keskiviikko 27. maaliskuuta 2024

Mistä voi tietää, onko ilmestyksen Jeesus oikea Jeesus

Jotkut uskovat ovat kertoneet nähneensä Jeesuksen ja enkeleitä, siitä on todistajia ollut hengellisissä TV-ohjelmissa ja kirjoissa. Olen myös itse nähnyt Jeesuksen kasvot olohuoneessani ja kuullut enkeleiden laulua bussimatkalla, sekä kuullut enkelin sanovan nimeni. Tällaiset kokemukset ovat uskoville luonnollisia, mutta uskottomien tähden niitä nimitetään yliluonnollisiksi ilmestyksiksi.

Raamatussa on useita kertomuksia siitä, kun ihmiset ovat kohdanneet enkeleitä. Paavali (aiemmin Saul) kohtasi Jeesuksen matkallaan Damaskoon ja kirjoitti siitä tapauksesta:

"Luulin minäkin, että minun tuli paljon taistella Jeesuksen, Nasaretilaisen, nimeä vastaan, ja niin minä teinkin Jerusalemissa. Paljon pyhiä minä suljin vankiloihin, saatuani ylipapeilta siihen valtuuden, ja kun heitä tapettiin, annoin minä ääneni sen puolesta. 

Ja kaikkialla synagoogissa minä usein koetin rankaisemalla pakottaa heitä herjaamaan Jeesusta, ja menin niin pitkälle vimmassani heitä vastaan, että vainosin heitä aina ulkomaan kaupunkeihin saakka. 

Kun näissä asioissa matkustin Damaskoon ylipappien valtuudella ja suostumuksella, näin minä, oi kuningas, tiellä keskellä päivää taivaasta valon, auringon paistetta kirkkaamman, leimahtavan minun ja matkatoverieni ympärillä, ja me kaaduimme kaikki maahan, ja minä kuulin äänen sanovan minulle hebreankielellä: 

'Saul, Saul, miksi vainoat minua? Työläs on sinun potkia tutkainta vastaan.' 

Niin minä sanoin: 'Kuka olet, herra?'

Ja Herra sanoi: 'Minä olen Jeesus, jota sinä vainoat. Mutta nouse ja seiso jaloillasi; sillä sitä varten minä olen sinulle ilmestynyt, että asettaisin sinut palvelijakseni ja sen todistajaksi, että mitä varten sinä olet minut nähnyt, niin myös sen, mitä varten minä sinulle vastedes ilmestyn. Ja minä pelastan sinut sekä oman kansasi että pakanain käsistä, joitten tykö minä sinut lähetän avaamaan heidän silmänsä, että he kääntyisivät pimeydestä valkeuteen ja saatanan vallasta Jumalan tykö ja saisivat uskomalla minuun synnit anteeksi ja perintöosan pyhitettyjen joukossa.' "

- Apostolien teot 26: 9 - 18 

Paavali ei tunnistanut Jeesusta, koska hänellä ei ollut vielä itsellään Pyhää Henkeä. Tämä kertomus myös todistaa Jeesuksen suuresta armosta. Hän voi käyttää ketä tahansa ihmistä ja muokata ihmisestä taivaskelpoisen. Paavali kirjoitti siitä korinttolaisille:

"Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut." - 2. Kor 5: 17

  • Edellisessä jakeessa ei sanota: 'joka uskoo Kristukseen' vaan joka 'on Kristuksessa'. Siinä on tietty ero. Teoreettinen usko ei riitä pelastukseen, vaan uskovan täytyy etsiä syvempää läheisyyttä Jeesukseen, joka vahvistetaan Pyhän Hengen vuodatuksella, josta olen ennenkin kirjoittanut. 

Paavali varoittaa eksyttäjistä:

"Sillä semmoiset ovat valheapostoleja, petollisia työntekijöitä, jotka tekeytyvät Kristuksen apostoleiksi. Eikä ihme; sillä saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi. Ei ole siis paljon, jos hänen palvelijansakin tekeytyvät vanhurskauden palvelijoiksi, mutta heidän loppunsa on oleva heidän tekojensa mukainen." - Kor 11: 13 - 15

Edellisessä kerrotaan, että saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi. Jos siis kohtaamme enkelin tai Jeesuksen ilmestyksen, mistä voimme tietää, onko kyseessä Jumalan enkelit ja aito Herramme Jeesus Kristus?

Olen seurannut hengellisiä ohjelmia ja kirjoituksia, joissa näistä kohtaamisista todistetaan, tarkkaillen, puhuvatko he totta ja ovatko he kohdanneet aidon Jeesuksen. Tietyistä asioista aitouden voi tunnistaa. Täytyy kuunnella tarkasti, miten todistajat kuvaavat Jeesuksen olemusta.

Olen kuullut esimerkiksi tällaisia todistuksia Jeesuksen olemuksesta:

  • 'Jeesuksen silmät olivat palavat'
  • 'näin kirkkaan valon, mutta en nähnyt Jeesuksen kasvoja'
  • 'näin valkeat vaatteet ja miekan'
  • 'näin haavat hänen käsissään ja jaloissaan'
  • 'näin ruskeat hiukset, mutta en nähnyt hänen kasvojaan'

Uskallan väittää, ettei kukaan noista edellä mainituista todistajista nähnyt aitoa Jeesusta, tai jotkut noista eivät ehkä nähneet ilmestystä lainkaan. Perustelen sen sillä, että he jättivät mainitsematta Jeesuksen Hengen olemuksen, joka on hyvin vaikuttavaa kokea. Jeesus myös näyttää kasvonsa avoimesti uskovalle, silloin kun Hän ilmestyy. Miksi Hän piiloutuisi valon tai sumun taakse? Jeesus näyttäytyi opetuslapsille ristinkuolemansa jälkeen. Jeesus on sama eilen, tänään ja huomenna ja mikään ei ole pelkkää historiaa, kun puhutaan Jeesuksen yhteydestä uskoviin. Kaikki, mitä tapahtui noin kaksituhatta vuotta sitten Jeesuksen opetuslapsille, voi tapahtua tänäänkin uskoville.

Jeesusta ei voi täysin tunnistaa sielunvihollisen huiputuksesta, jos uskovalla ei ole omassa hengessään Jeesuksen lähettämää Pyhää Henkeä. 

Ihmisen kantama Pyhä Henki tunnistaa Jeesuksen Hengen.

Sielunvihollinen voi matkia Jeesuksen ulkomuotoa ja vaatetusta, mutta se ei voi koskaan matkia Jeesuksen Hengen olemusta, sillä vihollisella itsellään ei ole samaa hengen olemusta kuin Kristuksella. Tässä kolme Jeesuksen Hengen piirrettä, joita sielunvihollinen ei voi matkia:

1. VALO

Sielunvihollinen ei voi ilmestyä samanlaisessa valossa kuin Kristus, sillä se on pimeyden herra. Se yrittää kyllä tekeytyä valkeuden enkeliksi monin eri tavoin, mutta se ei ole sama asia kuin Jeesuksen valo. Jeesuksen valo ei ole auringonkeltaista valoa, vaan täysin puhdasta ja valkoista valoa, joka säteilee Hänen puhtaasta energiasta. Sellainen puhdas, kirkas valo ei voi tulla likaisesta olennosta.

2. LEMPEYS  JA  RAKKAUS

Sielunvihollisessa ei ole sellaista lempeyttä kuin Jeesuksessa, jonka uskova voisi hengessään vaistota, vaikka sielunvihollinen puhuisi kuinka kauniita sanoja. Sielunvihollisen ja sen demonien olemus on kylmä ja rakkaudeton. Jeesuksen Henki säteilee ääretöntä lempeyttä ja rakkautta, joka tekee ihmisen onnelliseksi, vaikka Hän ei sanoisi sanaakaan.

3. KUNNIA  JA  VIATTOMUUS

Sielunvihollinen yrittää saada ihmisen kumartamaan itseään lupaamalla maat ja taivaat, jos ihminen alistuu sen tahtoon. Se käyttää usein rahaa välineenään saadakseen ihmisen koukkuunsa ja siksi Jeesus sanoi, ettei ihminen voi palvoa sekä mammonaa että Herraa. Sielunvihollisen olemuksessa ei kuitenkaan ole sellaista korkea-arvoisuutta, joka saisi ihmisen polvistumaan sen edessä. Jeesuksen ilmestyksen edessä ihminen polvistuu - ainakin sydämessään - sillä uskovan sydän nöyrtyy Jeesuksen täydellisen puhtauden edessä ja haluaa tehdä parannusta. Kun tapaamme Jeesuksen kasvoista kasvoihin, oma epätäydellisyytemme paljastuu, myös meille itsellemme, vaikka olisimme kuinka yrittäneet elää hyvin ja uskossa. Jeesuksen täydellinen viattomuus koskettaa syvästi ja saa katumaan, että olemme Häntä epäilleet hetkeäkään. Raamatussa sanotaan, että kaikkien luotujen täytyy polvistua Herramme edessä. Nöyryyden tunne on ensimmäinen silloin kun Jeesuksen kohtaa, eikä Hän siihen painosta, vaan se tulee ihmiseltä luonnostaan. Epätäydellisyyden täytyy polvistua täydellisyyden edessä. Jeesuksen kohtaamiseen voi liittyä liikutuksen ja onnen kyyneleitä, tai suurta iloa ja kiitollisuutta. Jeesus ei jätä ketään kylmäksi.

JEESUKSEN ULKONÄÖSTÄ

Taiteilijat ovat jo kauan aikaa kuvanneet Jeesuksen ulkomuotoa komeana, ruskeatukkaisena nuorena miehenä, niin kuin tässäkin blogissa on hänestä taiteilijoiden tekemiä kuvia. Jeesuksen kauneus on kuitenkin enemmän edellä mainituissa Hengen ominaisuuksissa; äärettömässä puhtaudessa ja rakkaudessa. Ehkä Jeesus oli maan päällä eläessään tummatukkainen, mutta taivaassa Hän on erilainen. Johanneksen ilmestys kertoo Jeesuksen hiuksista ja silmistä:

"Ja hänen päänsä ja hiuksensa olivat valkoiset niinkuin valkoinen villa, niinkuin lumi, ja hänen silmänsä niinkuin tulen liekki.."  - Johanneksen ilmestys 1: 14

En ole koskaan kuullut, että Jeesuksen nähneet nykyajan ihmiset olisivat kuvanneet Hänen hiuksiaan valkoisiksi. Kun näin Jeesuksen kasvot olohuoneessani, hänellä oli pörröinen hiuspilvi pään ympärillä, todellakin kuin valkoista villaa. Sillä hetkellä Hänen silmänsä olivat lempeät ja viattomat, kuin karitsan silmät. Silloin kun näin Hänet, en muistanut tuota edellä mainittua Raamatun kohtaa, vaan se tuli jälkikäteen mieleeni ja vahvisti minulle, että näin oikean Jeesuksen.

ENKELEISTÄ

Enkelikokemuksista on kirjoitettu paljon kirjoja, mutta kaikki enkelikokemukset eivät ole Jumalasta. Eräs kirjailija kertoi, että enkelit olisivat pieniä, tai ihmisen kokoisia ja -näköisiä erilaisia persoonia, joilla on erilaiset luonteet. Suhtaudun siihen kirjaan epäillen ja kirjassa oli myös muita epäjohdonmukaisuuksia, eikä siinä kerrottu Jeesuksesta juuri mitään. Joissakin enkelikirjoissa on myös mainittu enkelien sellaisia nimiä, joita ei ole Raamatussa mainittu ja sekin on epäilyttävää. 

Raamattu kertoo uutta Jerusalemia vartioivan enkelin pituusmitaksi 85,5 metriä, mutta yhdessä Raamatun kohdassa on mainittu myös lapsen näköinen enkeli. Raamatun mukaan enkeleissä on myös Jumalan sotajoukkoja, jotka taistelevat pahan voimia vastaan. Ainakin sen me tiedämme, että Jumala lähettää enkeleitä moniin erilaisiin tehtäviin ja he ovat palvelevia henkiä. Silloin kun enkeli sanoi minun nimeni, se kuulosti määrätietoiselta, ihan kuin armeijan kutsunnoissa. Raamatussa sanotaan, että me olemme nimeltä kutsuttuja. Silloin kun kuulin enkelien kuorolaulua, he lauloivat: 'Pyhä, Pyhä, Pyhä..' loputtomasti ja siinä oli korkeaa iloa mukana. Sekin enkelien tapa on Raamatussa kerrottu. Olen kuullut myös muuta enkelien laulua, jonka säveltä en tunne, he lauloivat minusta, ikään kuin kertoen minusta Jumalalle. 

Jos ei ole varma, oliko omassa enkelikokemuksessa kyseessä oikea Jumalan enkeli, on hyvä etsiä Raamatun Sanasta jotain sen kokemuksen tueksi, ovatko enkelit ennenkin toimineet samoin. 

VALO IHMISESSÄ

Vuorisaarnassa Jeesus varoitti vääristä profeetoista: 

"Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammastenvaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevaisia susia. Heidän hedelmistään te tunnette heidät. Eihän orjantappuroista koota viinirypäleitä eikä ohdakkeista viikunoita? Näin jokainen hyvä puu tekee hyviä hedelmiä, mutta huono puu tekee pahoja hedelmiä." - Matteus 7: 15 - 17

Hyviä hedelmiä ovat mm. rakkaus, armahtavaisuus, lempeys ja kärsivällisyys. Huonoja hedelmiä ovat mm. viha, tuomitsevuus ja kiivaus, kuten Jeesus nimitti heitä raateleviksi susiksi. Me kaikki olemme lukeneet uutisia tai nähneet dokumentteja tällaisista susista, jotka ovat pukeutuneet lampaiksi ja ovat perustaneet ihmisarvoa vahingoittavia yhteisöjä ja oppeja. Valitettavasti näiden susien takia uskottomat epäilevät myös kilttejä lampaita, eivätkä uskalla luottaa heidän ilosanomaansa Jeesuksesta.

Paitsi hedelmistä, niin myös valosta tunnistamme sen, joka opettaa ja todistaa Herran tahdon mukaan. Jos valon ihminen on nähnyt Jeesuksen tai enkeleitä, hänen todistuksensa on totta. 

Jeesus opetti Vuorisaarnassa:

"Te olette maailman valkeus. Ei voi ylhäällä vuorella oleva kaupunki olla kätkössä; eikä lamppua sytytetä ja panna vakan alle, vaan lampunjalkaan, ja niin se loistaa kaikille huoneessa oleville. Niin loistakoon teidän valonne ihmisten edessä, että he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät teidän Isäänne, joka on taivaissa." - Matteus 5: 14 - 16

Valkeus ei edellisessä tarkoita vain ihmisen kivaa ja sädehtivää persoonaa, sillä uskottomillakin voi olla sellainen luonne. Eikä se tarkoita ainoastaan hyviä tekoja, sillä niitäkin voivat uskottomat tehdä. Valkeudella tarkoitetaan uskovia ihmisiä joilla on Pyhä Henki, eli Herran lähettämä valkeus sydämessään. Sen vuoksi kiitos heidän hyvistä teoistaan kohdistetaan aina Jumalalle. Tuo Jeesuksen opetus myös kertoo siitä, että Pyhää Henkeä ei anneta piilotettavaksi, vaan hyödyksi muillekin, sekä uskoville että uskottomille. Se, miten Pyhän Hengen lahjaa käytetään, on sitten usein ihmisen persoonaan liittyvää. Joka on hyvä puhumaan, hän puhukoon Jeesuksesta. Joka on hyvä kirjoittamaan, hän kirjoittakoon Jeesuksesta. Jolla on ylimääräistä rahaa, käyttäköön sitä heikompien hyväksi. Joka osaa laulaa, laulakoon Jeesuksen kunniaksi. Jolla on tekevät kädet, tehkööt Jumalan työtä käsillään. Jumalan työtä on paljon erilaista ja kaikki on arvokasta.

Uskova, jolla on Pyhä Henki, tunnistaa aika nopeasti, kenessä uskovassa on Pyhä Henki ja kenessä ei ole. Sen kuulee toisen uskovan puheesta ja näkee asenteista. Niillä, joilla ei vielä Henkeä ole, voi usko olla ehkä innokasta, mutta ei ole vielä saanut sisäistä valoa. Jolla on Pyhä Henki, hän ei koskaan kyllästy Raamatun Sanaan, vaan Sana on hänelle aina tuoretta ja virkistävää, sillä Pyhä Henki tuntee sanan voiman. Aistin sellaisissa ihmisissä, joissa ei ole Pyhää Henkeä, jonkinlaista 'tunkkaisuutta' hengessä, jota he itse eivät ehkä tiedosta. Se on vertauskuvallisesti kuin sielun huoneesta ei olisi pitkään aikaan ikkunaa avattu ja raikasta ilmaa ei olisi päässyt sisään. Se raikas ilma on tietysti valon Kristus. Sellainen usko ehkä tuntee Sanan, mutta Sana ei hänessä elä niin kuin se voisi elää.

Yksi syy tavoitella Pyhän Hengen vuodatusta, on se, ettei meitä eksytettäisi väärillä todistuksilla. Tärkein syy on kuitenkin se, ettei ilman Pyhän Hengen vuodatusta voi pelastua. Jeesus sanoi, että 'etsivä löytää', joten varmasti voit löytää ja saada Pyhän Hengen vuodatuksen, jos sitä ahkerasti etsit Sanasta ja seurakunnasta ja hiljaa kärsivällisesti odotat. Siunausta.


Tavoitteemme on tuntea Jeesus kasvoista kasvoihin.



Suositus

Mikrosirun suunnittelija varoitti : Älä ota sirua ihosi alle !

Onko mikrosiru Ilmestyskirjan pedon luku 666 ? Kirjoitin tästä aiheesta entisessä blogissani ja kirjoitan nyt uudestaan, sillä tämä on tärke...

Luetuimmat viikon aikana