perjantai 29. syyskuuta 2023

Luoja loi maailman ja ihmisen - uskoo tiede mitä hyvänsä

Tieteelliset teoriat ja Raamatun luomiskertomus maapallon syntymisestä ovat olleet vastakkainasettelussa jo pitkään. Onko luomiskertomuksessa ja tieteen todistuksissa mitään yhteistä ?

Tiede väittää tänä päivänä, että maapallon luonto, ihmiset, eläimet ja tähdet taivaalla syntyivät sattumalta alkuräjähdyksen seurauksena ja että ihminen kehittyi vähitellen nykyiseen muotoonsa apina-eläimestä. Tiede uskoo, että tähän ihmeellisen tarkkaan kehitykseen kului miljoonia vuosia. 

Täytyy muistaa, että ihminen on tutkinut tätä asiaa maapallon ikään verraten vielä varsin lyhyen aikaa. Kun tutkitaan maapallon syntyhistoriaa hyvin-hyvin pitkälle taaksepäin, ollaan tähtitieteen ja arkeologisten löydösten ja niiden tutkimisen varassa. Ihmisen tutkima tiede ei koskaan ole stabiili ja ikivarma, vaan teorioita uusitaan ajan myötä, kun uusia löydöksiä tehdään ja tutkimusmenetelmät kehittyvät. Sen vuoksi tieteelliset teoriat eivät ole varmoja todisteita siitä, että Jumala ei olisi luonut maapallon elämää ja avaruutta. Yleensä käsitellään asiaa toisin päin, että Jumalasta ei ole todisteita, mutta oikeasti Luoja todistaa itse itsestään miljoonilla eri tavoilla joka päivä.

Tässä vain pieni osa niistä näkemyksistä, jotka tukevat Raamatun luomiskertomusta:

Raamatun luomiskertomus kertoo, että Jumalan Henki liikkui vetten päällä. 

"Alussa Jumala loi taivaan ja maan. Ja maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syvyyden päällä, ja Jumalan Henki liikkui vetten päällä." - 1. Moos 1: 1-2
Tekniikan professori Henry M. Morris totesi, että edellinen Raamatun lause tarkoittaa energian siirtoa, joka yleensä tapahtuu aaltomaisesti. Hän uskoo, että Jumalan Henki loi ja pani liikkeelle erilaiset aaltoliike-energiat maapallolla ja sen ympäristössä. Silloin kun tuo Raamatun lause on kirjoitettu, ihmisten tekemiä tutkimuksia energiasta ei ollut olemassa siinä määrin kuin nykyisin, joten se on yksi todiste siitä, että Kaikkivaltias ilmoitti ihmisille kuinka maailma luotiin.

Raamatun Jesajan kirja kertoo maanpiiristä, joka on englanniksi käännetty sanaksi 'circle'. Jumala siis ilmoitti jo kauan sitten ihmisille, että maapallo on pyöreä. Tutkimusmatkailijat löysivät maapallon pyöreyden vasta paljon sitä ilmoitusta myöhemmin. Sitä ennen maapalloa pidettiin litteänä, jonka reunalta saattoi pudota tyhjyyteen. Samassa jakeessa Jesaja todistaa Jumalan ilmoittaneen jo silloin ihmiselle, että maapallon ympärillä on ilmakehä, vaikka sen ajan ihminen ei käyttänyt nykyisin tuntemaamme sanaa 'ilmakehä', vaan hän nimitti sitä harsomaiseksi teltaksi. 

"Hän [Luoja] istuu korkealla maanpiirin päällä, kuin heinäsirkkoja ovat sen asukkaat; hän levittää taivaan niinkuin harson, pingottaa sen niinkuin teltan asuttavaksi." - Jesaja 40: 22
- Tohtori Robert W. Gentry on todistanut, että pleokroiset kehät joissakin kivilajeissa viittaavat siihen, että maailma on luotu lyhyessä aikavälissä. 

- Eräs toinen tutkija on todistanut, että evoluutiosta todistavat historialliset löydökset eläinlajeista ovat puutteellisia, niiden välimuotoja ei ole löydetty, mikä todistaisi saman eläinlajin muuttumisesta pitkän ajan kuluessa toisenlaiseksi. Todennäköisempää on, että löydetyt fossiilit ovat alun alkaenkin olleet eri eläinlajeja, vaikkakin toisiaan muistuttavia.

- Meteorista pölyä sataa maan päälle vuosittain noin 14 miljoonaa tonnia. Se sisältää rautaa ja nikkeliä. Jos maapallo olisi 5-6 miljardia vuotta vanha, kuten ihmisten tutkima tiede väittää, maapallon pinnalla olisi paksu rauta- ja nikkelikerros. Nyt maan pinnalla ei havaita sellaista kerrostumaa. 

- Aurinko kutistuu 1,5 metriä tunnissa. Jos aurinko olisi ollut olemassa esim. miljoona vuotta, se olisi ollut alussa niin iso, että sen kuumuus olisi tehnyt elämän maapallolla mahdottomaksi. 

- Maailma ei voinut syntyä sattumanvaraisesti, sillä maailmankaikkeuden, ihmisten ja eläinten biologinen järjestelmä on tavattoman monimutkainen ja nerokkaiden matemaattisten lakien mukaan säännöllisesti toimiva. 

- Monet tosiasiat osoittavat, että maapallon täytyy olla kohtalaisen nuori, enintään 7000-8000 vuotta vanha. Raamatun mukaan maailman luomisesta Kristuksen syntymään kului 4742 vuotta, sukuluetteloiden mukaan laskettuna.

Pitkäaikainen pastori Uuras Saarnivaara kirjoitti: "Vaikutus ja seuraus ei voi koskaan olla sen enempää määrän kuin laadunkaan puolesta kuin sen aiheuttaja. Maailmankaikkeus on suunnaton, monimutkainen, sopusointuisesti toimiva koneisto, joka atomeista aurinkokuntiin ja galakseihin eli tähtikuntiin asti toimii matemaattisen täsmällisten lakien mukaan, ja sama pitää paikkaansa eri eliömuodoista. Siis maailmankaikkeuden aikaansaajan täytyy olla sen suuruutta ja laatua vastaava. Ei se voi olla kukaan muu, kuin voimassaan ja viisaudessaan ääretön Luoja."

Jos ihminen olisi kehittynyt apinasta, Jumala olisi sen ilmoittanut Sanassaan. Jumala ei pitäisi sellaista asiaa meiltä ihmisiltä salassa. Jos apina-eläin olisi kehittynyt ihmiseksi pitkän ajan kuluessa, apinoita ei enää olisi maan päällä. Tämän johtopäätöksen voi tehdä terveellä maalaisjärjellä. Emme näe edes apinan ja ihmisen välistä kehitysmuotoa missään, mikä todistaisi tästä oudosta kehityksestä. Apina on ihmistä muistuttuva eläin, mutta se on aina ollut eri lajia kuin ihminen, eikä siitä koskaan muodostu ihmistä tulevaisuudessakaan. 

Jumala ilmoitti Sanassaan, että ensimmäinen ihminen Aatami luotiin ensin maan tomusta ja Aatamin sielunkumppani Eeva luotiin ensimmäisen ihmisen kylkiluusta. Toisin sanoen yksi sielu ja yksi ruumis jaettiin kahdeksi, naiseksi ja mieheksi, samasta yhdestä alkuihmisestä Aatamista. Kun yhteenkuuluvat mies ja nainen löytävät toisensa tässä elämässä, heistä tulee jälleen 'yksi liha' Raamatun mukaan, eli tämä viittaa siihen, että yksi oikea kumppani on luotu jokaiselle ihmiselle. Raamattu varoittaa, ettei kukaan ulkopuolinen saa sellaista Luojan luomaa paria erottaa toisistaan, kun he kerran ovat toisensa löytäneet. Ihmiset päätyvät usein väärien kumppanien kanssa yhteen ja se sekoittaa Luojan luomaa järjestystä. Väärän kumppanin kanssa yhteiselo on vaikeampaa kuin oikean Luojan luoman sielunkumppanin kanssa. Sielunkumppanit muistuttavat usein toisiaan jollain tavalla, joko ulkonäöllisesti, luonteeltaan, eleiltään, arvoiltaan tai ilmeiltään. Ihmiset usein ajattelevat, että he ovat vain valinneet samanlaisen kumppanin, mutta sen taustalla on paljon enemmän, siinä näkyy luomistyön totuus kahdeksi jaetusta yhdestä sielusta. Jokainenhan tietää, että syvää rakkautta ei voi pakottaa, se syttyy jos niin on tarkoitus. Siinäkään mielessä pelkkä samankaltaisuuden valinta ei ole pätevä selitys. Jumala antaa rakkauden niille, joille se on tarkoitettu.

Sekä nainen että mies luotiin Jumalan kuvaksi. Nainen luotiin miehen kumppaniksi ja mies luotiin naisen turvaksi, heidät luotiin elämään sovinnossa ja yhteisymmärryksessä, rakastamaan ja kunnioittamaan toinen toisiaan ja lapsiaan kuten itsejään. Omaa sielunkumppania on helppo rakastaa, hän on se ainoa oikea toinen puolikas, kuin palapelin palanen joka loksahtaa kohdalleen. Usein pariskunnat kuulevat toistensa ajatuksia, eikä se mikään ihme ole, kun luomistyön nerokkuutta ajattelee.

Ihminen luotiin maasta eli maahan kuuluvaksi lihalliseksi olennoksi, mutta ihmiseen puhallettiin alun alkaen Jumalan Henki. Syntiinlankeemuksessa Aatami ja Eeva - eli koko ihmiskunta - luopui Jumalan Hengestä ja menetti luonnollisen yhteyden Luojaansa. Sielunvihollinen - eli luomiskertomuksessa käärme - tuli eksyttämään ihmisen pois Jumalan Hengestä.

Jeesus Kristus, Jumalan Poika, tuli maan päälle synnittömänä ihmisenä, jotta löytäisimme tiemme takaisin Luojamme luo ja saisimme syntimme anteeksi. Kun Jeesus ristiinnaulittiin ja kuoli, Hän nousi takaisin Isän luo. Jeesus lähetti sen jälkeen Hänen seuraajilleen Pyhän Hengen, joka on se sama Jumalan Henki, joka aikojen alussa puhallettiin Aatamin sieraimiin. 

Kaikilla ihmisillä olisi Luojan alkuperäisen suunnitelman mukaan kuulunut olla Pyhä Henki syntymästä kuolemaan saakka. Pyhä Henki kuuluu luonnollisena osana siihen ihmisen olemukseen, jonka Luoja loi maan päälle asumaan. Pyhä Henki todistaa kristityille, että luomiskertomus on totta, sillä Henki elää kanssamme joka hetkessä. Ota sinäkin vastaan Jeesus ja Pyhä Henki ja voit olla sellainen ihminen, jollaiseksi Luoja sinut loi.

"Silloin Herra Jumala teki maan tomusta ihmisen ja puhalsi hänen sieraimiinsa elämän hengen, ja niin ihmisestä tuli elävä sielu." 

 1. Moos 2:7


Aatami ja Eeva - kuva: Pixabay

Suositus

Mikrosirun suunnittelija varoitti : Älä ota sirua ihosi alle !

Onko mikrosiru Ilmestyskirjan pedon luku 666 ? Kirjoitin tästä aiheesta entisessä blogissani ja kirjoitan nyt uudestaan, sillä tämä on tärke...

Luetuimmat viikon aikana