sunnuntai 12. toukokuuta 2024

Jeesus antaa viisautta äitiyteen

Äitiys on ihanaa, vaikkakin välillä haastavaa. Äidin rakkaus lapseen on erityistä ja myös lapset kokevat äidin olevan hyvin tärkeä läheinen läpi koko elämän ajan. Äitiydestä puhutaan usein työnä, mutta rakastava äiti ei ajattele lasten kasvatusta työnä, vaikka äitiys sisältääkin paljon vastuuta. Lapset tuovat elämään paljon iloa ja lasten kautta äidin elämä saa mielekästä sisältöä ja jatkuvuutta. Sama elämänilo jatkuu isovanhemmuudessa lastenlasten kautta. Äitiydessä, jos missä, pyyteetön rakkaus saa puhjeta kukkaan.

Jeesus osoitti huomiota naisille, toisin kuin sen ajan muut miehet yleensä. Tällä tarinalla Jeesus viestittää suoraan naisille, kuinka kaiken arkisen aherruksen keskellä on hyvä hetkeksi pysähtyä suuremman asian ääreen:

"Ja heidän vaeltaessaan hän meni muutamaan kylään. Niin eräs nainen, nimeltä Martta, otti hänet kotiinsa. Ja hänellä oli sisar, Maria niminen, joka asettui istumaan Herran jalkojen juureen ja kuunteli hänen puhettansa. 

Mutta Martta puuhasi monissa palvelustoimissa; ja hän tuli ja sanoi: 'Herra, etkö sinä välitä mitään siitä, että sisareni on jättänyt minut yksinäni palvelemaan? Sano siis hänelle, että hän minua auttaisi.'

Herra vastasi ja sanoi hänelle: 'Martta, Martta, moninaisista sinä huolehdit ja hätäilet, mutta tarpeellisia on vähän, tahi yksi ainoa. Maria on valinnut hyvän osan, jota ei häneltä oteta pois."

- Luukas 10: 38 - 42

 

Maria valitsi Jeesuksen ja piti Hänen opetustaan tärkeämpänä kuin astioiden pesemistä ja muuta arkista puuhaa. Tämän esimerkin kautta Jeesus muistuttaa pysähtymään tänäänkin kuuntelemaan Jumalaa, oppimaan Jumalan Sanasta ja Pyhän Hengen viestien kautta. Jumala antaa viisautta kaikkeen mihin sitä tarvitsemme, myös äitiyteen. Kaikissa äitiyteen liittyvissä asioissa voimme turvautua rukouksessa Herraan. Jos olet uupunut vastuusta, jätä rukouksessa huolesi Jeesukselle. Hän opastaa ja auttaa sinua eteenpäin. Herra tekee myös ihmeitä, kun ihmeisiin uskaltaa uskoa.

Jeesus muistutti myös, että ei pidä liikaa murehtia huomista, vaan on parempi elää päivä kerrallaan. Se on toimiva ohje kaikkeen, mikä mieltä voi askarruttaa. Jos et tänään voi ratkaista jotain pulmaa, sano itsellesi: 'teen sen huomenna, mutta tänään keskityn tähän päivään'. Meillä naisilla on usein taipumus huolehtia liikaa ja hössöttää yhtä aikaa moneen suuntaan. Äitiydessäkin on hyvä osata organisoida tehtäviä ja keskittyä olennaiseen, pikkuasioiden stressaamisen sijaan. Tee tänään se, minkä voit ja ehdit, ja jätä muut tehtävät tuleville päiville. Eihän enempää voisi tehdäkään, mutta usein turhaan rasitetaan ajatuksia tulevistakin päivistä, kun niitä voisi miettiä sitten kun se ajankohtaista on. Se on myös terveellinen ohje elää päivä kerrallaan, sillä esimerkiksi aivot voivat saada sairaskohtauksen liiasta stressistä.

Jeesus muistuttaa uskon tärkeydestä näissäkin jakeissa:

"Niin hänen tätä puhuessaan eräs nainen kansanjoukosta korotti äänensä ja sanoi hänelle:

'Autuas on se kohtu, joka on kantanut sinut, ja ne rinnat, joita olet imenyt'.

Mutta hän [Jeesus] sanoi: 

'Niin, autuaat ovat ne, jotka kuulevat Jumalan sanan ja sitä noudattavat'."

- Luukas 11: 27 - 28

Nainen kansanjoukosta huomioi, ilmeisesti itsekin äitinä, kuinka Jeesus oli ylpeyden ja onnellisuuden aihe äidilleen Marialle. Mutta Jeesus ei ottanut koskaan kunniaa itselleen, vaan muisti aina antaa kunnian Isä Jumalalle, opettaen näin esimerkillään meitäkin kunnioittamaan Kaikkivaltiasta Jumalaa. Kun Jeesus nousi taivaaseen, Hän asettui istumaan Isän oikealle puolelle, eikä Isän jalkojen juureen alempiarvoisena. Näen siinä vertauksen, että Jeesus on Isän oikea käsi, joka toteuttaa Isän tahdon, myös kunnian ja kiitoksen antamisesta Korkeimmalle.

Autuas tarkoittaa onnellista. Me saavutamme onnellisuuden Jumalan Sanan kuulemisen ja noudattamisen kautta. Meidän lapsemme voivat hyvin ja kasvavat oikeaan suuntaan, kun itse kuulemme Jumalan ohjausta kasvatustyössä. Joskus Pyhä Henki antaa oikeat sanat suuhumme oikealla hetkellä, tai lähettää muita ihmisiä auttamaan tai neuvomaan tarpeen tullen. Pyhä Henki ohjaa askeleemme oikealle tielle ja siunaa lapsiamme, joiden puolesta rukoilemme. 


Siunattua ja onnellista äitienpäivää !


Maria ja Jeesus-lapsi. Kuva: Pixabay


Suositus

Mikrosirun suunnittelija varoitti : Älä ota sirua ihosi alle !

Onko mikrosiru Ilmestyskirjan pedon luku 666 ? Kirjoitin tästä aiheesta entisessä blogissani ja kirjoitan nyt uudestaan, sillä tämä on tärke...

Kuukauden luetuimmat