sunnuntai 3. maaliskuuta 2024

Nyt on aika siunata vihollista


Profeetta Habakuk näki ennustuksen sodasta ja vaikeroi näkemäänsä:

"Kuinka kauan, Herra, minun täytyy apua huutaa, ja sinä et kuule, parkua sinulle: 'Väkivaltaa!' ja sinä et auta? Minkätähden sinä annat minun nähdä vääryyttä ja itse katselet turmiota? Minun edessäni on hävitys ja väkivalta; on syntynyt riita, ja on noussut tora. Sentähden on laki heikko, ja oikeus ei tule milloinkaan voimaan. Sillä jumalaton saartaa vanhurskaan; sentähden oikeus vääristetään." - Habakuk 1: 1 - 4

Tänäänkin voimme samaistua Habakukin kirjoituksiin ja ihmettelemme, miksi oikeus ei toteudu, kun viattomat saavat kärsiä pahuuden teoista vuodesta toiseen hirvittävän sodan uhreina. Pahaa ei saada vastuuseen, vaan sen pahat teot ja vieläkin pahemmat suunnitelmat vain yltyvät. Lapset ja äidit parkuvat, eikä vihollinen välitä siitä. 

Sielunvihollinen eli perkele on saanut aikojen alusta asti jotkut ihmiset valtaansa ja työkaluikseen aiheuttamaan hävitystä ja kaaosta maailmassa. Maallinen laki on vieläkin heikko pysäyttämään sitä, kuten voimme nähdä. Naapurimaamme hirmuhallitsija on tehnyt lukuisia sotarikoksia, eikä häntä vieläkään ole saatettu maallisen oikeuden eteen. 

Jeesus opettaa rakastamaan vihollisia, mikä monelle tuntuu hyvin vaikealta ymmärtää:

"Te olette kuulleet sanotuksi: 'Rakasta lähimmäistäsi ja vihaa vihollistasi'. Mutta minä sanon teille: rakastakaa vihollisianne ja rukoilkaa niiden puolesta, jotka teitä vainoavat, että olisitte Isänne lapsia, joka on taivaissa; sillä hän antaa aurinkonsa koittaa niin pahoille kuin hyvillekin, ja antaa sataa niin väärille kuin vanhurskaillekin. 

Sillä jos te rakastatte niitä, jotka teitä rakastavat, mikä palkka teille siitä on tuleva? Eivätkö publikaanitkin tee samoin? Ja jos te osoitatte ystävällisyyttä ainoastaan veljillenne, mitä erinomaista te siinä teette? Eivätkö pakanatkin tee samoin? Olkaa siis te täydelliset, niinkuin teidän taivaallinen Isänne täydellinen on." - Matteus 5: 43 - 48

Kuinka vihollisen puolesta voi rukoilla ? Antaako rukous viholliselle enemmän voimaa tehdä lisää pahuutta? Miten me kykenemme rukoilemaan aidosta sydämestä sen puolesta, joka on tehnyt suuria vääryyksiä muita ihmisiä kohtaan ja vahingoittanut välillisesti meitäkin ?

Tämä meidän pitää aina muistaa: JUMALA TUNTEE VIHOLLISEMME. 

Jumala ei anna omaa voimaansa pahuuden väärään käyttöön, mutta meidän yhteinen rukouksemme voi puhdistaa vääryyttä pois vihollisen sydämestä. Kaukaakin katsoen voi ajaa sielunvihollista pois siitä ihmisestä, jota sielunvihollinen käyttää välineenään. Se onnistuu vain Jeesuksen nimellä ja verellä.

Eilen aamulla rukoilin diktaattorin puolesta, että sielunvihollinen poistuisi hänestä. Ajattelin rukoillessani sitä henkilöä, joka TV-uutisissa esiintyy hymyillen, vaikka käskyillänsä aiheuttaa paljon tuhoa. 

Pyhä Henki vastasi minulle: 'Hän on kaksoisolento'.

Toisin sanoen meidän rukouksemme pitää ulottua tämän valheellisen kulissin taakse pahuuden ytimeen, siihen, joka piilottelee verhon takana suojatakseen itseään ja myös hänen ympärillä oleviin apujoukkoihin. Me emme tiedä, kuinka moni hänen apureistaan toimii vapaaehtoisesti, kuinka moni painostettuina. Rukous pitää ulottaa kaikkiin näihin henkilöihin, mutta eniten päähenkilöön, joka haluaa pysyä vallassa, vaikka monet haluaisivat jo vallanvaihtoa. Kansalla ei ole todellista mahdollisuutta vaikuttaa siihen. Aistin hengessäni, että vihollinen on raudanlujan panssarin sisällä, mutta Jumalan voima on sitäkin suurempi. Jumala murtautuu muurienkin läpi.

Nyt on oikea hetki rukoilla, että sielunvihollinen väistyisi Kristuksen nimen tähden ja jättäisi tämän ihmisen Herran rauhaan. Jumala voi muuttaa ihmisen, tehdä ihmisestä uuden, paremman luomuksen. Meidän järkemme ei sitä ymmärrä, mutta Jumalan Sana ja todelliset muutokset ihmisissä todistavat siitä meille joka päivä ympäri maailmaa, että Jumalalla on voima muuttaa ihmisiä. Hän on vapauttanut ihmisiä vihan orjuudesta, epäjumalista, ahneudesta, riippuvuuksista ja rikoskierteistä, puhdistanut langenneita naisia ja miehiä sadointuhansin tässä ajassa ja vielä enemmän koko historian aikana. Tämäkin diktaattori on vain ihminen, luotu, johon Jumalan voima ja ääretön rakkaus voi tehdä parannuksen, kuten keneen tahansa muuhunkin Jumalan luomaan ihmiseen. Meidän uskovien täytyy vain rukoilla sitä ahkerasti.

Eräästä ennen niin vihaisesta kapteenista ja kartanonomistajasta historian kirjat kertovat: 'Hän oli Herran hengen hillitsemä'. Ennen tunnettiin ja tunnustettiin Herran tekojen voima jokaisessa suomalaisessa kodissa ja myös julkisessa keskustelussa. Niin pitäisi olla tänäänkin, että Jumalalle annettaisiin kunnia Hänen hyvistä teoistaan. 

Sinun rukouksellasi on merkitystä, että arvokkaat ihmiselämät säästyisivät jatkossa ja jälleenrakennus ja rauhan aika voisi alkaa hyökkäyksen kohteena olevassa maassa. Meidän rajamme ovat yhteiset vihollisen kanssa, joten meillä on moraalinenkin velvollisuus rukoilla rauhan puolesta ja sen hallitsijan puolesta, jota sielunvihollinen pitää nyt tiukassa otteessaan. Hän itse ei tiedä olevansa perkeleen otteessa, mutta me uskovat näemme sen ja meillä on mahdollisuus ajaa se ulos, jos rukoilemme sitä yhdessä ja Jeesuksen nimessä joka päivä. Älä pelkää turvautua Jumalan suureen voimaan ja viisauteen. Jumala toimii aina oikein, eikä vihollisen puolesta rukoileminen pahenna koskaan tilannetta, vaan päinvastoin. Jeesus sanoi: 'Usko ja toivo ja rakkaus. Ja suurin niistä on rakkaus." Jumalan rakkaus voittaa vihan.


Kuva: Pixabay


Suositus

Mikrosirun suunnittelija varoitti : Älä ota sirua ihosi alle !

Onko mikrosiru Ilmestyskirjan pedon luku 666 ? Kirjoitin tästä aiheesta entisessä blogissani ja kirjoitan nyt uudestaan, sillä tämä on tärke...

Luetuimmat viikon aikana