sunnuntai 24. maaliskuuta 2024

Jeesus lohduttaa ja koskettaa ihan oikeasti

 "Kiitetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, laupeuden Isä ja kaiken lohdutuksen Jumala, joka lohduttaa meitä kaikessa ahdistuksessamme, että me sillä lohdutuksella, jolla Jumala meitä itseämme lohduttaa, voisimme ilahduttaa niitä, jotka kaikkinaisessa ahdistuksessa ovat.

Sillä samoin kuin Kristuksen kärsimykset runsaina tulevat meidän osaksemme, samoin tulee meidän osaksemme myöskin lohdutus runsaana Kristuksen kautta."

- Paavalin 2. kirje korinttolaisille 1: 3 - 5

Paavali jatkaa kirjoitusta, kuinka Jumala pelasti heidät hengenvaarasta:

"Sillä me emme tahdo, veljet, pitää teitä tietämättöminä siitä ahdistuksesta, jossa me olimme Aasiassa, kuinka ylenpalttiset, yli voimiemme käyvät, meidän rasituksemme olivat, niin että jo olimme epätoivossa hengestämmekin, ja itse me jo luulimme olevamme kuolemaan tuomitut, ettemme luottaisi itseemme, vaan Jumalaan, joka kuolleet herättää.

Ja hän pelasti meidät niin suuresta kuolemanvaarasta, ja yhä pelastaa, ja häneen me olemme panneet toivomme, että hän vielä vastakin pelastaa, kun tekin autatte meitä rukouksillanne, että monesta suusta meidän tähtemme kohoaisi runsas kiitos siitä armosta, joka on osaksemme tullut."

Paavalin 2. kirje korinttolaisille 1: 8 - 11

Miten Jumala meitä lohduttaa? Jumala lohduttaa meitä Raamatun Sanan kautta ja siunauksin ja lupauksin. Kun rukouksessa pyydämme rauhaa Jeesuksen nimen tähden, me saamme sen jos otamme sen luottavaisesti vastaan. Jeesuksen rauha on pysyvää sielunrauhaa, eikä vain kertakokemus, silloin kun uskomme saaneemme armon Jeesuksen veren kautta. Huolien keskellä saamme myös rukouksen ja ehtoollisen kautta toisenlaista rauhaa, etteivät huolet pimentäisi meiltä toivoa ja voisimme rauhallisesti suhtautua elämän tuomiin haasteisiin. Kun mieli on rauhallisempi, ongelmia on helpompi käsitellä. 

Jeesus koskettaa. Yksi Jeesuksen kosketus on Pyhän Hengen vuodatus - tai millä termillä sitä tapahtumaa halutaankaan nimittää. Se tarkoittaa sitä, että voit tuntea ihan fyysisenä tuntemuksena kuin lämmintä öljyä valutettaisiin päähäsi ja olkapäille. Sellaista kokemusta ei kukaan voi itse kuvitella tai aiheuttaa, se koetaan Jumalan yliluonnollisena tekona. Itselleni se oli syvästi koskettavaa, että Jumala ihan oikeasti kosketti minua. Pyhän Hengen vuodatus annetaan niille, jotka etsivät yhteyttä Jumalaan, mutta sillä on suurempikin merkitys kuin hetkellinen lohduttaminen. Kuka tahansa uskova voi kokea Pyhän Hengen vuodatuksen, se ei liity ihmisen omiin ansioihin, vaan Jumalan armoon, joka on lupauksena annettu kaikille, jotka uskovat Jeesukseen ja haluavat seurata Häntä. 

Jeesus on koskettanut minua pari kertaa muullakin tavalla. Äitini kuoleman jälkeen hän 'peitteli' minut makuuhuoneeni sängyssä, kuten itse olin peitellyt äitiäni kun hän makasi sairaalaan sängyssä. Peitto ei oikeasti silloin liikkunut, mutta tunsin kehossani Jeesuksen kädet, jotka liikkuivat ympärilläni kuten Hän olisi minua peitellyt nukkumaan. En ollut unessa, vaan vielä hereillä, koska oli kuuma kesäyö ja sen vuoksi minulla ei ollut silloin peittoa päälläni. Uskon, että joku muukin on kokenut Jeesuksen kosketuksen surun hetkellä.

Kolmannen kerran Jeesus ihan yllättäen kosketti minun kättäni. Istuin silloin ruokapöydän ääressä ja olin huolissani jostakin asiasta. Tunsin Jeesuksen lämpimän käden, kun Hän otti minua oikeasta kädestäni kiinni, aivan kuten Isä ottaa lastaan kiinni kädestä, ettei tämä eksyisi. Se oli hyvin liikuttava osoitus siitä, että Hän oli kanssani siinä hetkessä ja lohdutti huolien keskellä. Se on ihanaa huolenpitoa.

Sinäkään et ole koskaan yksin, jos luotat Jeesuksen rakkauteen. Hän kuulee sinua ja auttaa sinua voittamaan elämän haasteet ja surut. Hän lohduttaa sinua lempeästi ja antaa levon. Siunausta.


Raamatussa uskovia verrataan lampaisiin. 
Se on vertaus, että Hyvä Paimen Jeesus paimentaa, auttaa ja lohduttaa meitä rakkaudella
kaikissa elämän vaiheissa. Lampaat seuraavat luottavaisesti paimenta ja
kuulevat paimenen äänen, kuten me uskovat seuraamme Jeesusta ja kuulemme Hänen äänensä.

Suositus

Mikrosirun suunnittelija varoitti : Älä ota sirua ihosi alle !

Onko mikrosiru Ilmestyskirjan pedon luku 666 ? Kirjoitin tästä aiheesta entisessä blogissani ja kirjoitan nyt uudestaan, sillä tämä on tärke...

Luetuimmat viikon aikana