keskiviikko 17. tammikuuta 2024

Koetuksen kestävästä uskosta ja rukouksesta

 Paavali kirjoitti korinttolaisille koetuksen kestävyydestä ja totuudesta:

"Kolmannen kerran minä nyt tulen teidän tykönne. Kahden tai kolmen todistajan sanalla on jokainen asia vahvistettava. 
Olen edeltäpäin sanonut ja sanon edeltäpäin niille, jotka ennen ovat syntiä tehneet, ja kaikille muille - niinkuin silloin sanoin, kun olin toista kertaa tykönänne, samoin nytkin, kun olen poissa - etten, kun taas tulen, ole teitä säästävä, koska te etsitte todistetta siitä, että minussa puhuu Kristus, joka ei ole heikko teitä kohtaan, vaan on teissä voimallinen. 

Sillä vaikka hänet ristiinnaulittiin, kun hän oli heikko, elää hän kuitenkin Jumalan voimasta; olemmehan mekin hänessä heikot, mutta me elämme hänen kanssaan Jumalan voimasta teitä kohtaan. 

Koetelkaa itseänne, oletteko uskossa; tutkikaa itseänne. Vai ettekö tunne itseänne, että Jeesus Kristus on teissä? Ellei, niin ette kestä koetusta. Minä toivon teidän tulevan tuntemaan, että me emme ole niitä, jotka eivät koetusta kestä. 

Mutta me rukoilemme Jumalaa, ettette tekisi mitään pahaa, emme sitä varten, että näyttäisi siltä, kuin me olisimme koetuksen kestäviä, vaan että te tekisitte hyvää ja me olisimme ikäänkuin ne, jotka eivät koetusta kestä. 

Sillä me emme voi mitään totuutta vastaan, vaan totuuden puolesta.

Sillä me iloitsemme, kun olemme heikot, mutta te olette voimalliset; sitä me rukoilemmekin, että te täydellisiksi tulisitte. Sentähden minä kirjoitan tämän poissa ollessani, ettei minun teidän luonanne ollessani tarvitsisi käyttää ankaruutta sen vallan nojalla, minkä Herra on minulle antanut rakentamiseksi, ei kukistamiseksi. 

Lopuksi, veljet, iloitkaa, tulkaa täydellisiksi, ottakaa vastaan kehoituksia, olkaa yhtä mieltä, eläkää sovussa, niin rakkauden ja rauhan Jumala on oleva teidän kanssanne. Tervehtikää toisianne pyhällä suunannolla. Kaikki pyhät lähettävät teille tervehdyksen. 

Herran Jeesuksen Kristuksen armo ja Jumalan rakkaus ja Pyhän Hengen osallisuus olkoon kaikkien teidän kanssanne."

Paavalin 2. kirje korinttolaisille, luku 13 

 

Paavali oli huolissaan korinttolaisten uskon kestävyydestä ja synnistä, mutta koska Pyhän Hengen rauha oli hänessä, hän ei olisi halunnut osoittaa ankaruutta ja sen vuoksi kirjoitti uskoa vahvistavan kirjeen heille. Hän muistuttaa, että uskovat voivat olla vahvoja Jumalan voimasta, eivät omasta voimastaan. 

Mielestäni on ihana lause tuo, ettemme voi mitään totuutta vastaan, ainoastaan totuuden puolesta. Kun uskova on saanut Pyhän Hengen, silloin totuus tulee ihmiseen. Se on ihmeellinen asia, miten Jumala Pyhän Hengen kautta näyttää totuuden, kun sielunvihollisen valhe väistyy. Armo ja rakkaus Kristuksen kautta kirkastaa totuuden ihmisestä itsestään, Jumalasta ja maailmasta. Juurikin Jeesuksen rakkauden vuoksi totuuden kohtaamista ei tarvitse pelätä. Silloin kun on päässyt totuuden valtakuntaan hengellisesti, on mahdotonta kääntyä totuutta vastaan. 

Paavali herättää kysymyksen: onko Jeesus Kristus teissä? Tätä voi kysyä itseltään jokainen, joka haluaa olla Jeesuksen seuraaja. Jeesusta ei voi seurata ulkopuolisena tai teoreettisesti. Moni kyllä luulee niin, että kun vain tunnustaa, että Jumala on olemassa, se riittää. Pyhitystä ei voi tapahtua muutoin kuin niin, että Jeesus on Pyhänä Henkenä uskovan sielussa. Pyhitys tapahtuu sisällisenä prosessina vähitellen, ei ihmisen omasta voimasta, vaan Jumalan voimasta. Vain pyhityksen kautta tulee pelastus, tämä on hyvin tärkeää ymmärtää. Pyhän Hengen työ ihmisessä todistaa siitä, että Jeesus todellakin elää.

LAPSEN USKOSTA

Minulla on seinällä pieni risti, jossa lukee 'Jeesus elää'. 6-vuotias lapsenlapseni kysyi: 'Mistä sen voi tietää, että Jeesus elää, kun Häntä ei voi nähdä?' Vastasin, että Jeesuksen äänen voi kuulla. Moni aikuinen sivuuttaa lasten kysymykset, mutta niihin on tärkeää vastata, jos lapsi kysyy Jeesuksesta. Jeesus sanoi, että 'antakaa lasten tulla minun tyköni'. Aikuiset kertovat lapsille satuja joulupukista, mutta kaikki aikuiset eivät osaa kertoa lapsille totuutta Jeesuksesta. Lapsille on hyvä kertoa Jeesuksesta yksinkertaisesti ja positiivisesti heidän ikävaiheensa ymmärryksen mukaan. Usko ei välttämättä tule lapselle heti, mutta Jumalan Sana voi olla siemen, joka alkaa itämään pikkuhiljaa. Minä olen kiitollinen äidilleni, joka puhui minulle Jumalasta, vaikkakaan ei kovin usein. Evankeliumi on paras perintö, jonka voi lapselle antaa.

RUKOUKSESTA

Eräässä hengellisessä ohjelmassa juontaja sanoi, ettemme saisi rukoilla Jumalaa, vaan pitää rukoilla vain Jeesusta. Hän ei kai ollut lukenut Raamattua kovin tarkkaan, aika monet lukevat Raamattua vain sieltä täältä. Edellisessä Paavalin kirjeessä sanotaan: '..mutta me rukoilemme Jumalaa'. Jeesus itse opetti rukoilemaan: 'Isä meidän..'

JUMALA on yhtä kuin Isä, Poika ja Pyhä Henki. Jeesus sanoi, ettei Hän itse ole niin hyvä kuin Isä Jumala on. Psalmissa sanotaan:

"Kiittäkää Herraa, te hänen enkelinsä, te väkevät sankarit, jotka hänen käskynsä täytätte, kun kuulette hänen sanansa äänen." Psalmi 103: 20

Tuosta Psalmista me ymmärrämme, että enkelit saavat käskyt aina Herralta ja toteuttavat Hänen tahtonsa. Me emme saa kuitenkaan kiittää enkeleitä, vaan ainoastaan Korkeinta Kaikkivaltiasta, joka antaa enkeleille luvan toimia. Yksi enkeli jo lankesi itseriittoisuuteen ja se heitettiin seuraajineen pois Jumalan valtakunnasta ja siitä tuli Lucifer, Jumalan vihollinen ja ihmisten eksyttäjä. Taivaassa on protokolla, jota ei voi eikä saa sivuuttaa. Enkelit kiittävät ja ylistävät Herraa ja eräässä Raamatun kohdassa enkeli kielsi ihmistä kiittämästä itseään, sillä kiitos kuuluu vain Jumalalle.

Rukoukset tulee osoittaa aina suoraan Jumalalle, mutta 'Jeesuksen nimessä', sillä Jeesus on meidän esirukoilijamme ja puolustajamme. Jos rukoukset olisi tarkoitettu osoitettaviksi Jeesukselle, miksi sitten Raamattu sanoisi, että Jeesus rukoilee meidän puolestamme? Monessa kohdin Raamatussa ilmaistaan selvästi, että ihmisen tulee rukoilla Jumalaa.

Rukouksen ei tarvitse olla hienosti muotoiltu, sillä Jeesus sanoi, että ulkokultaiset luulevat, että heitä monisanaisuutensa tähden kuullaan. Jumala kuulee yhdenkin sanan, esimerkiksi; 'Auta', tai 'Kiitos'. Olen satoja kertoja saanut huomata, että Jumala kuulee ja näkee täysin ajantasaisesti kaiken, mitä meille luoduille tapahtuu, mitä ajattelemme, teemme, tunnemme ja missä olemme. Hän tietää myös tulevat asiat ja sain siitäkin omakohtaisen todisteen ihan hiljattain. Meidän ihmisten ei pidä aliarvioida Luojaamme missään asiassa, ei varsinkaan rukousten kuulemisessa. 

Ihmiset luottavat usein enemmän Postilaitokseen kuin Jumalaan. Uskotaan, että Posti tuo verkkokauppatilauksen perille kunhan ehtii, mutta ei niinkään uskota siihen, että Jumala lähettää rukousvastauksen ajallaan. Jumala kuitenkin on miljoona kertaa suurempi kuin Posti, jota pyörittävät tavalliset ihmiset. Jumalan käytössä on enemmän enkeleitäkin kuin Postilla on työntekijöitä. Tämä on vain hassu vertaus, mutta ihmiset ovat hassuja, kun eivät luota Jumalan suureen voimaan ja rakkauteen. Isä haluaa lastensa parasta aina ja sen vuoksi rukousten tulee olla luottavaisia. Meidän ei tarvitse maksaa rukousvastauksista mitään, mutta Jumala odottaa meiltä luottamusta. Luottamusta on sekin, ettemme ole kärsimättömiä tai emme luovu uskosta.

Jos on vaikeuksia luottaa rukousvastauksen saapumiseen, on hyvä rukoilla alkuun sellaisia pieniä asioita, joita ei itse pidä mahdottomina toteutua. Kun ne sitten toteutuvat, pitää muistaa kiittää Jumalaa joka kerta, vaikka niiden saatteena ei olekaan lappua, jossa lukee: 'Terveisin Jumala'. Kaikki hyvä tulee Jumalalta. Mitä enemmän saa rukousvastauksia, sitä enemmän uskaltaa luottaa niihin jatkossa suuremmissakin asioissa. Jumala todistaa itse itsestään monin eri tavoin, ihmisen pitää vain antaa Jumalalle mahdollisuus siihen. 

Rukous voi olla myös Jumalan ylistämistä. Ylistys on vähemmän ymmärrettyä ja monet uskovatkin pitävät sitä vain seremoniallisena tapana, vaikka sillä oikeasti on suuri vaikutus ihmiseen itseensä. Mitä enemmän ylistämme Jumalaa, sitä paremmin itse voimme, sillä ylistys kohottaa uskovan mieltä. Paavali kirjoitti, että ylistys tuo siunauksia:

"Sillä tämä avustamispalvelus ei ainoastaan poista pyhien puutteita, vaan käy vieläkin hedelmällisemmäksi Jumalalle annettujen monien kiitosten kautta .." Paavalin 2. kirje korinttolaisille 9: 12

 Siunausta sinulle runsaasti !




Suositus

Mikrosirun suunnittelija varoitti : Älä ota sirua ihosi alle !

Onko mikrosiru Ilmestyskirjan pedon luku 666 ? Kirjoitin tästä aiheesta entisessä blogissani ja kirjoitan nyt uudestaan, sillä tämä on tärke...

Luetuimmat viikon aikana