maanantai 16. lokakuuta 2023

Joka aidosti uskoo, ei kyllästy Jumalan Sanaan

Joskus kuulee seurakuntalaisten valittavan, että 'taasko puhutaan tätä samaa Sanaa', siinä kuuluu tietynlainen kyllästyminen saarnoihin. Olen ihmetellyt sitä puhetta, sillä Jumalan Sana on elävää ja aina tuoretta, aina puhuttelevaa, vaikka kuulisimme samat Raamatun lainaukset useita kertoja. 

Sana on syvällistä ja sitä pitää mietiskellä. Sen vuoksi koko Raamatun lukemiseen voi kulua jopa vuosi, sitä ei voi omaksua yhden viikonlopun aikana kuten tavallista romaania. Raamatussa on myös paljon vertauksia, joiden ymmärtämiseen Pyhä Henki antaa neuvoa. Samojen Raamatun jakeiden toistaminen muistuttaa meitä Jumalan tahdosta. Ei kai kukaan uskova ole niin täydellinen, etteikö tarvitsisi Sanan virkistystä. Maailma on likainen hengellisessä mielessä ja Sana pitää meidät oikealla tiellä.

Kun seuraa maailman uutisia, näkee selvästi, että pahan valta on olemassa ja se levittää vaikutustaan yhä laajemmalle. Sielunvihollinen käyttää välikappaleinaan ihmisiä, joilla ei ole Jumalan Pyhää Henkeä. Sielunvihollinen vihaa niitä, joilla Henki on, ja se houkuttelee uskottomat asettumaan uskovia vastaan. Tätä voi tapahtua jopa perheiden sisällä, missä vain yhdellä jäsenellä on usko Jumalaan.

Jumalasta ei siltikään pidä luopua, vaikka vihollinen vihaa. Kun olemme Jeesuksessa, olemme turvassa. Jeesus on Kuningas, jolla on voima ja valta kukistaa sielunvihollisen valta ihmisessä ja lopulta koko maailmassa kun Hän saapuu uudelleen. 


"Ja kaikki kansa tahtoi päästä koskettamaan häntä [Jeesusta], koska hänestä lähti voima, joka paransi kaikki. Ja hän nosti silmänsä opetuslastensa puoleen ja sanoi: 

'Autuaita olette te, köyhät, sillä teidän on Jumalan valtakunta. 

Autuaita te, jotka nyt isoatte, sillä teidät ravitaan! 

Autuaita te, jotka nyt itkette, sillä te saatte nauraa! 

Autuaita olette te, kun ihmiset vihaavat teitä ja erottavat teidät yhteydestään ja herjaavat teitä ja pyyhkivät pois teidän nimenne ikäänkuin jonkin pahan - Ihmisen Pojan tähden. 

Iloitkaa sinä päivänä, riemuun ratketkaa; sillä katso, teidän palkkanne on suuri taivaassa; sillä näin tekivät heidän isänsä profeetoille.' "  

Luukas 6: 19 - 23


Jokaisessa Jeesuksen sanassa on ihmeellinen valo, mutta vain aidosti uskova sen aistii.

Uskovien palkka on oleva suuri taivaassa, jossa elämä on ikuista, mutta Jeesus huolehtii uskovista myös tässä elämässä. Jokainen uskova on saanut sitä kokea tavalla tai toisella. Jumala auttaa kaikissa elämän isoissa ja pienissä haasteissa ja Hänelle voi viedä rukouksessa kaiken - sekä kiitoksen että avunpyynnöt. 

Taivaan Isän siunausta ja hyvää alkanutta viikkoa !


kuva: Pixabay


Suositus

Mikrosirun suunnittelija varoitti : Älä ota sirua ihosi alle !

Onko mikrosiru Ilmestyskirjan pedon luku 666 ? Kirjoitin tästä aiheesta entisessä blogissani ja kirjoitan nyt uudestaan, sillä tämä on tärke...

Luetuimmat viikon aikana