sunnuntai 26. toukokuuta 2024

Pelastuivatko he, jotka kuolivat ennen Jeesuksen ristinkuolemaa ?

Otsikon mukaisen kysymyksen näin netin keskustelupalstalla. Jeesuksen armoveri pelastaa ja armahtaa meidät Hänen jälkeensä syntyneet, mutta miten kävi heille, jotka kuolivat ennen sitä?

Pyhä Henki avaa Raamatun siitä kohtaa, missä opetus tai vastaus on kullakin hetkellä. En muista koko Raamattua ulkoa, sen vuoksi Hän tarvittaessa auttaa. Kiitos Hänelle!

Pyhä Henki avasi nyt tämän kohdan:

"Sillä myös Kristus kärsi kerran kuoleman syntien tähden, vanhurskas vääräin puolesta, johdattaaksensa meidät Jumalan tykö; hän, joka tosin kuoletettiin lihassa, mutta tehtiin eläväksi hengessä, jossa hän myös meni pois ja saarnasi vankeudessa oleville hengille, jotka muinoin eivät olleet kuuliaiset, kun Jumalan pitkämielisyys odotti Nooan päivinä, silloin kun valmistettiin arkkia, jossa vain muutamat, se on kahdeksan sielua, pelastuivat veden kautta.

Tämän vertauskuvan mukaan vesi nyt teidätkin pelastaa, kasteena - joka ei ole lihan saastan poistamista, vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta - Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta, hänen, joka on mennyt taivaaseen ja on Jumalan oikealla puolella; ja hänen allensa ovat enkelit ja vallat ja voimat alistetut."

- Pietarin 1. kirje 3: 18 - 22

Jeesus saarnasi ristinkuolemansa jälkeen Tuonelassa kaikille siihen mennessä kuolleille, ennen kuin Hän nousi kolmantena päivänä kuolleista Isän oikealle puolelle taivaaseen. 

Jumalasta on tiedetty jo Aatamista ja Eevasta alkaen ja Jumala on ilmoittanut tahtonsa usein profeettain kautta. Pietari kirjoitti toisessa kirjeessään profetioista:

"Ja tietäkää ennen kaikkea se, ettei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä; sillä ei koskaan ole mitään profetiaa tuotu esiin ihmisten tahdosta, vaan Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat puhuneet sen, minkä saivat Jumalalta."

- Pietarin 2. kirje 1: 20 - 21

Ihmiset ovat tienneet synnistä aikojen alusta alkaen ja silti monet ovat tahallaan rikkoneet Jumalan tahtoa vastaan, vaikka Jumala rankaisi syntisiä vedenpaisumuksella ja Sodoman ja Gomorran hävityksellä, varoituksena synnin palkasta. Synnin palkka on kuolema, mutta Jeesus pelastaa synnin orjuudesta ja antaa armon niille, jotka luottavat Häneen ja pitävät Hänen sanansa.

Pietari kirjoittaa, että viimeisinä päivinä nousee pilkkaajia, jotka sanovat: 

"Missä on lupaus hänen tulemuksestansa? Sillä onhan siitä asti, kuin isät nukkuivat pois, kaikki pysynyt, niinkuin se on ollut luomakunnan alusta."

- Pietarin 2. kirje 3: 4 

Pietari vastaa edelliseen ei-uskovien väitteeseen:

"Ei Herra viivytä lupauksensa täyttämistä, niinkuin muutamat pitävät sitä viivyttelemisenä, vaan hän on pitkämielinen teitä kohtaan, sillä hän ei tahdo, että kukaan hukkuu, vaan että kaikki tulevat parannukseen."

- Pietarin 2. kirje 3: 9

Tämän jälkeen Pietari vielä varoittaa, että Herran päivä tulee yllättäen kuin varas. Pelastuakseen henkilökohtaisen uskon täytyy olla elävää joka päivä. Rukoile päivittäin, lue Raamattua, noudata Pyhän Hengen ohjausta ja käy seurakunnan messuissa tai kokouksissa, jotta et menetä taivaspaikkaasi. Siunausta!


Jeesus ja enkelit. Kuva: Pixabay

Suositus

Mikrosirun suunnittelija varoitti : Älä ota sirua ihosi alle !

Onko mikrosiru Ilmestyskirjan pedon luku 666 ? Kirjoitin tästä aiheesta entisessä blogissani ja kirjoitan nyt uudestaan, sillä tämä on tärke...

Kuukauden luetuimmat