keskiviikko 27. syyskuuta 2023

Herra puhdistaa sydämen

Mistä tulevat ihmissydämeen kateus, itsekkyys, ahneus, vahingonilo, ylpeys, kovuus, viha ja katkeruus ? Eihän ihmisen kuuluisi olla sellainen, sisältä mätä, joka vahingoittaa oman lajinsa edustajia. 

Syypää kaikkeen sydämen likaan on se sama kiero käärme, joka viekoitteli Eevan ja Aatamin vastustamaan Jumalan käskyä ja sen johdosta heidät karkoitettiin pois ihanasta Paratiisista. Käärme on osuva vertauskuva sielunvihollisesta ja Paratiisin kaltainen auvo on vertauskuva ihmisen ja Jumalan välisestä rakkaudesta, kunnioituksesta ja luottamuksesta, jonka seurauksena on siunattu elämä. 

Jos rakastat Jumalaa, rakastat myös itseäsi oikealla tavalla. Se ei ole kerskailua tai ylpeyttä, ei omavanhurskautta eikä turhamaisuutta. Jumalan rakkaudesta virtaa meihin elämän alkuvoimaa sen puhtaimmassa muodossa. Jumalan rakkaus polttaa kuin tuli pois kaiken sen pahan, jonka myrkkykäärme on sieluumme istuttanut. Ei mikään muu ole elämässä niin tärkeää, kuin olla sovinnossa Luojansa kanssa. 

Jeesuksen armoverellä puhdistettu sielu voi hyvin, se liitelee kuin lintunen vapaana ja iloitsee suloisesta rauhasta, vaikka maailma ympärillä kuohuu. Elämän haasteet voivat olla edelleen olemassa, mutta ne on helpompaa kohdata, kun sydämessä on vakaa luottamus siihen, että Jeesus kannattelee kaikkien esteiden yli. Jeesus tekee myös ihmeitä, kun Häneen luottaa ja väsymättä rukoilee apua ja kiittää. 

Ota sinäkin vastaan suloinen viaton Jeesus, joka kärsi puolestasi, jotta saisit olla vapaa nyt ja aina. Runsaasti Herran siunausta ja rauhaa sinulle 💗

"Herra Jumala on aurinko ja kilpi;
Herra antaa armon ja kunnian,
ei hän kiellä hyvää niiltä, jotka nuhteettomasti vaeltavat.
Herra Sebaot, autuas se ihminen, joka sinuun turvaa!"

Psalmi 84: 12 - 13


kuva: Pixabay


Suositus

Mikrosirun suunnittelija varoitti : Älä ota sirua ihosi alle !

Onko mikrosiru Ilmestyskirjan pedon luku 666 ? Kirjoitin tästä aiheesta entisessä blogissani ja kirjoitan nyt uudestaan, sillä tämä on tärke...

Luetuimmat viikon aikana