keskiviikko 3. huhtikuuta 2024

Osanotto Vantaalle

Osanottoni Vantaan kouluampumisen uhrin omaisille ja pikaista parantumista loukkaantuneille, sekä pikaista henkistä toipumista kaikille heille, jotka ovat tapauksesta järkyttyneet.

Tämä tapaus osoittaa, kuinka tärkeää evankeliumin opetus olisi lapsille. Jumalan kymmenen käskyä opettaa: 'älä tapa', ja se tarkoittaa sekä fyysistä, että henkistä tappamista. Tällainen tapaus vahingoitti muutamia oppilaita fyysisesti ja kaikkia koulun oppilaita henkisesti. Turvattomuuden tunne on varmasti nyt kaikissa kouluissa ja kaikilla kouluikäisten vanhemmilla, isovanhemmilla ja muilla läheisillä. 

Olen kirjoittanut TV:n väkivaltaohjelmien haittavaikutuksista ennenkin ja nyt olen entistä turhautuneempi siihen, että TV-ohjelmissa, elokuvissa ja lasten peleissä on niin paljon väkivaltaa. On turhaa väittää, ettei sillä olisi mitään vaikutusta nuorten lisääntyvään väkivaltaan. Lapset toimivat esimerkkien mukaisesti, se kuuluu lapsen kehitykseen ja sen vuoksi esimerkkien ei missään pitäisi olla väkivaltaan tai kiusaamiseen yllyttäviä. Vanhempien pitäisi vaatia väkivallan vähentämistä kaikista viihdettä tarjoavista lähteistä tai vähintäänkin boikotoida sellaisia. 

Yhä yleistyvämpi vanhempien asenne on kieltää kristinusko tai sen opetus lapsilta. Kristinusko on pitänyt ihmisiä oikealla tiellä ja kun sitä ei enää perheissä tai kouluissa vaalita, piru pääsee irti. Ihmiskunnalla ei ole varaa luopua Jeesuksesta ja Raamatun opetuksista, sillä siitä seuraa vain hallitsematon kaaos.

Amerikkalaisuuden ihannointi ei sovi suomalaisille ja eikä meidän kulttuuriin. Joskin sieltä tulee jotain hyvää, niin myös paljon vahingollista, kuten tämäkin tapaus osoitti. Meidän suomalaisten pitäisi arvostaa omia arvojamme enemmän kuin vieraan maan arvoja ja tapoja. Lapset saavat vääriä ideoita amerikkalaisista ohjelmista ja peleistä. Milloin tiedostetaan se, kuinka paljon lapset omaksuvat itselleen kaikkea, mitä he havainnoivat ympäristöltään. Lapsia ei suojella tarpeeksi vahingollisilta vaikutteilta ja seuraukset siitä näkyvät ikävällä tavalla. Rukoilethan lasten puolesta joka päivä ja viisautta ja selkärankaa vanhemmille, ettei lapsia päästettäisi harrastamaan kaikkia niitä asioita, mitä lasten kaverit saavat tehdä. 

Nuori viaton uhri on nyt Jeesuksen rakastavassa ja turvallisessa sylissä.


Ei läheinen arvaa, ei silmä nää,
miten lähellä on määränpää.
Joka päivä voi olla viimeinen,
joka hyvästijättö ikuinen.




Suositus

Mikrosirun suunnittelija varoitti : Älä ota sirua ihosi alle !

Onko mikrosiru Ilmestyskirjan pedon luku 666 ? Kirjoitin tästä aiheesta entisessä blogissani ja kirjoitan nyt uudestaan, sillä tämä on tärke...

Luetuimmat viikon aikana