jumalan tahdon, se pysyy iankaikkisesti."

- 1. Joh. 2: 15 - 17

Edellisissä jakeissa on kerrottu yksi syy siihen, miksi joidenkin on vaikeaa ottaa Jeesusta vastaan.

1. Rakkaus maailmaa kohtaan ja pelko sen menettämisestä

Moni ei halua luopua maailman tarjoamasta elämäntyylistä uskon vuoksi, toisin sanoen synnistä. Synti kiehtoo ja viettelee ja saa uskomaan, että ilman sitä elämä olisi tylsää ja liian kurinalaista. Oikeasti uskossa eläminen ei ole tylsää, mutta kiusaaja saa ihmiset uskomaan niin, jotta he eivät pelastuisi. 

Ne, jotka ovat maailmassa kiinni, eivät halua muuttaa omassa elämässään mitään. On niin tuttua tehdä samoja asioita kuin ennenkin; harrastaa yhden illan suhteita, juoda alkoholia, katsella aikuisviihdettä, juoruilla naapureista ja himoita rahaa ja tavaroita enemmän kuin olisi tarpeen. Tai mitä ikinä synnit itsekullakin ovatkaan.

Synneillä on aina seurauksensa. Jos levität ilkeitä juoruja muista, voit joutua niiden kohteeksi itsekin ja saada itsellesi vihamiehiä. Jos harrastat satunnaisia suhteita, voit saada tarttuvan taudin tai rikkoa muiden parisuhteita ja menettää maineesi. Jos juot alkoholia, voit sairastua ja menettää perheesi ja työpaikkasi. Jos katselet aikuisviihdettä, siitä voi muodostua elämääsi haittaava riippuvuus. Jos himoitset tavaroita, voit ylivelkaantua. Tässä vain joitakin seurauksia mainiten.

Jeesuksen seuraajana vapaudut synnin kahleista ja elämäsi saa uuden raikkaamman käänteen. 

2. Mitä kaveritkin ajattelevat, jos tulee uskoon

Tämä on aika yleinen kynnys monille tulla uskoon. Jos tuttavat, ystävät, työkaverit ja sukulaiset eivät ole uskossa, voi tuntea olevansa ulkopuolinen sen jälkeen, jos tunnustaa uskonsa. Ehkä uskovista on muodostunut tietynlainen ennakkokäsitys, eikä itse tunne olevansa samanlainen; yhtä avoin ja rohkea uskossaan. Ajatus uskovaisuudesta voi aluksi jopa hävettää. 

Kynnyksen voi ylittää Jeesuksen voimalla, Hän antaa Pyhän Hengen kautta uskallusta rakastaa Hyvää Paimenta avoimesti, ihmisten mielipiteistä huolimatta. Jos entiset ystävät eivät uskoasi ymmärrä tai hyväksy, on aika hankkia uusia uskovia ystäviä. Useimmiten ihmiset hyväksyvät lähimmäisen uskoon tulon paremmin kuin itse ensin luulee. Jotkut sukulaiset voivat olla siitä mielissäänkin. Kun itse tunnustat uskosi, joku muukin voi rohkaistua avautumaan ja voikin löytyä uskonveljiä ja -sisaria yllättävältä taholta.

3. Jeesus on vain satuolento

Tietämättömyys on yksi suurimmista syistä, miksi ihmiset eivät käänny uskomaan Jeesukseen. Monet uskottomat eivät tiedä edes sitä, että Jeesus todistetusti eli maan päällä ja että Hänellä oli satoja seuraajia ja Hänen ihmeidensä todistajia. Jeesuksen luo tuotiin lukuisia sairaita parannettavaksi eri paikkakunnilta.

Ihmiset sanoivat Hänen puhuvan niin kuin se, jolla valta on. Jeesus kohteli naisia toisin kuin sen ajan miehet ja puhui toisin kuin sen ajan papisto. Sen vuoksi Häntä on sanottu aikansa radikaaliksi. Mutta ei Hän ollut sitä vain ollakseen erilainen, vaan koska Hänellä oli tieto taivaasta, josta Hän oli tullut Neitsyt Marian kautta. Vain Jumalan Poika saattoi puhua kuten Jeesus puhui ja Hänen sanansa on elävä tänäänkin.

Raamattu on johdonmukainen kokonaisuus, vaikka se koostuu useista kirjeistä pitkältä ajalta. Raamatussa on tietynlainen 'koodi', jos niin voi sanoa. Se perustuu Jumalan lain säädökseen kaikesta, mikä koskee luotua ja tuonpuoleista elämää. Mitä enemmän Raamattuun tutustuu, sitä ihmeellisempi sen Sana on, eikä Jumalan Sanaa voi millään keinolla voittaa. Totuus ei pala tulessakaan, kuten sanotaan.

Kaikkein tärkein asia ihmisen kannalta on Jumalan pelastussuunnitelma Jeesuksen kautta. Mikään muu uskonto maailmassa ei tarjoa pelastusta, koska heillä ei ole Jeesusta. Muissa uskonnoissa uskotaan vain ihmisten omiin tekoihin ja Jumalan rangaistukseen pahoista teoista. Vain JEESUS KRISTUS tarjoaa armon, jota kukaan ei ansaitse, mutta jota kukaan tai mikään ei voi myöskään ottaa pois. Vaikka Jeesuksen ristiinnaulitseminen oli hirveä tapahtuma, se oli myös Jumalan nerokas suunnitelma, sillä viattoman Jeesuksen veriuhri meidän puolestamme on niin voittamaton, ettei Luciferkaan mahda sille mitään. Syntien anteeksi saaminen Jeesuksen veren kautta on Jumalan lain alainen lupaus kaikille, jotka haluavat vastaanottaa Jeesuksen sydämensä Herraksi. 

"Tästä te tunnette Jumalan Hengen; 

jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi, lihaan tulleeksi,

on Jumalasta;

ja yksikään henki, joka ei tunnusta Jeesusta, ei ole Jumalasta;

se on antikristuksen henki, jonka te olette kuulleet olevan tulossa,

ja se on jo nyt maailmassa."

- 1. Joh. 4: 2 - 3

 

Vain Jeesus voi pelastaa. Kuva: Pixabay

 

Suositus

Mikrosirun suunnittelija varoitti : Älä ota sirua ihosi alle !

Onko mikrosiru Ilmestyskirjan pedon luku 666 ? Kirjoitin tästä aiheesta entisessä blogissani ja kirjoitan nyt uudestaan, sillä tämä on tärke...

Kuukauden luetuimmat