sunnuntai 14. huhtikuuta 2024

Oletko puhunut joskus pahaa lähimmäisestäsi - se ei kannattaisi

Maailmassa on paljon puhetta ja osa niistä on pahoja puheita. Käsi sydämelle; oletko sanonut toiselle ihmiselle tai toisesta ihmisestä joskus jotain pahaa? Tai oletko puhunut pahaa Jeesuksesta tai Taivaan Isästä ? 

Jumala on kuullut jokaisen sanan, mitä me ihmiset olemme ikinä puhuneet. Kuvittele, jos kaikki puheesi koko elämäsi aikana olisi nauhoitettu, montako pahaa sanaa sieltä löytyisi ? Toivottavasti ei kovin monta, sillä Jeesus oli tiukka sanoista, kuten Matteuksen evankeliumi meille kertoo:

"Joka ei ole minun kanssani, se on minua vastaan; ja joka ei minun kanssani kokoa, se hajottaa. 

Sentähden minä sanon teille: jokainen synti ja pilkka annetaan ihmisille anteeksi, mutta Hengen pilkkaamista ei anteeksi anneta. Ja jos joku sanoo sanan Ihmisen Poikaa [Jeesusta] vastaan, niin hänelle annetaan anteeksi; mutta jos joku sanoo jotakin Pyhää Henkeä vastaan, niin hänelle ei anteeksi anneta, ei tässä maailmassa eikä tulevassa.  

Joko tehkää puu hyväksi ja sen hedelmä hyväksi, tahi tehkää puu huonoksi ja sen hedelmä huonoksi; sillä hedelmästä puu tunnetaan. 

Te kyykäärmeitten sikiöt, kuinka te saattaisitte hyvää puhua, kun itse olette pahoja? Sillä sydämen kyllyydestä suu puhuu. Hyvä ihminen tuo hyvän runsaudesta esille hyvää, ja paha ihminen tuo pahan runsaudesta esille pahaa.

Mutta minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, minkä ihmiset puhuvat, pitää heidän tekemän tili tuomiopäivänä. Sillä sanoistasi sinut julistetaan vanhurskaaksi, ja sanoistasi sinut tuomitaan syylliseksi." 

- Matteus 12: 30 - 37

Tuttu sanonta: 'sydämen kyllyydestä suu puhuu', on Jeesuksen lause. Moni käyttää sitä tietämättä, kuka niin ensiksi sanoi. Moni muukin tuttu sanonta on peräisin Jeesukselta.

Pahat sanat hajottavat ihmissuhteita ja jopa kansanjoukkoja. Viha ei lopeta vihaa, vaan se lisää sitä. Pahoista sanoista tulee lopulta pahoja tekoja ja pahoista teoista yhä pahempia tekoja. Naiset eivät ole sen viattomampia kuin miehetkään, mitä tulee pahoihin puheisiin. Meillä uskovilla pitää olla Jeesuksen mieli, joka on rauhanrakentaja ja toivontuoja, eikä riidankylväjä. Jos meillä ei ole Jeesuksen mieltä, me emme silloin ole Jeesuksen jäseniä, kuten meidän kuuluisi uskovina olla.

Kirjoitin kerran entiseen Twitteriin tuon lauseen Pyhän Hengen pilkasta, että sitä ei anneta taivaassa anteeksi. Melkein välittömästi joku minulle tuntematon Twitterin naispuolinen jäsen kirjoitti vastineeksi inhottavan pilkkakirjoituksen Pyhää Henkeä vastaan. Se oli ajattelematonta uhmaa Kaikkivaltiasta kohtaan, vaikka kirjoittaja tarkoitti sen kait minulle. Me uskovat emme tuomitse ketään viimeisellä tuomiolla, vaan se on Jeesus Kristus, jolle on annettu se tehtävä. Niille, jotka ovat Pyhää Henkeä pilkanneet, se ei tule olemaan hyvä päivä. Se päivä tulee pilkkaajille järkytyksenä, että Jeesus onkin olemassa ja tulee oikeasti takaisin tuomitsemaan eläviä ja kuolleita. 

Jeesus tähdentää, että jokaisesta turhasta sanasta pitää tehdä tili tuomiopäivänä ja sanottujen sanojen mukaan julistetaan ihminen joko vanhurskaaksi tai tuomitaan syylliseksi. Joten kiirehdi pyytämään Taivaan Isältä heti anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä, jos milloin ikinä suustasi pääsee pahoja sanoja. Sanat tulevat ajatuksista, sillä ajatusten mukaan me puhumme. Tämän tähden ajatusten pitää olla puhtaat.

Moni sanoisi tähän, että se on mahdotonta pitää ajatukset kaiken aikaa puhtaina. Toisten ihmisten synnit ja väärä käytös voivat ärsyttää aika nopeasti ja silloin voi lipsahtaa itseltäkin kärsimättömiä sanoja, tai ainakaan ajatukset eivät ole ehkä herttaisia sillä hetkellä. Myös ihmisen omat synnit, kuten kateus, ylpeys ja ahneus, voivat saada aikaan pahoja ajatuksia ja sanoja muita ihmisiä kohtaan. Sen vuoksi sydämen synneistä pitää luopua, jotta sanatkin voisivat olla synnittömät. 

Se on haastavaa pitää ajatukset puhtaina aina ja kaikissa tilanteissa, kun tässä maailmassa elämme, missä pahuus ulottaa lonkeronsa joka paikkaan. Mutta siihen pitää silti pyrkiä parhaansa mukaan, rakkaan Jeesuksen tähden. Siunataan vihollisia ja rukoillaan syntisten puolesta, ne ovat Jeesuksen opettamia suhtautumistapoja silloin kun maailma turhauttaa. Näin tehden toisten synnit eivät saastuta meidän ajatuksiamme. Se ei tarkoita sitä, etteikö voisi puolustaa itseään jos joku kohtelee väärin, mutta se tapa, millä puolustaudutaan, pitää valita mahdollisuuksien mukaan rauhan ja anteeksiannon tien kautta. 

"Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Jeesuksessa Kristuksessa.."

- Paavalin kirje roomalaisille 3: 23 - 24

Armo on ihana asia. A= ansioton R = rakkaus M= minun O= osakseni. Armoa ei saa pitää halpana, vaan se kutsuu meitä kasvamaan Jeesuksen kaltaisiksi. Kun saamme armon, elämme sen jälkeen Jeesukselle totuudessa. Jeesuksen totuus on pyhä armon ja rakkauden tie kohti kirkkautta.

"Koska me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet, niin meillä on rauha Jumalan kanssa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, jonka kautta myös olemme uskossa saaneet pääsyn tähän armoon, jossa me nyt olemme, ja meidän kerskauksemme on Jumalan kirkkauden toivo. 

Eikä ainoastaan se, vaan meidän kerskauksenamme ovat myös ahdistukset, sillä me tiedämme, että ahdistus saa aikaan kärsivällisyyttä, mutta kärsivällisyys koettelemuksen kestämistä, ja koettelemuksen kestäminen toivoa; mutta toivo ei saata häpeään; sillä Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta, joka on meille annettu. Sillä meidän vielä ollessamme heikot kuoli Kristus oikeaan aikaan jumalattomien edestä."

- Paavalin kirje roomalaisille 5: 1 - 6


Jeesus opettaa. Kuva: Pixabay


Suositus

Mikrosirun suunnittelija varoitti : Älä ota sirua ihosi alle !

Onko mikrosiru Ilmestyskirjan pedon luku 666 ? Kirjoitin tästä aiheesta entisessä blogissani ja kirjoitan nyt uudestaan, sillä tämä on tärke...

Luetuimmat viikon aikana