sunnuntai 28. tammikuuta 2024

Miten voi saada Pyhän Hengen voitelun

Pyhän Hengen voitelu on uskovalle tärkeä asia saavuttaa, sillä ilman sitä ei saa Jeesuksen rauhaa eikä pyhitystä. Ilman pyhitystä Jeesus ei tunne meitä ominaan, eikä meillä siten olisi pelastusta, eikä aitoa yhteyttä elävään Jeesukseen.

Jeesus sanoi:

"Totisesti, totisesti, minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa." Johannes 3: 3

Raamattu sanoo, että kukaan ei voi ottaa taivaasta mitään, jos sitä ei taivaasta anneta. Jeesus sanoi:

"Anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä jokainen anova saa, ja etsivä löytää, ja kolkuttavalle avataan." Matteus 7: 7 - 8

Tämä on tuttu lause monelle joka on Raamattua lukenut, mutta kuinka moni on ymmärtänyt, mitä se ihan käytännössä tarkoittaa? Miten ja mistä me voimme etsiä Pyhää Henkeä? 

Joku evankelista sanoi kerran puheessaan, ettei Pyhää henkeä tarvitse etsiä, vaan hän tulee itsestään. Evankelista oli harvinaisen onnekas, jos hänelle niin tapahtui. Aika monen uskovan täytyy etsiä tie Jumalan luo, saadakseen Pyhän Hengen voitelun. Kuten Jeesuskin noissa jakeissa kehoittaa anomaan, etsimään ja kolkuttamaan. 

Pyhä Henki löytyy hiljentymisen ja rukouksen kautta. Itse sain Pyhän Hengen voitelun kirkossa, mutta en ihan heti. Kävin useamman kerran kirkossa, jäin takapenkin hiljaisuuteen aina istumaan ja odotin Pyhän Hengen läsnäoloa. Kuuntelin papin saarnaa ja odotin jotain, mitä en osannut sanoiksi pukea. Odotus palkittiin eräänä Pyhän Hengen sunnuntaina, kun naispappi mainitsi sanan 'Pyhä Henki'.  Silloin tunsin kuin lämmintä öljyä olisi valutettu päälaelta olkapäille, se oli aito Pyhän Hengen voitelu. Kiitos Herralle! Vasta sen jälkeen olen todella kokenut Jeesuksen rauhaa. Niinhän Jeesus sanoi, että missä kaksi tai kolme on kokoontunut Hänen nimessään, siellä Hän on meidän keskellämme. 

Sen jälkeen eräänä yönä havahduin siihen, kun kuulin nimeni sanottavan, vaikka huoneessa ei ollut ketään. Tulkitsin sen niin, että minut oli nimeltä kutsuttu taivaan valtakuntaan. Se on ihmeellisen arvokas lahja ja sain sen ilman omaa ansiotani.

Taivaan Isä kutsuu valitut puoleensa, kuten Jeesus sanoi:

"Ei kukaan voi tulla minun tyköni, ellei Isä, joka on minut lähettänyt, häntä vedä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä." Johannes 6: 44 

Jos koet, että Isä kutsuu, lähesty Häntä rukouksin. Kutsu voi tuntua vaistonvaraisena vetovoimana tai selvästi kuultavin sanoin, joitakin Isä kutsuu puoleensa ilmestyksissä tai unissa. Isä voi lähettää luoksesi jonkun ihmisen kutsumaan sinua pelastukseen, tai Hän voi johdattaa askeleesi kirkkoon. Tämän blogin lukeminenkin voi olla kutsu Jumalan valitulle, jos Raamatun Sana sinua koskettaa.

Jos haluat löytää Pyhän Hengen läsnäolon, lue Raamatun sanaa, käy kirkossa ja rukoile ahkerasti. ODOTA, niin Hän jonain päivänä tulee voitelemaan sinutkin pelastukseen. Esimerkki: Jos menet ystäväsi kanssa treffeille, toki odotat, että ystäväsi saapuu kohtaamispaikalle. Samoin odota Pyhää Henkeä ja Hän saapuu oman aikataulunsa mukaan. Ne, jotka tekevät ihmeparannuksia Jumalan voimalla, he ovat sanoneet samaa Pyhän Hengen odottamisesta. Pyhän Hengen parantava voima saapuu, kun sitä odottaa, eikä lannistu.

Taivaan Isän siunausta ja Pyhän Hengen läsnäoloa sinulle!




Suositus

Mikrosirun suunnittelija varoitti : Älä ota sirua ihosi alle !

Onko mikrosiru Ilmestyskirjan pedon luku 666 ? Kirjoitin tästä aiheesta entisessä blogissani ja kirjoitan nyt uudestaan, sillä tämä on tärke...

Luetuimmat viikon aikana