keskiviikko 8. toukokuuta 2024

Luota Herran sanaan ja menestyt elämässä

 

Tämä on mielenkiintoinen lupaus Herralta, että Hänen sanansa menestyy, eikä tyhjänä palaa takaisin:

"Etsikää Herraa silloin, kun hänet löytää voidaan; 

huutakaa häntä avuksi, kun hän läsnä on.

Jumalaton hyljätköön tiensä ja väärintekijä ajatuksensa ja palatkoon Herran tykö, 

niin hän armahtaa häntä, ja meidän Jumalamme tykö, 

sillä hänellä on paljon anteeksiantamusta.

Sillä minun ajatukseni eivät ole teidän ajatuksianne, 

eivätkä teidän tienne ole minun teitäni, sanoo Herra. 

Vaan niin paljon korkeampi kuin taivas on maata, ovat minun tieni korkeammat teidän 

teitänne ja minun ajatukseni teidän ajatuksianne.

Sillä niinkuin sade ja lumi, joka taivaasta tulee, ei sinne palaja, 

vaan kostuttaa maan, tekee sen hedelmälliseksi ja kasvavaksi, 

antaa kylväjälle siemenen ja syöjälle leivän,

niin on myös minun sanani, joka minun suustani lähtee: 

ei se minun tyköni tyhjänä palaja, 

vaan tekee sen, mikä minulle otollista on, ja saa menestymään sen, 

mitä varten minä sen lähetin."

- Jesaja 55: 6 - 11 

Edellisissä profeetta Jesajan kirjan jakeissa sanotaan, että 'etsikää Herraa silloin, kun hänet löytää voidaan'. Herra jopa ihan kehoittaa meitä huutamaan Häntä avuksi. Vielä siihen on mahdollisuus, eikä niin hienoa mahdollisuutta kannata hukata. Olenpa kuullut joskus sellaista, että joku on sanonut kääntyvänsä Jumalan puoleen vasta silloin, kun lähtö on jo lähellä. Lähtöjä on monenlaisia, eikä siihen hetkeen asti kannata viivyttää Jumalan tuntemista. Toki viimeiselläkin hengenvedolla voi vielä pelastua, kuten Jeesus pelasti rikollisen Golgatan ristillä. 

Herra ilmoittaa, että Hänen tiensä on oikea tie ja me ihmiset kuljemme usein väärään suuntaan. Herra lupaa, että Hänen sanansa menestyy eikä koskaan tyhjänä palaa takaisin. Kaikessa voimme hakea apua Herralta ja Hän auttaa meitä menestymään elämän monissa vaiheissa, jos kuuntelemme Häntä.

Rukouksissa voi käyttää Raamatun lupauksia rukousten tukena, mutta Herra päättää itse sen, kuinka ja milloin Hän vastaa meidän rukouksiimme, sillä Hän sanoo: 'mikä minulle otollista on', eli mikä on Hänen tahtonsa mukaista, se tapahtuu. Me saamme luottaa Herran hyvään tahtoon meihin nähden ja suureen anteeksiantamukseen Jeesuksen kautta. Me saamme luottaa Raamatun Sanan totuuteen oikeasta ja väärästä ja Herran Sanan voimasta. 

Etsi Herraa, ole vastaanottavainen ja lue Raamattua. Raamattu on eräänlainen 'ihmekirja', ei pelkästään siksi, että siinä kerrotaan ihmeistä, vaan myös siksi, että Jumalan Sanassa on ihmeellinen voima, kuten Hän itse profeetta Jesajan kautta meille ilmoittaa. Raamattu on kirjoitettu Pyhän Hengen inspiroimana.

Herra ilmoittaa, että Hänellä on suurempi viisaus kuin meillä ihmisillä, mutta se viisaus annetaan meidän käyttöömme, jos otamme sen luottamuksella vastaan. Jos kaikki maailman hallitsijat luottaisivat Herran Sanaan, maailma olisi hyvä paikka kaikkien elää.

Jesajan kirjassa Herra sanoo: 'väärintekijä palatkoon Herran tykö'. Kun lähestymme Herraa, palaamme takaisin kotiin, siihen sydämen kotiin, mihin luonnostaan kuulumme ja missä meidän on hyvä ja turvallinen olla. Raamatun tarina tuhlaajapojan paluusta isän luo kotiin kertoo symbolisesti meistä jokaisesta. Samoin kuin tarinan isä sulkee kotiinpalaavan pojan syliinsä, niin Herrakin sulkee meidät armolliseen syliinsä, vaikka olemme rikkoneet Häntä vastaan. Siunausta!


Kuva: Pixabay

  

Suositus

Mikrosirun suunnittelija varoitti : Älä ota sirua ihosi alle !

Onko mikrosiru Ilmestyskirjan pedon luku 666 ? Kirjoitin tästä aiheesta entisessä blogissani ja kirjoitan nyt uudestaan, sillä tämä on tärke...

Luetuimmat viikon aikana