sunnuntai 5. toukokuuta 2024

Meidät kaikki on luotu Jeesuksen omiksi


Jeesus tunsi meidät jokaisen ihmisen jo ennen syntymäämme tähän maailmaan. 

Paavali kirjoitti efesolaisille uskoville:

"Armo teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme, ja Herralta Jeesukselta Kristukselta!

Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka on siunannut meitä taivaallisissa kaikella hengellisellä siunauksella Kristuksessa, 

niinkuin hän ennen maailman perustamista oli hänessä valinnut meidät olemaan pyhät ja nuhteettomat hänen edessään, 

rakkaudessa, edeltäpäin määräten meidät lapseuteen, hänen yhteyteensä Jeesuksen Kristuksen kautta, 

hänen oman tahtonsa mielisuosion mukaan, sen armonsa kirkkauden kiitokseksi, minkä hän on lahjoittanut meille siinä rakastetussa, 

jossa meillä on lunastus hänen verensä kautta, rikkomusten anteeksisaaminen, hänen armonsa rikkauden mukaan."

- Ef 1: 2 - 7

Jumala loi Jeesuksen kautta meidät ihmiset omiksensa ja varasi meille hyvän elämän kaikkine siunauksineen. Paratiisissa Eevalta ja Aatamilta ei puuttunut mitään ja Jumala ohjasi heitä turvalliselle tielle. Synti tuli Jumalan ja ihmisten väliin ja erotti heidät - ja siinä samalla meidät kaikki jälkipolvet - eroon Jumalasta. Jeesus tuli kutsumaan meitä takaisin taivaalliseen kotiin Jumalan yhteyteen, jotta synti ei enää vangitse meitä pelkoon ja häpeään, kun Jeesus on Vapahtajamme ja turvallinen portti taivaallisen Isämme valtakuntaan. 

"Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani." 

- Joh 14: 6 - Jeesuksen sanoja 

Lapset piiloutuvat joskus, jos he ovat tehneet tietoisesti väärin vanhempiensa käskyjä vastaan. Niin piilottelivat myös Aatami ja Eeva taivaalliselta Isältä ja häpeässään he pukivat ylleen viikunanlehtiä. Aikuiset ihmiset tänään piiloutuvat epäuskon tai väärien oppien taakse, kun he pelkäävät Jumalan rangaistusta. Heillä on omassatunnossaan tieto siitä, että he ovat rikkoneet Jumalan tahtoa vastaan ja sen vuoksi he yrittävät uskotella itselleen ja muille, että Jumalaa ei ole. Ei piiloutuminen tai kieltäminen siihen auta mitään, sillä Jumala on aina ollut ja tulee ikuisesti olemaan oikeudenmukainen Kaikkivaltias, jonka katseelta kukaan ei voi piiloutua. 

Isä Jumala on rakkaus, mutta Hän on myös täydellinen pyhyys ja totuus. Isän pyhyyden vuoksi emme voi lähestyä Isää ja Hänen valtakuntaansa epärehellisenä, syntejämme salaten. Taivaan Isän pyhässä energiakentässä kaikki epäpyhä ja valhe väistämättä palaa tuhkaksi. Raamattu sanookin, ettei kukaan ihminen ole Isää nähnyt, eikä Häntä voi kukaan lähestyä - paitsi Jeesuksen armon lunastuksen kautta, joka on Isän tahto meihin nähden.

Älä jää oven ulkopuolelle, vaan astu sisälle taivaan valtakuntaan Jeesuksen portin kautta. Ehkä et osaa vielä kuvitella, millainen taivaan valtakunta on sen sisäpuolella, mutta kun otat Jeesuksen vastaan avoimin sydämin ja jätät syntisi kynnykselle kuin vanhat kuraiset kengät, annat Jeesuksen pestä jalkasi ja astut sisälle, ensimmäinen tuntemus taivaan valtakunnassa on ennen kokematon suloinen rauha, ilo ja turvallisuus. Olet tullut kotiin, jota et ennen tiennyt olevankaan. Hienoimmatkaan maalliset asunnot eivät vedä vertoja taivaan valtakunnalle, jonka saamme Jeesuksessa omistaa. Taivaan valtakunta on aina meissä, kuljemmepa missä vain. Vaikka meillä ei olisi paljon maallista omaisuutta, omistamme aina taivaan valtakunnan loppumattoman hengellisen rikkauden ja sen runsaat puutarhat, jonka hedelmät vain lisääntyvät kun niitä poimii. Taivaan valtakunnan rikkaus ei ole vain kauniita sanoja, vaan todellinen sisäinen maailma, jonka Jeesukseen luottavat saavat kokea joka päivä. Maailman uutiset ovat raastavia, mutta kun Jeesus asuu sydämessä, valo kulkee aina mukana, eivätkä maailman tapahtumat pimennä sielunmaisemaa tai toivoa. 

On turvallista tietää, että meidät luotiin alun alkaenkin Jeesuksen omiksi. Me emme siis ole tunkeilijoita Isän ja Pojan valtakunnassa, vaan me kuulumme sinne syntymäoikeuden kautta, Jeesuksen vapahtamina. Aika upeaa olla Kristus Kuninkaan tytär tai poika ! Me saamme pitää taivaan valtakunnan omanamme, kun luotamme Jeesuksen Sanaan. Siunausta ensi viikkoon!


Kuva: Pixabay

Suositus

Mikrosirun suunnittelija varoitti : Älä ota sirua ihosi alle !

Onko mikrosiru Ilmestyskirjan pedon luku 666 ? Kirjoitin tästä aiheesta entisessä blogissani ja kirjoitan nyt uudestaan, sillä tämä on tärke...

Luetuimmat viikon aikana