keskiviikko 24. huhtikuuta 2024

Jeesus tulee vastaan kapealla polulla

 

"Niin Jeesus sanoi hänelle:

'Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi.'  Tämä on suurin ja ensimmäinen käsky. 

Toinen, tämän vertainen, on: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi.' Näissä kahdessa käskyssä riippuu kaikki laki ja profeetat."

-  Matteus 22: 37 - 40

Jumala rakasti meitä ensin, antamalla Poikansa ristinkärsimykseen meidän syntiemme puolesta. Kukaan meistä ei omin teoin ansaitse niin arvokasta uhria, mutta Jumala haluaa pelastaa mahdollisimman monen luotunsa ikuiseen elämään. Jeesuksen uhrausta meidän puolestamme ei mikään voi tehdä tyhjäksi - ei edes pimeyden vallat - ja ristin armolupaus on niin kauan voimassa kunnes Jeesus tulee takaisin. Armollisen ristin eteen polvistuminen on uskovan ensimmäinen askel kohti taivaan valtakuntaa, mutta uskonelämä ei pääty siihen, vaan siitä se vasta alkaa.

Me emme vanhurskaudu omilla teoillamme, koska vanhurskauttaminen tapahtuu yliluonnollisesti Jumalan voimalla, kun nöyrrymme Hänen puoleensa, mutta suhde Jeesukseen on kuitenkin kaksisuuntainen tie. Jeesus tulee meitä vastaan armolla ja rakkaudella ja meidän täytyy kulkea Jeesusta vastaan kapeaa polkua pitkin, jonka vain harvat todella löytävät. Kaikilla armoitetuilla on mahdollisuus löytää polku Jeesuksen luo, mutta se vaatii hiukan etsimistä. 'Etsikää niin te löydätte', sanoi Jeesus.

Jeesus sanoi, että meidän tulee rakastaa Jumalaa kaikesta sydämestä, kaikesta sielusta ja kaikesta mielestä. Rakkaus on ensin omattava sydämeen, sieluun ja mieleen, ennen kuin voi löytää oikean tien Jeesuksen luo. Jeesus sanoi, että ne, jotka ovat saaneet paljon anteeksi, he rakastavat Jeesusta eniten. Kuulemme siinä aidon katumuksen, joka on alastonta rehellisyyttä Jumalan edessä. 

Raamattu sanoo, että kun ihminen on rikkonut yhtä Jumalan käskyä vastaan, hän on samalla rikkonut kaikkia käskyjä vastaan. Moni ehkä ajattelee itsestään, että ei ole tehnyt mitään väärää, koska ei ole joutunut vankilaan, mutta Jumala ei näe sitä niin. Jos olet esimerkiksi himoinnut lähimmäisesi omaisuutta, olet samalla rikkonut kaikkia muitakin käskyjä vastaan Jumalan silmissä. Ehkä se voi tuntua ankaralta, mutta siinä on Jumalan viisaus; ettei kukaan luulisi itseään muita paremmaksi. Sellainen harhaluulo, että olisimme viattomia syntiin, ei johda aitoon katumukseen, eikä siten myöskään vanhurskauteen ja pelastukseen. Jumala haluaa avata silmämme Jumalan totuudelle, jotta voisimme löytää tien taivaan valtakuntaan, jonne kukaan ei pääse itsepetoksen kautta.

KAIKESTA MIELESTÄMME

Kun rakastamme Jumalaa 'kaikesta mielestämme', se tarkoittaa, että uskomme vilpittömästi Raamatun Sanaan, vaikka järkemme ei kaikkea ymmärtäisikään. Raamatun Sana on Pyhän Hengen ilmoittamaa. Jos alamme lukea Raamattua kuten historian kirjaa, niin kuin sen tarinat kuvaisivat vain mennyttä aikaa, eksymme pian tyhjän päälle. Raamatusta on otettava kaikki vertaukset myös tähän päivään ja muistettava, että Jumala on sama tänäänkin, vaikka ihmisten elämä on nyt erilaista kuin se oli Jeesuksen aikana. Uskovien yhteys Jeesukseen kuuluu olla yhtä elävää tänään, kuin oli apostolien yhteys Jeesukseen Hänen ylösnousemuksensa jälkeen. 

KAIKESTA SYDÄMESTÄMME

Kun rakastamme Jumalaa 'kaikesta sydämestämme', se tarkoittaa aitoa kiintymystä Jeesukseen. Sydämen täytyy olla lämmin Jeesukselle, siellä täytyy olla erityinen paikka Hänelle, samoin kuin meillä on sydämessä erityinen paikka läheisille ihmisille. Me haluamme vaalia hyviä suhteita läheisiin ihmisiin. Samoin meidän tulee vaalia suhdettamme Jeesukseen, ettemme loukkaisi Häntä. Kaikki sellainen toimintamme, mikä on ristiriidassa Jeesuksen opetusten kanssa, voi loukata Häntä, jonka pitäisi olla sydäntemme valtias ja ihan ensimmäinen arvojärjestyksessä. Jeesus sanoi, että jos rakastamme Häntä, pidämme Hänen käskynsä. Raamattua lukemalla tulemme tuntemaan Jeesuksen opetukset.

KAIKESTA SIELUSTAMME

Kun rakastamme Jumalaa 'kaikesta sielustamme', se tarkoittaa syvällistä yhteyttä Jeesukseen. Syvällinen yhteys tulee Pyhän Hengen voitelun kautta. Pyhän Hengen voitelussa Pyhä Henki laskeutuu meihin; sieluumme ja henkeemme, ja kulkee meidän mukanamme kaikissa askeleissa. Pyhän Hengen kautta Jeesus puhuu meille ja ohjaa meitä. Kun kuuntelemme Hengen ohjausta, me rakastamme kaikesta sielustamme Jeesusta. Pyhän Hengen voitelu tapahtuu, kun olemme hiljaa ja uskossa odotamme Häntä. Jumala koskettaa meitä silloin tuntuvalla tavalla, kuin Hän voitelisi päämme lämpimällä öljyllä. Se on unohtumaton kokemus, mutta antaa meille myös vastuun toimia kristitylle sopivalla tavalla. 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi', se on Jeesuksen mielen mukaista elämää. Meille annettu Jumalan armo ja rakkaus velvoittavat meitä jakamaan rakkautta ja ilosanomaa muillekin.

ITSENSÄ KIELTÄMINEN JEESUKSEN TÄHDEN

"Silloin Jeesus sanoi opetuslapsillensa:

'Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua. Sillä joka tahtoo pelastaa elämänsä, hän kadottaa sen, mutta joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän löytää sen.' "

- Matteus 16: 24 - 25

Elämänsä kadottaminen Jeesuksen tähden on luopumista itsekkyydestä, ahneudesta ja maailman pinnallisista arvoista. Se tarkoittaa edellä mainittua syntien katumista, jonka kautta saamme vanhurskauden Jumalan armosta. Se tarkoittaa myös elämänmuutosta, jossa alamme elää Jeesukselle, sen sijaan, että eläisimme vain itsellemme. Kuten Jeesus lupaa, sen jälkeen löydämme todellisen elämän, joka jatkuu vielä tämän elämän jälkeenkin.

JEESUKSEN TUNNUSTAMINEN IHMISTEN EDESSÄ

"Sentähden, jokaisen, joka tunnustaa minut ihmisten edessä, minäkin tunnustan Isäni edessä, joka on taivaissa. Mutta joka kieltää minut ihmisten edessä, sen minäkin kiellän Isäni edessä, joka on taivaissa."

- Matteus 10: 32 - 33

Näiden jakeiden jälkeen Jeesus muistuttaa, että Hänen tunnustamisensa voi tuoda kitkaa ihmisten välille, jopa perhesuhteissa. Ne, jotka eivät usko, saattavat kääntyä uskovaa läheistä vastaan. Jeesus tähdentää, ettei sekään saa estää tunnustamasta uskoa Jeesukseen, vaan Jeesuksen tulee olla tärkeämpi kuin kukaan ihminen. Pyhä Henki antaa voimia silloin, kun maailma kääntyy Jeesusta ja uskovia vastaan. Kenenkään armon saaneen uskovan ei pidä luopua pelastuksesta sen tähden, että siten miellyttäisi uskottomia ihmisiä. 'Sillä he eivät tiedä, mitä he tekevät'. Uskottomat eivät tunne vielä Jeesuksen totuutta ja he kulkevat pimeydessä ilman valoa. Uskova voi tuoda valon sanomaa uskottomille läheisille, mutta valinta on lopulta heidän omansa, haluavatko he ottaa sen vastaan. Joskus voi viedä aikaa sisäistää pelastuksen sanoma, mutta se voi avautua joillekin ihmisille jossain vaiheessa myöhemmin. Positiivisen, kärsivällisen sanoman kautta saavutetaan parempia voittoja kuin vihaisen pelottelun kautta. Jokainen uskova tietysti haluaa, että läheiset pelastuisivat mahdollisimman pian.

Me siis emme saa olla piilouskovaisia. Jeesus tähdentää, että meidän uskomme täytyy olla rehellisesti avointa ihmisten edessä, vaikka saammekin siitä ihmisiltä kritiikkiä ja jotkut ystävät tai perheenjäsenet jopa karttavat meitä sen tähden. Tämä haaste on osa 'kapean polun kulkemista' Jeesuksen luo. Lavea maailmallinen tie ei pelasta ketään. Jeesus lupasi, että meille annetaan sanat taivaasta, jos joudumme tiukan paikan eteen:

"Sillä te ette itse puhu, vaan teidän Isänne Henki puhuu teissä."

- Matteus 10: 20

Jumalan Sana on voitokas Sana ja siihen meidän tulee aina luottaa ja turvautua. Kun ensin löydämme tien Jeesuksen luo, saamme sen jälkeen kaiken muunkin Jeesuksen lupauksen mukaan:

"Ja kaiken, mitä te anotte rukouksessa, uskoen, te saatte."

- Matteus 21: 22

Etsi kapea polku Jeesuksen luo. Hän tulee sinua vastaan rakkaudella ja monin siunauksin. 

 

Rakas Jeesus tulee vastaan. Kuva Pixabay.


Suositus

Mikrosirun suunnittelija varoitti : Älä ota sirua ihosi alle !

Onko mikrosiru Ilmestyskirjan pedon luku 666 ? Kirjoitin tästä aiheesta entisessä blogissani ja kirjoitan nyt uudestaan, sillä tämä on tärke...

Luetuimmat viikon aikana