keskiviikko 17. huhtikuuta 2024

Uskovan uusi identiteetti Jeesuksessa

Ihmisen luonteeseen ja käytökseen vaikuttavat monet asiat; geenit, perheenjäsenet, suku, ystävät, työtoverit, naapurit ja heimokulttuuri, joiden vaikutuspiirissä elämme päivittäin. Ympäristö muokkaa meitä tietynlaisiksi ihmisiksi huomaamattamme ja jopa ympäröivällä luonnolla on jotain tekemistä persoonamme kanssa. Alamme jo lapsuudesta asti tottua persoonaamme, ehkä olemme jopa ylpeitä siitä, että kuulumme johonkin tiettyyn heimoon tai sukuun, jossa ihmisillä on tiettyjä yhteisiä käytöstapoja. Ihmiset yleensä haluavat kuulua tuttuun ja turvalliseen yhteisöön. Periaatteessa siinä ei ole mitään väärää, mutta usko Jeesukseen voi muuttaa lähes kaiken ja ympäristökin alkaa vähitellen huomaamaan jotain muutosta tutussa ihmisessä, joka kääntyy uskoon. 

Jeesuksen voima Pyhän Hengen kautta uudistaa uskovia. Elintavat ja asenteet voivat muuttua ja totuus maailmasta ja itsestä tulee uudella tavalla uskovan tietoon. Me muutumme Jeesuksessa sellaisiksi, kuin meidät on alun perin luotu olemaan, eli palaamme takaisin Taivaallisen Isän perheeseen ja identiteettiin. Persoonamme ei täysin muutu, mutta se jalostuu vähitellen kirkkaammaksi kuin timantti.

Saamme jättää vanhat synnit, kiusaukset ja epäonnistumiset Jeesuksen ristin juurelle ja kun ne on kerran anteeksiannettu Jeesuksen puhdistavan armoveren kautta, Taivaan Isä ei niitä enää muistele, eikä meidänkään kuulu niitä muistella. Meidän täytyy olla Jumalan anteeksiannossa itsekin mukana, ettemme rankaise itseämme syytöksin. On tarkoitus jättää vanha taakse, jotta uutta voi syntyä tilalle. Uuden identiteetin syntyminen tapahtuu vain puhtaassa sielussa ja hengessä, sen vuoksi nöyrtyminen ja katumus Jumalan edessä on välttämätöntä ennen uuden elämän alkua. Ei ole olemassa sellaista syntiä, mitä Jumala ei voisi antaa anteeksi. Jumalan anteeksianto on suurempaa kuin ihmisten, sillä Hänellä on voima muuttaa kuka tahansa ihminen Hänen mielensä mukaiseksi, paremmaksi luomukseksi. Nöyrtymisessä alistumme Jumalan totuudelle ja vain totuuden kautta löytyy uusi portti. Se portti johtaa uuteen elämään ja myös ikuiseen taivaan kotiin:

"Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka uskoo, sillä on iankaikkinen elämä."

- Johannes 6: 47 - Jeesuksen sanoja

Totuudesta Jeesus sanoi:

"Jos te pysytte minun sanassani, niin te totisesti olette minun opetuslapsiani: 

ja te tulette tuntemaan totuuden, ja totuus on tekevä teidät vapaiksi."

- Johannes 8:  31 - 32

Uskovan uuteen identiteettiin sisältyy ihan uudenlainen vapaus, jota maailma ei ymmärrä eikä näe. Se on vapautta synnin orjuudesta ja valheen pimeydestä. Moni pelkää astua totuuden valoon, mutta oikeasti totuudessa on ihana elää, kun Jeesus on Hyvä Paimenemme. Jeesus, eli Jumalan Poika, opetti:

"Totisesti, totisesti minä sanon teille: jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja. Mutta orja ei pysy talossa iäti; Poika pysyy iäti. Jos siis Poika tekee teidät vapaiksi, niin te tulette todellisesti vapaiksi."

- Johannes 8: 34 - 36

Uskovan elämään kuuluu myös se, että Jumala puhuu suoraan uskoville. Jumalan ääntä ei tarvitse pelätä, se on useimmiten kuin kevyt kesätuuli tai heinikon kahina hiekkarannalla. Jumala kuiskaa viisaita ohjeita ja niitä tulee kuunnella ja totella. Jumalan ohjeet ovat aina meidän parhaaksemme. Joskus harvoin Jumalan ääni kuuluu isosti ja määrätietoisesti, ihan kuin joku puhuisi suoraan korvan vieressä. Jumala voi varoittaa väärälle tielle eksymisestä, tai valmistaa uskovaa tulevaan koettelemukseen. Jumala voi myös ilmoittaa, jos uskovan kehossa on sairaus, joka tarvitsee hoitoa. Hän on aina kanssamme joka hetkessä. Se on ihmeellistä, miten Hänellä on aikaa paneutua kaikkeen, jopa pieniinkin asioihin. Ne, jotka eivät ole kuulleet Jumalan puhetta, heillä ei ole vielä Jumalaa, sillä Jeesus sanoi:

"Joka on Jumalasta, se kuulee Jumalan sanat. 

Sentähden te ette kuule, koska ette ole Jumalasta." 

- Johannes 8: 47

 Uskovilla on etuoikeus nähdä Jumalan kirkkaus tai Jeesuksen kasvot:

"Jeesus sanoi hänelle: 'Enkö minä sanonut sinulle, että, jos uskoisit, niin sinä näkisit Jumalan kirkkauden?' "

- Johannes 11: 40

 Uskovilla on oikeus anoa Jumalan apua tarvittaessa, kuten Jeesus sanoi:

"Jos te anotte minulta jotakin minun nimessäni, niin minä sen teen. Jos te minua rakastatte, niin te pidätte minun käskyni." 

- Johannes 14: 14 - 15

Jeesuksen rauha on ihana lahja uskoville :

"Rauhan minä jätän teille: minun rauhani - sen minä annan teille. En minä anna teille, niinkuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö."

- Johannes 14: 27


Siunausta ja ole sinäkin uusi luomus Jeesuksessa Kristuksessa. 

Se on elämäsi paras päätös.


Ota Jeesuksen rakkaus vastaan.

 

Suositus

Mikrosirun suunnittelija varoitti : Älä ota sirua ihosi alle !

Onko mikrosiru Ilmestyskirjan pedon luku 666 ? Kirjoitin tästä aiheesta entisessä blogissani ja kirjoitan nyt uudestaan, sillä tämä on tärke...

Luetuimmat viikon aikana