sunnuntai 19. toukokuuta 2024

Jos kirkko maallistuu, se ei tarjoa enää vaihtoehtoa

Muutamissa saarnoissa on viime vuosina kuultu näitä sanoja: 'me emme saa erotella meitä kristittyjä ja muuta maailmaa toisistaan'. Tämä voi kuulostaa tasa-arvoon pyrkimiseltä, mutta ei se sitä ole. Se on kirkon pyrkimystä maallistumiseen, niin että Jeesuksen opetukset asetetaan toisarvoisiksi ja mielistellään mieluummin muita maailman aatteita ja näkemyksiä. Maailmassa on tuhansia erilaisia näkemyksiä ja aatteita, mm. poliittisia ja uskonnollisia, ja muita näkemyksiä. Ei mikään muu aate maailmassa kumartele muita aatteita niin kuin kristillinen kirkko pyrkii nyt kumartelemaan joka ilmansuuntaan. On eri asia toivottaa kaikki ihmiset tervetulleiksi kirkkoon, kuin toivottaa kaikki erilaiset aatteet tervetulleiksi kirkkoon. Niillä on keskenään suuri ero, kun asiaa tarkemmin ajattelee.

Se, mitä Jeesus meille ilmaiseksi tarjoaa, on ainutlaatuisen arvokasta. 

Sellaista aarretta ei tarjoa mikään muu uskonto, oppi tai aate maailmassa. Jeesus antaa sellaista sielunrauhaa, iloa ja vapautta, jota moni rauhattomana etsii, mutta usein vääristä paikoista. Jos kirkko ei ole uskollinen Jeesukselle, ihmisiltä jäävät nämä Jeesuksen tarjoamat arvokkaat sielun aarteet löytämättä. Kirkon tehtävä on tarjota raikas vaihtoehto maailmalliselle elämälle, jossa moni eksyy ja masentuu. Raikkaus ei tule siitä, että nöyristellään joka suuntaan, vaan siitä, että kristillisellä kirkolla on selkeä suunta seurata rakkaan Jeesuksen jalanjälkiä. Kirkon ei pidä luulla olevansa viisaampi kuin Jeesus, sillä ihminen ei kykene suurempaan viisauteen kuin Jumala. Nöyristelyllä ja takinkäännöillä ei saavuta kenenkään kunnioitusta. Vaikka kristittyjä ja Jeesusta pilkataan, niin moni arvostaa sellaista kristittyä, joka elää itse kuten saarnaa ja pysyy vakaumuksessaan. Vain elämällä todeksi Jeesuksen opetuksia, me pysymme oikealla tiellä ja voimme olla valonnäyttäjiä eksyneillekin.

Mitä tarkoittavat käsitteet maailmallinen elämä ja kristityn elämä.

Kristityn elämä noudattaa Jeesuksen opetuksia. Moni uskova on ensin kokenut maailmallisen elämän, mikä tarkoittaa elämää ilman Jumalaa. Uskoon tulon jälkeen elämäntavat ja näkemys maailmasta muuttuvat radikaalisti. Maailmallinen elämä ei enää sen jälkeen houkuttele, koska uskova on saanut armon ja Totuuden Hengen valaisemaan tietä. Kun puhumme maailmallisista ihmisistä, puhumme ihmisistä, jotka eivät ole vielä löytäneet yhteyttä Jeesukseen. Sen vuoksi tämä jaottelu maailmalliseen ja kristityn elämään on olemassa. Siinä jaottelussa ei ole mitään väärää, eikä se syrji ketään. Kuka tahansa on tervetullut seuraamaan Jeesusta milloin tahansa, se on vapaaehtoinen valinta. Seurakunnan ovet ovat avoinna kaikille ja Jeesus kärsi ristillä kaikkien syntisten puolesta, jotta mahdollisimman moni pelastuisi.

Jokainen ihminen on tavallaan ristiinnaulinnut Jeesuksen, sillä Hänen haavansa on lyöty meidän kaikkien syntien vuoksi. Jos me häpeämme Jeesusta, me häpeämme silloin itseämme, meissä jokaisessa olevaa Luojan luomaa Aatamia ja Eevaa, joille luotiin ihana Paratiisi asuttavaksi ja josta ei mitään puuttunut. Aatamin ja Eevan tavoin mekin olimme tottelemattomia ja saimme häädön onnen tyyssijasta. Aito usko Jeesukseen jättää häpeän taakseen ja palaa takaisin kotiin Isän ja Pojan luo, joiden tahtoa seuraten ei mitään tärkeää meiltä puutu. 

Monet kristityt toimivat työpaikoilla, sukulaissuhteissa ja naapurustoissa ei-kristittyjen kanssa sulassa sovussa. Useimmat kristityt eivät hyljeksi tai halveksu ketään, jolla on erilainen vakaumus, sillä kuten sanottu; moni kristitty on itsekin elänyt maailmallista elämää ennen kuin on saanut kutsun Jeesuksen luo. Ennemminkin taitaa olla toisin päin, että kristittyjen seuraa kartetaan ennakkoluulojen vuoksi. Ehkä siinä on yksi syy kirkon maallistumiseen, että kirkko on alkanut häpeämään Jeesusta, jota maailma arvostelee yhä laajemmin. 

Jeesus sanoo maailman vihasta:

"Jos maailma teitä vihaa, niin tietäkää, että se on vihannut minua ennen kuin teitä. Jos te maailmasta olisitte, niin maailma omaansa rakastaisi; mutta koska te ette ole maailmasta, vaan minä olen teidät maailmasta valinnut, sentähden maailma teitä vihaa.

Muistakaa se sana, jonka minä teille sanoin: 'Ei ole palvelija herraansa suurempi'. Jos he ovat minua vainonneet, niin he teitäkin vainoavat; jos he ovat ottaneet vaarin minun sanastani, niin he ottavat vaarin teidänkin sanastanne. 

Mutta kaiken tämän he tekevät teille minun nimeni tähden, koska he eivät tunne häntä, joka on minut lähettänyt. Jos minä en olisi tullut ja puhunut heille, ei heillä olisi syntiä; mutta nyt heillä ei ole, millä syntiänsä puolustaisivat. Joka vihaa minua, se vihaa myös minun Isääni.  

Jos minä en olisi tehnyt heidän keskuudessaan niitä tekoja, joita kukaan muu ei ole tehnyt, ei heillä olisi syntiä; mutta nyt he ovat nähneet ja ovat vihanneet sekä minua että minun Isääni. Mutta se sana oli käyvä toteen, joka on kirjoitettuna heidän laissaan: 'He ovat vihanneet minua syyttä'.

Mutta kun Puolustaja tulee, jonka minä lähetän teille Isän tyköä, totuuden Henki, joka lähtee Isän tyköä, niin hän on todistava minusta. Ja te myös todistatte, sillä te olette alusta asti olleet minun kanssani."

- Johannes 15: 18 - 27

Jeesus sanoo ihanasti: '.. sillä te olette alusta asti olleet minun kanssani'. Jeesus tarkoittaa tällä enemmän kuin silloisia opetuslapsia, Hän tarkoittaa kaikkia meitä uskovia, jotka palaamme takaisin Hänen luokseen, jonka kautta meidät luotiin tähän maailmaan.

Jokaisen kristityn ja kristillisen kirkon on muistettava, että kun maailma meitä vihaa, he oikeastaan vihaavat Jumalaa. Jumalaan he eivät uskalla kohdistaa vihaansa, vaan he kohdistavat vihansa meitä uskovia kohtaan. Maailman vihan alkulähde on sielunvihollinen, eli saatana, joka itse on Jumalan vihollinen. Se käännyttää ihmisiä viatonta Jeesusta vastaan ilman mitään syytä. Lopulta se tulee häviämään ja katoamaan maailmasta, mutta vielä se saa villitä maailmaa jonkin aikaa. Uskovan ei tarvitse sitä pelätä, sillä Jeesus on Kuninkaiden Kuningas, joka on jo voittanut maailman Golgatan ristin kautta. Sitä voittoa ei kukaan voi ottaa pois. Ole sinäkin voittajan puolella ja Hänelle uskollinen, niin pelastut. Siunausta.


Jeesus ennen ristiinnaulitsemista rukoili meidän puolestamme. Kuva: Pixabay.


Suositus

Mikrosirun suunnittelija varoitti : Älä ota sirua ihosi alle !

Onko mikrosiru Ilmestyskirjan pedon luku 666 ? Kirjoitin tästä aiheesta entisessä blogissani ja kirjoitan nyt uudestaan, sillä tämä on tärke...

Kuukauden luetuimmat