maanantai 16. lokakuuta 2023

Vihollinen kiusasi Jeesusta ja yllytti Häntä hyppäämään pyhäkön harjalta alas

Sielunvihollinen, jota nimitetään myös sanoilla; lucifer, perkele, saatana, vihtahousu, syyttäjä, eksyttäjä, paholainen, jne. kiusaa ketä vain ja yrittää eksyttää pois Jumalasta. Sielunvihollisen vaikutus ei ole sama asia kuin mielensairaus. Vihollinen kiusasi myös Jeesusta, jotta Jeesus ei suorittaisi tärkeää tehtäväänsä ihmisten pelastajana.

"Silloin perkele otti hänet kanssansa pyhään kaupunkiin ja asetti hänet pyhäkön harjalle ja sanoi hänelle:

'Jos sinä olet Jumala Poika, niin heittäydy tästä alas; sillä kirjoitettu on: 'Hän antaa enkeleilleen käskyn sinusta' ja: 'He kantavat sinua käsillänsä, ettet jalkaasi kiveen loukkaisi'.

Jeesus sanoi hänelle: 'Taas on kirjoitettu: 'Älä kiusaa Herraa, sinun Jumalaasi'.

Taas perkele otti hänet kanssansa sangen korkealle vuorelle ja näytti hänelle kaikki maailman valtakunnat ja niiden loiston ja sanoi hänelle: 'Tämän kaiken minä annan sinulle, jos lankeat maahan ja kumarrat minua.'

Silloin Jeesus sanoi hänelle: 'Mene pois, saatana; sillä kirjoitettu on: 'Herraa, sinun Jumalaasi, pitää sinun kumartaman ja häntä ainoata palveleman.'

Silloin perkele jätti hänet; ja katso, enkeleitä tuli hänen tykönsä, ja he tekivät hänelle palvelusta.' "

Matteus 4: 5 - 11


Sielunvihollisen lupaukset voivat olla hyvin houkuttelevia ja moninaisia, mutta niihin ei pidä langeta. Jokainen tuntee vanhan sanonnan; 'Kun pirulle antaa pikkusormen, se vie koko käden'. Tuo lause käy toteen todellisessa elämässä, jos antautuu kiusauksille. Silloin kun sielunvihollinen saa otteen ihmisestä, se valtaa ihmisen ajatusmaailmaa yhä enemmän, eikä ihminen enää tunne totuutta.

Toinen vanha sanonta selittää hyvin sielunvihollisen vaikutusta vaikka siinä ei sitä mainitakaan: 'Hyvä viini paranee vanhetessaan, mutta huono viini happanee'. Viinillä tarkoitetaan tässä lauseessa usein ihmistä. Ihmisen huonot puolet voimistuvat kun ihminen vanhenee, jos Jeesuksen Pyhää Henkeä ei ole sydämessä. Uskovat sen sijaan kirkastuvat Kristuksessa päivä päivältä ja heistä huomaa lempeän rauhan, kun taas uskottomien viha ja katkeruus vain yltyy.

Jos kuka tahansa kuulee ajatuksissaan tai toisen ihmisen suusta kehoituksen tehdä pahaa itselle tai toiselle, pitää tunnistaa heti, että se on sielunvihollisen kehoitus. Jumala ei koskaan kehoita sellaiseen. Silloin on hyvä rukoilla päivittäin, että Jumala suojelee pahan kiusauksilta. Jos rukous ei riitä, Raamatun lukeminen voi auttaa, tai kääntyminen seurakunnan palvelijan puoleen, tai hengellisten ohjelmien katsominen. Jumala on lähellä niitä, joilla on ahdistus. Jumalalla on voimaa ja Hän asettaa enkelit suojelemaan.

Aika usein uskottomat sanovat: 'Jos kerran Jumala auttaa, niin miksi pahaa tapahtuu maailmassa, tai miksi et voita lotossa, tai miksi et parane vaivoistasi, tai miksi jouduit onnettomuuteen ?'  Tämä on juuri tuota sielunvihollisen kiusaa, mitä se osoitti myös Jumalan Pojalle, Jeesukselle. Joskus uskovatkin erehtyvät menemään mukaan tähän sielunvihollisen ansaan, jos Jumalan rukousvastaus viipyy. Siitä syntyy välittömästi syvä juopa ihmisen ja Jumalan välille, eikä varsinkaan silloin Jumalan vastausta kuulu.

Uskovien ei tarvitse selittää kaikkia Jumalan suunnitelmia sielunviholliselle, tai ihmisille, jotka puhuvat sen syöttämiä syyllistäviä sanoja. Kuten olen aiemminkin kirjoittanut, usko ei tule järjen päätelmien kautta, sillä ihmisten järki ei yllä Kaikkivaltiaan Jumalan viisauden tasolle. Usko syntyy siitä, kun Jumalan Henki koskettaa ihmisen henkeä ja ihminen saa vanhurskauden Pyhän Hengen voitelun kautta.

Jotta voisit kokea Pyhän Hengen voitelun - jollet ole jo sitä saanut - rukoile totuudessa ja nöyryydessä Jumalalta anteeksi kaikkia syntejäsi ja rikkomuksiasi Jumalan tahtoa vastaan, lausuen lopuksi; 'Jeesuksen nimessä ja armoveressä, aamen'. Olisi hyvä käydä myös ehtoollisella kirkossa.

Vaikka ev.lut. kirkkoa onkin kritisoitu viime aikoina, sain kuitenkin itse kirkossa käydessäni Pyhän Hengen voitelun vuosia sitten, kun naispappi puhui kirkossa Pyhän Hengen päivänä. Istuin kirkon takapenkissä, eikä saarnassa puhuttu mitään voitelusta, mutta kun pappi mainitsi saarnassaan Pyhän Hengen nimen, tunsin Jumalan lämpimän ja hellän kosketuksen, ihan kuin lämmintä öljyä olisi vuodatettu päähäni ja se olisi siitä valunut olkapäille. Se oli ihana kokemus, josta jäi suloinen rauha sydämeeni. Toivon sitä samaa kaikille, jotka etsivät yhteyttä Jumalaan. 

Ei pidä lannistua, jos Pyhän Hengen vuodatus ei heti tapahdu, rukoilet vain uudelleen päivittäin ja jonain päivänä, ihan yllättäen, se tapahtuu. Pyhän Hengen vuodatus on sinetti siitä, että olet Jumalan oma, kuulut Jumalan perheeseen ja sinulla on siinä tärkeä osa ja tehtävä. Saatat ehkä kuulla myös oman nimesi ihan kuin joku puhuisi sinulle. Jumala ilmoittaa siten, että Hän tuntee sinut. Vain ne, jotka Jumala henkilökohtaisesti tuntee, pääsevät taivaaseen. Jumala tuntee heidät, jotka vilpittömästi kääntyvät Hänen puoleensa ja uskovat Jeesukseen Kristukseen.

Minä sain epäuskon kiusauksia eräässä elämänvaiheessa, jolloin Jeesus haki minut takaisin, kuten Hän Raamatun tarinoissa hakee takaisin laumastaan eksyneen lampaan. Jeesus näytti minulle kasvonsa ja toisena päivänä Hän sanoi: 'Minä olen tie ja totuus ja elämä', niin että kuulin sanat ihan selvästi korvissani. Se oli syvästi liikuttavaa, että olen Hänelle niin tärkeä, että Hän pyhästä korkeudestaan puhuttelee minua, vaikka olen epätäydellinen. Yhtä tärkeä Jumalan lapsi olet sinäkin ja Hän haluaa ohjata ja suojella sinua  Taivaan kotiin vievällä tiellä. Siunausta 💗


Maalaus Jeesuksesta : Pixabay



Suositus

Mikrosirun suunnittelija varoitti : Älä ota sirua ihosi alle !

Onko mikrosiru Ilmestyskirjan pedon luku 666 ? Kirjoitin tästä aiheesta entisessä blogissani ja kirjoitan nyt uudestaan, sillä tämä on tärke...

Luetuimmat viikon aikana